Google patcht vijf kritieke Android beveiligingsfouten

Google heeft bevestigd een tiental beveiligingsproblemen in Android, waarvan vijf beoordeelde het “van cruciaal belang.”

Van de hoogst gewaardeerde kwetsbaarheden in de zesde maandelijkse release, Google zei een vervelende fout kan een aanvaller op afstand code uit te voeren – zoals malware – door gebruik te maken van een fout in de manier waarop Android processen sommige media bestanden.

Deze keer rond, Android 5.0 en later – met inbegrip van “Marshmallow” 6.0 – worden beïnvloed.

En als je denkt dat je dit eerder gehoord, dan is dat omdat je waarschijnlijk. Dat komt omdat maand na maand, de “mediaserver” dienst blijft de meest problematische component van Android. Zozeer zelfs dat Google heeft gekopieerd en geplakt bijna woord voor woord dezelfde tekst voor het adviesorgaan voor elke maand dat het onderdeel is aangetast.

De kritische beveiligingslek treft een belangrijk onderdeel van de Android-software, die de toegang tot machtigingen die derde-party apps niet normaal toegang heeft.

Terwijl het goede nieuws is dat de Google’s eigen interne team ontdekte de fout, het is hard op weg een doorn in het oog van het mobiele besturingssysteem.

Andere fouten bestaan ​​in de manier waarop Android omgaat met Bluetooth en Wi-Fi, en andere kwesties met betrekking tot de kernel.

Nexus-apparaten zijn de eerste om de beveiligingsupdates te krijgen, met andere Android-telefoon fabrikanten – waaronder Samsung, LG en BlackBerry – uitdelen van updates in de komende dagen.

Witte Huis benoemt eerste Federal Chief Information Security Officer

Pentagon bekritiseerd voor cyber-rampenbestrijding door de overheid waakhond

Chrome etikettering HTTP-verbindingen als niet-beveiligde start

De Hyperledger Project groeit als gangbusters

De kosten van ransomware aanvallen: 1000000000 $ dit jaar; Chrome etikettering HTTP-verbindingen als niet-beveiligde start; de Hyperledger Project groeit als gangbusters; Nu kunt u een USB-stick die alles vernietigt op zijn pad te kopen

Veiligheid; Witte Huis benoemt eerste Federal Chief Information Security Officer, veiligheid, Pentagon bekritiseerd voor cyber-rampenbestrijding door de overheid waakhond, veiligheid, Chrome etikettering HTTP-verbindingen beginnen als niet-veilige, veiligheid, de Hyperledger Project groeit als gangbusters