Alibaba verluidt investeren in Sina Weibo

Chinese e-commerce gigant Alibaba Group verluidt plannen om te investeren in microblogdienst, Sina Weibo, dat zal opdrijven de waardering van deze laatste op de melodie van $ 2 miljard tot US $ 3 miljard.

Een verslag China Business News op maandag zei Alibaba zal 15 tot 20 procent van de aandelen te kopen. Hoewel beide bedrijven niet had gereageerd op het gerucht, een niet nader genoemde bron uit het middenkader Sina vertelde de krant de twee bedrijven was het bespreken van de investering bij vele gelegenheden.

Wanneer gecontacteerd door de website Asia, een Alibaba woordvoerder weigerde commentaar te geven op het rapport, zei: “. Als een kwestie van beleid van de onderneming, hebben we geen commentaar op geruchten of speculatie”

De Chinese krant speculeerde investering Alibaba’s in Weibo betekent social networking diensten zullen de sleutel tot haar toekomstige investeringen. In 2009, had Alibaba het opzetten van een intern sociaal netwerk voor Taobao kopers en verkopers, maar de service niet te halen als gevolg van de concurrentie van andere sociale netwerken, zelfs na vele revisies, zei dat China Business News.

Alibaba in december 2011 testte ook een sociaal netwerk van zijn eigen. De mobiele gerichte social network werd officieel gelanceerd in juli 2012 op de Apple iOS en Google Android-platforms. Een van de kenmerken van de app is een functie ‘Burn After Reading’, die een bericht te wissen wanneer het wordt gelezen door de ontvanger.

Een China Business News rapport afgelopen zaterdag zei investering Alibaba zal Sina Weibo moederbedrijf Sina geen sprake. De microblogdienst sinds 2011 is actief onder de naam van een onafhankelijk bedrijf, “Beijing Weimeng Aid Wangluo Jisu”, zei hij.

Haar moedermaatschappij vorige week, meldde een derde kwartaal winst van US $ 9.900.000. Sina zei dat het was “tevreden met de eerste resultaten van Weibo te gelde maken, zoals reclame-inkomsten van het vorige kwartaal verdubbeld”.

? Reliance Jio rotsen Indiase telecom met goedkope data en gratis voice

Telco’s;? Reliance Jio rotsen Indiase telecom met goedkope data en vrije stem, Cloud;? Xero lanceert samenwerking met Macquarie Bank voor BPAY betalingen; MKB; GoDaddy koopt WordPress management tool ManageWP, E-Commerce; PayPal breidt samenwerking met MasterCard

? Xero lanceert samenwerking met Macquarie Bank voor BPAY betalingen

GoDaddy koopt WordPress management tool ManageWP

PayPal breidt samenwerking met MasterCard