Bank voor de rechter te laten bedrijven richten op advertenties op klanten op basis van hun betaling geschiedenis

Nederlandse ING bank zal binnenkort piloot een dienst waarmee bedrijven om gerichte reclame te duwen aan haar klanten op basis van hun betaling geschiedenis.

Twitter advertenties kunnen nu worden gericht op basis van e-mail, gebruikers-ID’s; Ad exec: Online advertentie-industrie medeplichtig aan NSA PRISM datamining; Yahoo partners Vserv.mobi voor Zuidoost-Azië gerichte mobiele advertenties

Volgens de directeur van de private banking Hans Hagenaars van ING, de plannen zijn een logische stap in de richting van de toekomst van gerichte reclame en de bank heeft samen een speciaal team om de betalingen van zijn klanten te analyseren.

“ING is verantwoordelijk voor de afhandeling van de meest betalingsverkeer in Nederland. Niet alleen wij weten wat de mensen hun geld uitgeven aan, we weten ook waar ze het doen,” schreef hij op de website van het bedrijf.

Veiligheid; Het Hyperledger Project groeit als gangbusters; CXO; ANZ Bank shuffle tech executive dek, Banking, Visa om te testen blockchain systeem voor internationale overschrijvingen geld; Big Data Analytics;? NAB, Westpac-backed Australian startup lanceert Open Data Marketplace

grootste telco van Spanje heeft de krachten gebundeld met CaixaBank en Santander, met de ontwikkeling van mobiele portemonnee op de agenda.

ING zegt dat de informatie-uitwisseling uiteindelijk zijn klanten zullen profiteren. “Laten we zeggen dat iemand besteedt een paar honderd euro per tuincentrum A per jaar. Als tuincentrum B dit weet, kunnen ze de klant te maken een uiterst concurrerend aanbod, zodat in de toekomst, zal de klant om hen te komen,” Hagenaars zei . De bank heeft nog te onthullen waar de advertenties worden geplaatst, echter.

ING’s business model voor de dienst heeft parallellen met die van Google’s webmaildienst Gmail bedrijf, die selecteert en toont advertenties aan Gmail-gebruikers op basis van de inhoud van hun e-mail conversaties. In het geval van ING, zal de adverteerder de doelgroep definieert en maak een advertentie, waarin ING dan zullen ervoor zorgen dat wordt weergegeven om de juiste demografische.

De piloot, die later dit jaar zal lopen met een paar duizend klanten, heeft een lawine van privacy bezorgdheid aangewakkerd.

De Nederlandse Consumentenbond heeft de vraag of de proef is toegestaan ​​onder Nederlands recht. “Gegevens over uw financiën is uiterst privacygevoelige en – nog belangrijker -… Het is uw persoonlijke eigendommen Uw relatie met uw bank is gebaseerd op vertrouwen Een delen van bankklant van gegevens met andere commerciële partijen gaat in tegen alles dat wij geloven dat er is de wet niet toelaat de verkoop van alle gegevens die van jou is, “Bart Combée, directeur van de Consumentenbond, gezegd.

ING zegt dat de nieuwe dienst zal geen privacy regels overtreden en de bank zal zich houden aan de wet. “Het gebruik van Big Data heeft veel voordelen, maar, net als bij veel van deze dingen, niet alles wat mogelijk is, ook wenselijk Bij ING bescherming van de persoonlijke gegevens van haar klanten altijd de hoogste prioriteit, simpelweg omdat we ons bewust van het feit dat de privacy is zeer waardevol. ING zal u nooit vooruit individueel traceerbaar informatie aan derden en klanten vertrouwen op het feit dat ING alleen gebruik maakt van hun gegevens wanneer we mogen doen. ”

ING zegt ook dat het programma zal worden opt-in, en de klanten zullen hun uitdrukkelijke toestemming te geven voor hun informatie zal worden gebruikt.

Consumentenbond is niet gerustgesteld door de belofte van ING, maar: “Als je een partij toestemming om uw gegevens te gebruiken door middel van opt-in te geven, moet het glashelder wat is je geeft toestemming voor precies, en hoe een bedrijf zal worden voorkomen dat deze gegevens worden misbruikt. ING kan beweren dat ze nooit vooruit individueel traceerbaar klantgegevens aan derden, echter, als deze plannen daadwerkelijk worden gerealiseerd, zullen we nauwlettend toezien op de wijze waarop de klanten hun aanbiedingen te ontvangen. ”

Naast de consumentenorganisatie er ook bezorgdheid de politiek van het land. Politieke partij PvdA snel gereageerd op de plannen van ING nadat ze voor het eerst werden aangekondigd: “De PvdA is sterk gekant tegen de plannen van ING om betaalgegevens van klanten te gebruiken voor commerciële doeleinden De privacy van de klanten moet altijd eerst komt, het is hun gegevens, de bank is geen eigenaar. het.

De pilot zal worden gelanceerd in het derde kwartaal van 2014, uitgaande van de persoonlijke levenssfeer het niet eerst ontsporen.

De Hyperledger Project groeit als gangbusters

ANZ Bank shuffle tech executive dek

Visa om te testen blockchain systeem voor internationale overschrijvingen geld

? NAB, Westpac-backed Australian startup lanceert Open Data Marketplace

Opt-in systeem

niet gerustgesteld

Meer over gerichte reclame