Vergeet Intel’s Thunderbolt, Wireless USB is de game-changer

Vorige week Intel maakte een big deal over de officiële lancering van de Light Peak technologie – nu genaamd Thunderbolt – die veel snellere gegevensoverdracht (10 Gbps) en de mogelijkheid om accessoires en videoverbindingen consolideren in een kabel met een connector die de helft in staat stelt de grootte van een USB plug.

Terwijl die zijn handige functies, de komst van Thunderbolt had me mijn hoofd krabben en twee grote vragen te stellen

Beide van deze technologieën zijn in ontwikkeling voor de jaren, maar ergens Light Peak / Thunderbolt was in staat om ze haasje, althans in termen van het krijgen het groene licht van Intel en haar partners.

Een deel van die heeft zeker te maken met Apple krijgen aan boord met Thunderbolt. nieuwe lijn van MacBook Pro laptops van Apple zijn eerste computers Thunderbolt bevatten. Ook, terwijl Thunderbolt oorspronkelijk werd verwacht dat hetzelfde type connector USB gebruiken (een confict met USB-IF blijkbaar voorkomen dat), wanneer Thunderbolt vorige week werd verrassend aangekondigd dat het een Mini DisplayPort-connector gebruiken werd onthuld – een technologie ontwikkeld door Apple en in licentie zonder een vergoeding.

Een van de grote voordelen van Thunderbolt is dat het capabel genoeg om LCD-monitoren en andere displays te behandelen, zodat het de noodzaak van een VGA, DVI of HDMI-poorten op laptops en desktops kunnen vervangen. Dat betekent dat gebruikers hoeven alleen te maken over één type kabel voor al hun accessoires. Echter, USB 3.0 (ook wel “SuperSpeed ​​USB”) is de ontwikkeling van hetzelfde. Een aantal display fabrikanten hebben vermeld voor mij in de afgelopen jaren dat USB 3.0 de noodzaak van die andere video-aansluitingen in computers weg te nemen en kunnen gebruikers hun monitoren aan te sluiten op een USB-poort. Zal weer makers dumpen het werk dat ze hebben gedaan de voorbereiding voor USB 3.0 en de overstap naar Thunderbolt? Ik betwijfel het, in ieder geval niet meteen.

Houd er ook rekening mee dat USB 3.0 is achterwaarts compatibel met de miljoenen van de bestaande USB-randapparatuur als goed, terwijl de Thunderbolt-adapters te werken met hen zal vergen. De enige nadelen aan USB 3.0 versus Thunderbolt zijn 1) het is half zo snel (5Gbps voor USB 3.0 vs. 10Gbps voor Thunderbolt), en 2) de USB 3.0-aansluiting is een beetje groter.

Maar de echte gemiste kans is hier Wireless USB. Dat is de technologie die ik zou graag zien Intel duwen in plaats van Thunderbolt. Tuurlijk, Thunderbolt zal leveren snellere bestandsoverdracht en de consolidatie van kabels, maar Wireless USB is een veel grotere game-changer. Het kan accessoirekabels geheel verminderen en heeft het potentieel om een ​​universele draadloze dockingoplossing de computerindustrie kan op zijn kop te voeren. In feite is de laatste is waarschijnlijk de reden waarom Intel het niet duwen – dat soort radicale verandering is niet in hun eigen belang. Meer daarover in een moment.

Ten eerste, laten we praten over de afschaffing van de accessoire kabels. Dit is de hoogste tijd. Tegelijkertijd Wi-Fi kwam voor het eerst op het toneel verscheen tien jaar geleden en het concept van de WLAN (dat is wireless local area network) gelanceerd, was er een ander hot nieuwe term op het moment genoemd PAN (personal area network). Het idee was dat niet alleen zou computers draadloos verbinding maken met bedrijfsnetwerken en het internet, maar dat er ook mini draadloze netwerken gecentreerd een desktop of laptop machine zelf, zou zijn om muizen, toetsenborden, monitoren, printers, scanners, hoofdtelefoon aansluit, PDA’s (nu smartphones), enz. de hoop was toen dat Bluetooth de enabler van de PAN zou zijn, maar dat is niet gebeurd omdat Bluetooth is schilferig, langzaam en moeilijk op te zetten. Om de PAN gebeuren, iets robuuster als Wireless USB moeten we.

