Cisco patcht Wi-Fi kwetsbaarheden

In een advies gepubliceerd donderdag Cisco waarschuwde dat de Wireless Control System, of WCS, bevat meerdere kwetsbaarheden die kunnen leiden tot het vrijgeven van informatie, privilege escalatie en ongeautoriseerde toegang tot het netwerk.

De WCS werkt samen met Cisco Aironet lichtgewicht access points, Cisco draadloze LAN-controllers en de Cisco Wireless Location Appliance door het verstrekken van hulpmiddelen voor de planning en het ontwerp, de systeemconfiguratie, location tracking, bewaking en draadloze LAN management.

Versies getroffen zijn die voorafgaand aan 4.0.96.0.

In een tweede adviserend, Cisco gewaarschuwd IT-managers om meerdere kwetsbaarheden in de draadloze LAN-controller, routers en access points die systemen open voor denial-of-service, vrijgeven van informatie en Access Control List veranderingen kon verlaten, en kan een aanvaller te winnen volledige administratieve toegang.

? Networking, Cisco koopt container startup ContainerX; Innovatie; De tech erfenis van de Olympische Spelen van Rio, internet van de dingen; Cisco zal 5.500 banen te schrappen in de nieuwste herstructureringen; netwerken; Cisco om bijl aan 14.000 medewerkers: Rapport

Verdere details van de getroffen versies en apparatuur zijn te vinden in het advies.

Cisco drong er bij klanten die eigenaar van de betrokken producten naar de patches, die kan worden gevonden op zijn website via hyperlinks in de adviezen van toepassing.

Tom Espiner van de website UK gemeld uit Londen.

Cisco koopt container startup ContainerX

De tech erfenis van de Olympische Spelen in Rio

Cisco zal snijden 5.500 banen in de nieuwste herstructurering

? Cisco te bijl aan 14.000 medewerkers: Rapport