First Take: Sony Vaio VGN-TX17 recensie

Ultraportables niet veel lichter dan Sony’s 1.2kg TX17 krijgen. Hoewel klein in omvang, de 11-inch Vaio heeft een ingebouwde dvd-brander, Wi-Fi en Bluetooth.

Met een gewicht van slechts 1.24kg, de TX17 is een van de lichtste ultraportable notebooks die zullen worden op de planken – en in een paar aktetassen – deze kerst. Het meet een piepklein 272,4 x 28,5 x 195.1mm en haar zaak is opgebouwd uit lichtgewicht carbon fiber materialen, die Sony vertelt ons wordt ook gebruikt in vliegtuigen en Formula One race auto’s.

Onder de kap is een ultra low voltage 1,2 GHz Pentium M, 512 MB geheugen (uitbreidbaar tot 1,5 GB), een 60 GB harde schijf en een ingebouwde multi-format DVD-brander die 8,5 GB double layer discs ondersteunt.

Voor connectiviteit, is er ge├»ntegreerde draadloze, een 56K-modem, een Ethernet-aansluiting en Bluetooth aan boord. Boven de metallic grijs toetsenbord, Sony is voorzien van een Instant A / V-knop die het besturingssysteem Windows XP rondwegen en laadt de Vaio recht in audio-video-modus – gaande van volledig uit tot het spelen van een DVD in een paar seconden.

Sony beweert dat de TX17 heeft een indrukwekkende negen uur levensduur van de batterij met de standaard batterij, met de uitgebreide batterij die een duizelingwekkende 14,5 uur.

Nadeel: Hoewel het compacte formaat van de TX17 is een zegen voor reizigers, kan de 11-inch WXGA (1366 x 766) LCD-scherm te klein is voor langdurig gebruik elke dag zijn. Een klacht dat we hadden met zijn voorganger, de Vaio T27, was de krappe toetsenbord, maar het lijkt Sony heeft de breedte toegenomen ergonomie te helpen op het verbeterde model. Echter, zullen we moeten wachten tot we een testexemplaar ontvangen om dit volledig te testen.

Vooruitzichten: Coming in ofwel een platina wit of een strakke zwarte saffier geval wordt de TX17 verwacht tegen eind oktober in Australi├ź aan te komen met een adviesprijs van AU $ 3799. De hoge prijs zal het te zetten buiten het bereik van de meeste studenten, maar zakelijke reizigers op zoek naar een ultralichte laptop moet worden gevestigd op uitgebreide levensduur van de batterij van de TX17 en compacte afmetingen.

Microsoft Sprightly, Take Ten eerste: Maak boeiende content op uw smartphone

Xplore Xslate D10, First Take: Een stoere Android tablet voor veeleisende omgevingen

Kobo Aura ONE, First Take: Groot-screen e-reader met 8GB opslagruimte

Getac S410, First Take: Een stoere, outdoor-vriendelijke 14-inch laptop