iPhone; Hoe veilig veeg je iPhone voor wederverkoop, Enterprise Software; Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux-distro, hardware, Raspberry Pi vliegt tien miljoen omzet, viert met ‘premium’ bundel, iPhone, A10 Fusion: De siliconen aandrijven nieuwe iPhone 7 en iPhone 7 Plus Apple’s

Voortbouwend op dit concept van de PAN is het idee van de draadloze docking station – dit is de killer feature van Wireless USB. Accessoire makers zijn kauwen op het bit voor een paar jaar om dit te krijgen, want het is oneindig veel gemakkelijker voor mobiele gebruikers om een ​​laptop dock aan op een volledige monitor, toetsenbord en muis zou maken (met een draadloze USB-aansluiting van een laptop kon gewoon aan te sluiten op een dock die erfenis randapparatuur heeft aangesloten).

In feite zou het niet alleen gemakkelijk zijn, zou het Wireless USB veranderen in een universele docking oplossing in plaats van de huidige situatie, waarin elke laptop maker heeft zijn eigen merkgebonden docking connectoren en vervolgens slecht overbetaling voor de dokken. Een universele draadloze docking oplossing zou twee grote gevolgen voor mobiele gebruikers – het docks een stuk goedkoper zou maken en het zou waarschijnlijk paaien veel meer plaatsen aan te meren. Zo kan kantoren en andere instellingen het opzetten van openbare werkplekken waar mensen konden aanleggen om niet uit te werken welk platform ze draaien (Windows, Mac, Linux, iPad, etc), zolang het heeft Wireless USB. Ik kan zelfs voorstellen internetcafes aanbieden docking gebieden.

Echter, zodra we deze gedachte een stap verder, dan beginnen we te zien waarom Intel niet zo enthousiast over het kan zijn. Denk na over de Motorola Atrix. Dit is een dual core Android-smartphone met 1 GB RAM en Motorola’s “Webtop” software, die het mogelijk maakt om te kijken en handelen als een volledige pc wanneer geladen in de desktop dock (met monitor, toetsenbord en muis) en de laptop dock.

Stel je nu als de Atrix en andere dual core smartphones dezelfde prestatie kon verrichten, maar zonder helemaal dok gewoon op basis van Wireless USB – die veel biedt om de snelheid om dit te bereiken met 480Mbps op 3 meter en 110Mbps op 10 meter. Plotseling, zou veel smartphones potentiële PC vervangingen worden. Hetzelfde geldt voor tablets. Ze konden draadloos dock en volwaardige desktop computers wanneer mensen nodig om meer serieuze werk te doen. Aangezien bijna alle smartphones en tabletten worden aangedreven door mobiele ARM-chips dan Intel chips (en Intel herhaaldelijk niet breken in de mobiele markt), kan dit scenario apocalyptische Intel omdat het mogelijk zou maken de plaats (Intel-powered) laptops en desktops met (ARM-powered) smartphones en tablets.

Echter, zou dit scenario fantastisch voor consumenten en zakelijke professionals. Maar, zonder Intel Wireless USB, wie zal opvoeren en leiden de lading te duwen? Ik ben op zoek naar jou, NVIDIA, Qualcomm, Motorola en Samsung.

Dit werd oorspronkelijk gepubliceerd op elaptopcomputer.com.

Hoe veilig veeg je iPhone voor wederverkoop

Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux distro

Raspberry Pi raakt tien miljoen omzet, viert met ‘premium’ bundel

A10 Fusion: De siliconen aandrijven nieuwe iPhone 7 en iPhone 7 Plus Apple’s