Een Linux-desktop en tablet-gebruikers en Windows 8

Standaard Windows 8 Metro is een lelijk spud van een besturingssysteem.

Sommige mensen denken dat ik een hekel Windows op dezelfde manier waarop sommige mensen een hekel aan sportteams-ik ben gewoon bevooroordeeld tegen de New York Yankees, Manchester United, Duke Blue Devils, wie dan ook. Nee. Ik houd niet van gewoon besturingssystemen en programma’s die niet goed lopen. Door de jaren echter Windows verbeterd. Deze dagen, in aanvulling op mijn Mint Linux desktops, ik graag draaien op Windows XP SP3 en Windows 7 SP1. Windows 8 al? Oh Lord!

Toen ik de Windows 8 Consumer Preview in VirtualBox en native op een andere pc geïnstalleerd, had ik geen hoge verwachtingen voor het. Ik speel met Windows 8 alpha releases nu al een tijdje en ik vond Windows 8, zoals Vista voordat het, vrij verschrikkelijk te zijn. Maar, heb ik besloten om deze laatste steekproef van Windows 8 een eerlijke kans om me te tonen haar spullen geven. Nou, ik heb schoppen haar banden voor bijna twee weken nu en ik ben hier om u te vertellen Windows 8, en de Metro-interface zijn zo verschrikkelijk omdat ik vreesde dat ze zijn.

Gallery Tour: Het opzetten van Windows 8 Consumer Preview met VirtualBox

Het is moeilijk om te weten waar te beginnen. Maar misschien moet ik beginnen met een Windows 8 Metro probleem dat GNOME 3.x van alle desktops op de ingeslagen verkeerde steeg volgt. Zowel Windows 8 en GNOME 3.x maken van de eenvoudige taak van het draaien van een systeem uit een pijn-in-the-romp. Waarom? Oh waarom?

Sommige mensen beweren dat het afsluiten van systemen is zo ouderwets, maar tot elk apparaat dat ik heb heeft een levensduur van de batterij als de nieuwe Apple iPad zou hebben, wil ik in staat zijn om gemakkelijk uitzetten. En bovendien, waarom de heck maken het moeilijk om uit de eerste plaats toch keren?

Spreken van andere basics, ik, voor een, ben gewend om omhoog en omlaag, niet van links naar rechts, op een desktop. Tuurlijk, het werkt op tablets, maar ik ben op zoek naar Windows 8 te gebruiken op een desktop. Ik denk dat de meeste mensen zullen proberen om het te gebruiken op tablets ook niet. Als ik op een desktop, waarom bent u mij dwingt om een ​​dergelijke eenvoudige manier van werken met mijn pc opnieuw leren?

Oh zeker, Microsoft wil Windows 8 tablet een belangrijke speler te worden. Nou, wat denk je, ik wil koning van de wereld te zijn, en geen van beiden er gaat gebeuren. Apple is eigenaar van de high-end van tabletten, heeft ontwerpen op de mid-range – dankzij het houden van de iPad 2 rond tegen een lagere prijs point-and Linux-gebaseerde Android zal de eigenaar van de lage kant. Ik heb niet veel ruimte voor Windows 8 tablets te zien.

Windows 10, Windows 10 tip: Maak een perfecte achtergrond voor uw desktop of lock screen, Enterprise Software, nieuwe business model van Microsoft voor Windows 10: betalen om te spelen, Microsoft, Kan de toekomst van Android Windows, Windows 10, Windows 10 tip : netwerkproblemen oplossen met een one-click reset

Bovendien, ook als GNOME 3.x, nu ik erover nadenk, Metro is gewoon lelijk. Maar ja, je hoeft niet naar het woord van een Linux kerel voor het te nemen. Ed Bott, die Windows gunsten zo veel als ik Linux, zegt: “Ik denk dat veel van de reden waarom mensen hebben een negatieve reactie op de Metro-stijl Start vandaag is omdat de standaard presentatie is zo lelijk en onpersoonlijk.” En dan, legt uit hoe u Metro aan te passen in een meer redelijke interface.

Het is een geweldige gids, maar, wow, dat is een hoop problemen alleen maar om Metro’s standaard te nemen en zet hem in iets dat, zelfs daarna Zelfs na het opruimen ik nog steeds niet Metro vinden dat bruikbaar. Geef me een GNOME 2.x stijl desktop, ala Mint Cinnamon, elke dag. Op Windows 8, kun je natuurlijk proberen om gewoon gebruik maken van de klassieke desktop, maar Microsoft is niet zo makkelijk te maken.

