80% van de Olympische locaties zijn oplichting

De Olympische Zomerspelen van 2012 in Londen zijn in volle gang, en dus zijn de oplichting. 80 procent van de Olympische Web domeinen zijn ofwel alleen geregistreerde ten behoeve van Scamming of spammen bezoekers.

De nieuwe statistiek is afkomstig van Zscaler, die op alle geïdentificeerde domeinen waarin de string “Olympische Spelen” benaderd door haar klanten in de loop van de dag leek. Het beveiligingsbedrijf vervolgens ingedeeld in drie verschillende categorieën voor verdere analyse: TYPOSQUATTING, “TV op de PC” scam, en “Made for Adsense” sites. Andere oplichting omvatten software voor het bekijken van de Spelen, dat is eigenlijk spyware / adware en survey oplichting.

TYPOSQUATTING, ook wel URL kaping, is niets nieuws. De spam techniek op u vertrouwt ten onrechte te typen in een website URL in de adresbalk van uw browser en dus de landing op de site spammer’s in plaats. Zscaler heeft geconstateerd dat het belangrijkste doelwit van TYPOSQUATTING in de VS is de officiële NBC site voor de Olympische Spelen: nbcolympics.com. Fake domeinen vergelijkbaar met NBC’s zijn bedekt met reclame in de hoop dat gebruikers op hen zullen klikken.

De “TV op de PC” scam soort duwt ontvangen kabel / satelliet-tv op een PC voor een zeer lage maandelijkse vergoeding. Oplichters zijn te profiteren van de Olympische Spelen, maar voor mensen die bereid zijn om een ​​paar dollar te besteden aan de spelen in real time te kijken zijn dupe. Veel van nep webpagina’s zijn ontworpen als reviews van gebruikers bevorderen van de zwendel, of gebruik maken van eenvoudige HTTP redirection scripts.

Het “Made for Adsense” (MFB) sites zijn zeer gerichte websites die web verkeer van zoekmachines door het opnemen van voldoende content te krijgen in de resultaten voor een bepaalde zoekopdracht. Ze bevatten veel advertenties en aan te moedigen gebruikers klikken op hen om meer interessante content te krijgen.

Het voordeel is dat geen van deze sites lijken te zijn waar je van malware. “Ik denk dat het goede nieuws is dat de meeste van de scams zijn gericht op ‘laaghangend fruit’ en geen geavanceerde exploits niet te betrekken,” een Zscaler woordvoerder zei in een verklaring.

Grote evenementen zoals de Olympische Spelen zijn populaire manieren voor cybercriminelen om snel geld te verdienen geworden. Sportevenementen worden steeds gebonden aan het Internet, is het probleem alleen nog versterkt. Als zodanig kun je verwachten dat dit jaar de Olympische Spelen worden de meest opgelicht en gespamd een nog niet.

Reuters gehackt, nep nieuws geplaatst; Vermogen Pwn: Dit DARPA-gefinancierd stekkerdoos zal uw netwerk te hacken, Apple Mac in-app aankopen gehackt, alles gratis zoals op iOS, Hacker op iOS van Apple in-app aankoop fix: ‘Game is voorbij; Android Forum gehackt: 1 miljoen gebruikersgegevens gestolen; de top 10 wachtwoorden van de Yahoo hack: Is de jouwe een van hen?

Witte Huis benoemt eerste Federal Chief Information Security Officer

Pentagon bekritiseerd voor cyber-rampenbestrijding door de overheid waakhond

Chrome etikettering HTTP-verbindingen als niet-beveiligde start

De Hyperledger Project groeit als gangbusters

Veiligheid; Witte Huis benoemt eerste Federal Chief Information Security Officer, veiligheid, Pentagon bekritiseerd voor cyber-rampenbestrijding door de overheid waakhond, veiligheid, Chrome etikettering HTTP-verbindingen beginnen als niet-veilige, veiligheid, de Hyperledger Project groeit als gangbusters