Google Mini review

Google Mini Search Appliance is gericht op kleinere organisaties die moeten documenten op hun lokale netwerk of pagina’s op hun eigen websites te vinden. Het is onlangs geactualiseerd om meer functies toe te voegen – een aantal handige wanneer je hem gebruikt op uw intranet, wat als het de zoekopdracht op uw website. Het kan een sitemap-bestand voor uw site voor indiening bij Google of andere zoekmachines die het formaat ondersteunen genereren, verbinden tot Google Analytics-service geeft u gedetailleerde gebruikscijfers voor uw site, en kan gevoelige inhoud te beschermen op uw intranet, terwijl het nog steeds het indexeren voor geautoriseerde gebruikers. De OneBox functie van de grotere Google Search Appliance heeft ook de Mini is gebracht.

We vorig jaar herzien van de Google Mini en sindsdien is de hardware niet is veranderd: het is een 1U rack-mount-eenheid die – hoewel het toetsenbord, de muis en de monitor poorten – je gewoon de stekker in het stopcontact en het netwerk; alles wordt gedaan een browser.

Met behulp van de Mini is niet veel veranderd ofwel: je vertellen waar je wilt om te starten, een lijst met URL-patronen die overeenkomen met de inhoud die u wilt indexeren, en een andere set van patronen die uitsluitingen te definiëren. Zodra dit is gebeurd, het apparaat begint te kruipen en het verzamelen van de resultaten, tot het document te beperken in uw licentie bedongen – 50.000 in het geval van onze review-systeem.

Om te kijken naar de resultaten die u één of meerdere frontends te definiëren, die verschillende interfaces om de Mini zijn. Elke Front End kunnen bestaan ​​uit slechts een subset van de gecrawlde documenten of de hele boel, en zijn verschijning op maat kan hebben. Een wizard is beschikbaar als je gewoon wilt naar de zoekpagina’s aanpassen, maar je moet weten XSLT te zwaar aan te passen.

Google Sitemap Generator functie kunt u expliciet zeggen crawlers van de zoekmachine waar de inhoud is op uw site. Het is een zeer nuttige functie voor grotere websites die niet goed te doen gekropen, maar de samenstelling van de sitemap-bestand zelf kan een moeizame proces, omdat je nodig hebt om elke pagina op uw site die u wilt worden geïndexeerd. De Mini kan nu dit probleem op te lossen voor u door het genereren van een sitemap van de pagina’s het zich kruipt. Ga naar de optie Crawldiagnose in de gebruikersinterface, kies de optie lijstweergave en druk op de knop exporteren, en een sitemap is van jou.

We testten dit proces op het geheel van de website van het Verenigd Koninkrijk, en vond dat het krijgen van een goede sitemap is een beetje meer betrokken dan alleen het instellen van het apparaat los op uw site. Je moet de tuning faciliteiten in de Mini gebruiken – inclusief of exclusief bepaalde patronen in URI’s – om de beste set van de resultaten te krijgen. Dit is vooral belangrijk als de grootte van uw site is dicht bij of hoger dan het document grens van de Mini. De sitemap die je krijgt van de Mini is perfect bruikbaar, maar het kan niet precies hoe u wilt dat uw site worden doorzocht door Google te geven: een aantal van de prioritaire nummers misschien niet wat je verwacht, bijvoorbeeld. In vergelijking met ofwel het maken van een kaart met de hand of schrijven van een aangepaste sitemap generator voor uw site het een veel, veel eenvoudiger manier om 80 procent van hetzelfde resultaat.

De Mini apparaat verbindt nu ook in Google Analytics-service, zodat de code die nodig is om het gebruik statistieken bijhouden automatisch wordt opgenomen in de resultaten pagina’s voor het toestel. Dit wordt gedaan op een End basis per-Front, zodat als je, bijvoorbeeld, een front-end voor interne gebruikers en één voor externe gebruikers, kunt u het gebruik ervan afzonderlijk te volgen.

De OneBox-functie is al lang opgenomen op de enterprise-level Google Search Appliance, maar maakte het alleen maar op de Mini met de nieuwste release. OneBox kunt u de mogelijkheden van het apparaat uit te breiden door het toevoegen van software modules die verbinding maken met toepassingen zoals CRM of andere business intelligence systemen op uw netwerk. In de meeste gevallen vergt dit extra infrastructuur, zoals een server waarop OneBox systeem – alle Mini apparaat wordt is de resultaten van die modules aggregeren.

U kunt instellen wat triggers een OneBox zoeken, van een zoekwoord aan het begin van een zoekterm, een reguliere expressie. Op de Mini u bent beperkt tot het aantal OneBox-resultaten kunnen worden geretourneerd voor een enkele zoekopdracht, configureerbaar van een tot vier. Deze resultaten worden getoond aan de bovenkant van de pagina, boven de normale zoekresultaten.

De recente updates van de Google Mini maakt het veel nuttiger in een intranet, omdat het nu kan indexeren gevoelige documenten zonder het risico van hun inhoud aan de verkeerde mensen bloot te stellen, de OneBox-functie, terwijl het niet eenvoudig, hoeft u toelaten om andere systemen te integreren in de zoekresultaten. Hoewel er goedkopere manieren van het opzetten van zoeken naar uw intranet of uw website, zijn er weinig of geen eenvoudiger dan de Google Mini – en nu is het dat beetje meer behulpzaam.

Microsoft Sprightly, Take Ten eerste: Maak boeiende content op uw smartphone

Xplore Xslate D10, First Take: Een stoere Android tablet voor veeleisende omgevingen

Kobo Aura ONE, First Take: Groot-screen e-reader met 8GB opslagruimte

Getac S410, First Take: Een stoere, outdoor-vriendelijke 14-inch laptop