Een wandeling door de nieuwe / oude Kaneel desktop Linux Mint’s (Gallery)

Bovendien, zoals opnieuw Bott merkt, Windows 8 is eigenlijk ontworpen voor kleine beeldschermen. Hoe klein? Probeer 10 tot 13-inch. Maak je een grapje? Ik heb overwogen 20-inch de minimummaat voor een beeldscherm, omdat ik betaalde $ 2700 terug in de jaren ’90 voor een dan state-of-the-art NEC MultiSync 5D monitor. Ubuntu’s Eenheid en Head Up Display (HUD) niet geweldig met mijn huidige grote schermen te doen, maar ze kunnen effectief gebruik van mijn scherm onroerend goed te maken. Kaneel en KDE 4.8, echter wel groot met grote displays.

Een eerste blik op Ubuntu Linux’s Head-Up Display (Gallery)

De grote vraag met Windows 8, is de vraag of de dual-of is het duel? –en meestal aparte gebruikerservaringen in Windows 8 enkele zin helemaal. Dat wil zeggen dat Windows 8 biedt zowel de klassieke desktop-interface die we hebben gebruikt sinds Windows 95, evenals een nieuwe Metro-style runtime-omgeving genaamd WinRT dat bestaat uit het Startscherm, Metro-style apps, en de verschillende rand UI [ gebruikersinterface] bits die beide omgevingen overstijgen.

Microsoft stelt dat door het niet elimineren van de backwards compatibility van het verleden en met inbegrip van het bureaublad in aanvulling op de nieuwe Metro-omgeving, is het een ‘geen compromissen’ besturingssysteem, iets dat het beste van twee werelden biedt, als je wil gecreëerd. Microsoft’s critici bieden tot een even meeslepend verhaal: Deze twee-headed hydra is een puinhoop, en is in feite het tegenovergestelde van ‘geen compromissen.’ Het is, zeggen zij, de definitie van het compromis.

Die laatste twee alinea’s door de door? Ze zijn niet van mij. Ze zijn de iets geparafraseerd opmerkingen van Paul Thurrott, de man achter de Supersite voor Windows. Zelfs deze Windows deskundige Windows expert, “zorgen dat Windows 8 is onsamenhangend, dat deze twee afzonderlijke omgevingen nooit zal worden overschreden, en dat Microsoft in wezen het creëren van twee verschillende producten die naast elkaar zullen bestaan, vreemd, samen.”

Thurrott hoopt dat Metro, waarin “de definitieve versie zal hoofdzakelijk ‘s werelds grootste beta test” en Windows 8 succesvol zal zijn. Ik denk het niet. Desktop of tablet, Gebruikers willen besturingssystemen die ofwel werken de manier waarop ze worden gebruikt om hen te werken en zorgt voor een overtuigende reden om een ​​nieuw systeem te leren. Windows 8 biedt geen van beide.

Niet verkeerd gelezen me. Ik ben niet voorspellen dat Windows 8 een dergelijke flop, ala Vista zal zijn, dat sommige gebruikers zal verhuizen naar Linux. Desktop Linux is een niche-besturingssysteem. Voor degenen onder ons bereid zijn om het een kans geven en net als zijn superioriteit stabiliteit en veiligheid, het is geweldig.

Maar, tenzij er een dag komt dat de grote OEM’s als Dell en HP maken Ubuntu of Mint zo gemakkelijk te kopen als Windows 7, het gaat niet om vooruit te springen. Zijn naaste familieleden, Android-tablets, Chrome OS en Google Chromebooks kan een andere zaak, maar de klassieke desktop Linux? Nee, het zal niet veel zelfs als Windows 8 is een nog grotere flop dan Vista profiteren.

Nee, wat ik verwachten dat er gebeurt is dat Windows 8 zal flop, zullen de gebruikers aandringen op het houden van Windows 7. In feite, zeer rustig, Microsoft heeft Windows 7’s steun van de consument cyclus verlengd. Als de dingen gaan zoals ik denk dat ze zal voor Windows 8, verwacht ik dat je een vergelijkbare aankondiging over Windows 7 de verkoop levenscyclus rond deze tijd volgend jaar te zien.

Terwijl alles wat er gebeurt, zal ik nog steeds gelukkig te zijn met mijn Linux-systemen als mijn belangrijkste desktops en draait Android op mijn belangrijkste tablets.

 verhalen

Hier is wat er mis is met Windows 8

Sorry, power users, Windows 8 is gebouwd voor kleine displays

De gids voor de Metro hater om het aanpassen van Windows 8 Consumer Preview

Vrijwel Windows 8: Hoe het opzetten van de Consumer Preview in VirtualBox

Vijf redenen waarom Windows 8 doden zullen zijn bij aankomst

Windows 10 tip: Maak een perfecte achtergrond voor uw bureaublad of lock-scherm

nieuw business model van Microsoft voor Windows 10: betalen om te spelen

Kon de toekomst van Android Windows?

Windows 10 tip: het oplossen van netwerkproblemen met een one-click reset