Alibaba kranen transactiegegevens te lenen levensvatbaarheid vast te stellen

China’s e-commerce gigant, Alibaba, is tikken gegevens van haar omvangrijke online transacties tot krediet levensvatbaarheid vast te stellen en financiële diensten verlenen aan kleine en micro-ondernemingen, die doorgaans moeite hebben om leningen te beveiligen tegen grote banken.

“Nee zekerheden, geen geheim verbindingen. Wat we nodig hebben is uw krediet,” Jack Ma, oprichter en voormalig CEO van Alibaba, zei in een rapport over de Chinese krant, Natonal Business Daily.

Wat Alibaba heeft, is echter data, er veel van.

We ontwikkelen ons vermogen in te graven voor data en te begrijpen, “Feng Chunpei, die verantwoordelijk is voor Alibaba’s nieuwe financieringsprogramma voor kleine en micro-ondernemingen, zei in een rapport op de blog site, CNBlogs.com.” Eindelijk, de gegevens niet alleen het genereren van waarden, maar naar voren te duwen nieuwe producten [voor Alibaba]. De door Ali Finance verzamelde gegevens is een productiemiddel voor ons.

Het bedrijf analyseert gegevens van online transacties van zijn miljoenen verkopers, zowel vanuit haar online winkel, Taobao en online betaalsite Alipay. Het zet dan is de informatie in een credit evaluatiesysteem. De gegenereerde resultaten tonen niet alleen de verkopers krediet opnemen, maar nog belangrijker, ook helpen verkopers krijgen microleningen meer easliy van Alibaba’s financieringsprogramma.

Volgens Hu Xiaoming, vice-president van Alibaba en directeur van de financiële sector, kleine en micro-ondernemingen zijn goed voor 76 procent van de bedrijven die leningen van minder dan 1 miljoen yuan (US $ 163.000) nodig. “De banken gewoon niet willen om leningen van 100.000 of 200.000 yuan te verstrekken aan deze kleine en micro-ondernemingen,” zei Hu in Natonal Business Daily verslag.

Alibaba, hoewel, heeft verstrekt 28 miljard yuan (US $ 4600000000) van de leningen gezamenlijk 250.000 dergelijke bedrijven.

Feng, echter, merkte op dat het gebruik van gegevens te voorzien van financiële diensten was niet Alibaba’s uiteindelijke doel.

Social Enterprise; LinkedIn onthult haar nieuwe blogging platform; Big Data Analytics, Is dit de leeftijd van Big OLAP;? Big Data Analytics; DataRobot gericht op low-opknoping fruit van de gegevens wetenschap te automatiseren; Big Data Analytics; MapR oprichter John Schroeder treden naar beneden, COO te vervangen

Hu toegevoegd: “Uit de gegevens blijkt een opgebouwde krediet van een individu of een onderneming We zetten eerst gegevens in krediet, dan is een goede kredietwaardigheid leidt tot meer leningen en betere dienstverlening, en dan zul je meer welvaart genereren Het is een vicieuze cirkel, a.. kring van de waarde van de gegevens. ”

LinkedIn onthult haar nieuwe blogging platform

Is dit de leeftijd van Big OLAP?

DataRobot streeft naar laaghangend fruit van data science automatiseren

MapR oprichter John Schroeder treden naar beneden, COO te vervangen