Analist: AMD gezichten ‘zeer agressief’ concurrentie van Intel, Nvidia, en tabletten

CPU en GPU maker AMD gaat een moeilijke tweede helft van aangezicht tot 2012 als consumenten hun aandacht voor tablets, de pc-markt wordt soggier en Intel blijft grijpen vergroten van het marktaandeel in de server markt, zegt Sterne Agee analist Vijay Rakesh.

De manier waarop AMD is gekoppeld aan de pc-markt is een groot probleem voor het bedrijf, zegt Rakesh. “Terwijl de verwachtingen in de PC supply chain zijn hoog voor Win8”, schrijft Rakesh in een bedrijf verslag, “de werkelijke PC OEM bouwt en doorverkoop zou derven, gezien de overvloed aan scheef met Ultrabooks, WinRT-Android, in een beperkte vakantie venster in 4Q12, post een eind oktober Win8 lanceren “.

Het vertalen van die van analist-spreken, is er te veel concurrentie voor contant geld kopers, en Windows 8 is misschien niet de enorme trekpleister zijn dat de OEM’s verwachten dat het is.

Een ander probleem voor AMD is druk in de grafische markt van zowel Nvidia en Intel. Rakesh beweert dat Intel van bijzondere zorg aan AMD zou moeten zijn, omdat Ultrabooks zijn het verkrijgen van tractie en de meeste maken het exclusieve gebruik van Intel graphics.

Als dat niet genoeg is, Intel’s lancering van de; Romley dual-socket Sandy Bridge EP gebaseerde servers, in maart van dit jaar “presenteert meer tegenwind AMD”.

Maar de grootste druk die Rakesh ziet geconfronteerd AMD is de prijsdruk geplaatst op processors als tablet prijzen benaderen wat hij omschrijft als “de magie clearing price” van tussen de $ 299 en $ 399. Dit, beweert hij, duwt de doelgroep processor gemiddelde verkoopprijs naar beneden vanaf de $ 70 tot $ 100 die AMD Fusion APU’s te verkopen voor een meer redelijke $ 20 tot $ 50. Dit is geweldig voor de kopers, maar het is waarschijnlijk slecht te zijn voor de bottom line van AMD.

“AMD moet zijn productmix nieuw leven inblazen, zelfs als uitdagingen groeien, ondanks zijn nieuwe Fusion-Radeon platforms met prijsdruk en Opex [verlaging van de operationele kosten]”, concludeert Rakesh.

AMD.

Processors; Intel lanceert 7de generatie processors 4K UHD duwen om de massa’s, processors, Visie en neurale netwerken te rijden vraag naar krachtigere chips; Data Centers; Nvidia lanceert virtuele GPU bewaking, analyse, hardware, AMD slaat terug tegen Intel dominantie met Zen

Intel lanceert 7de generatie processors 4K UHD duwen om de massa’s

Visie en neurale netwerken te rijden vraag naar krachtigere chips

Nvidia lanceert virtuele GPU monitoring, analytics

AMD slaat terug tegen Intel dominantie met Zen