Cisco duiten consumentenelektronica strategie

In het begin van februari, Linksys, de thuisnetwerken en de verdeling van Cisco consument, zal formeel een nieuwe business unit gericht op home entertainment aan te kondigen, zei Chris Stevens, vice president en general manager van de nog-to-be aangekondigde netwerk-entertainment business unit voor Linksys. Ook in het begin van februari, het bedrijf van plan om nieuwe producten aan te kondigen voor de Noord-Amerikaanse markt die zijn ontwikkeld uit de overname van Kiss, een kleine Deens bedrijf dat Cisco kocht afgelopen zomer.

De vruchten van deze acquisitie werden eerder deze maand op de Consumer Electronics Show in Las Vegas, waar Linksys introduceert de KiSS DP-600, een netwerk-dvd-speler. Dit nieuwe apparaat is ontwikkeld om draadloos verbinding met het internet via het thuisnetwerk tot 3000 Web radiostations, online weersvoorspellingen, stock updates en online games te leveren in de woonkamer. Momenteel is de DP-600 is alleen beschikbaar in Europa. Stevens zei een soortgelijk product op weg is voor de Noord-Amerikaanse markt. En hoewel hij niet wilde praten over details, hij zei ook Linksys zal uiteindelijk introduceren andere genetwerkte consumentenelektronica-apparaten.

Wat we aangekondigd op de CES was echt een verlengstuk van Kiss ‘strategie in Europa, “zei hij.” Het is niet iets dat volledig weergeeft wat we van plan te doen in de Verenigde Staten of de rest van de wereld. We zijn niet ver genoeg mee in details over de producten te gaan, maar we zijn zeker van plan om andere genetwerkte entertainment producten die zal worden opgebouwd rond de bestaande consumentenelektronica ontwikkelen. Het idee is om deze apparaten met elkaar te verbinden via een thuisnetwerk.

Stevens legde uit dat de Linksys strategie is om producten op twee belangrijke gebieden te ontwikkelen. Ten eerste zal het verder bouwen aan home networking producten, zoals de draadloze routers die pc’s met 802.11 Wi-Fi-signalen met het internet te verbinden. Het is ook van plan om de ontwikkeling van een aantal consumenten elektronica producten die op het thuisnetwerk zal zitten om een ​​scala aan entertainment opties, zoals Internet-based TV, muziek of foto’s delen mogelijk te maken. De producten van de Kiss overname zal de eerste op de markt kwam, maar andere producten zullen worden ontwikkeld met behulp van technologie van andere overnames, zoals de $ 7000000000 aankoop van kabel set-top box maker Scientific Atlanta.

? Networking, Cisco koopt container startup ContainerX; Innovatie; De tech erfenis van de Olympische Spelen van Rio, internet van de dingen; Cisco zal 5.500 banen te schrappen in de nieuwste herstructureringen; netwerken; Cisco om bijl aan 14.000 medewerkers: Rapport

move Cisco’s in de markt voor consumentenelektronica kon meten met bedrijven zoals Sony of Samsung. Maar Stevens zei dat Cisco ook producten die de bestaande producten van deze bedrijven compliment maken. Bijvoorbeeld, de Wireless-G Music Bridge, ook aangekondigd op de CES, stelt mensen in staat om draadloos muziek van hun computers en het internet streamen naar hun stereo-installaties.

Cisco ziet ook de markt voor consumentenelektronica als een manier om de vraag naar de traditionele thuisnetwerken versnelling rijden. In 2004, slechts ongeveer 8,8 procent van de huizen die had breedband werden netwerk, volgens Forrester Research. Dat cijfer is niet te verwachten dat 20 procent breken voor 2005. En in 2010, zal slechts 40 procent van de breedband woningen worden gekoppeld, volgens de prognoses van Forrester.

We moeten de home networking markt buiten de computer geeks bewegen, “zei hij.” Als mensen kopen networked entertainment-apparatuur, zal de vraag naar het netwerk zelf te rijden.

Wanneer bekeken vanuit dit perspectief, de Linksys strategie is zeer vergelijkbaar met Cisco’s traditionele enterprise en service-provider bedrijven. Het bedrijf is de vraag ontwikkeld voor snellere IP-netwerken door het bouwen van nieuwe markten dat de vraag naar netwerkapparatuur rijden. Bijvoorbeeld, Cisco is de nummer 1 leverancier in de wereld voor IP-handsets aan grote zakelijke klanten. Door het creëren van een voice-over-IP-markt, heeft Cisco ervoor gezorgd dat zijn klanten zullen hun netwerken te upgraden. En aangezien Cisco is al de dominante speler in de Ethernet switching en IP-routing markten, is het waarschijnlijk deze klanten zullen terugkomen om Cisco om meer netwerkapparatuur te kopen.

Cisco koopt container startup ContainerX

De tech erfenis van de Olympische Spelen in Rio

Cisco zal snijden 5.500 banen in de nieuwste herstructurering

? Cisco te bijl aan 14.000 medewerkers: Rapport