Cocoon gegevens tekent deal voor $ 57m reverse listing

Australische software security opstarten, Cocoon Data, is klaarmaken om weer te geven op de Australian Stock Exchange (ASX) zoals Covata Limited in september van dit jaar, na het invoeren van een AU $ 57.000.000 bindende overeenkomst om te fuseren met mijnbouwbedrijf, Prime Minerals.

Prime Minerals vertelde haar aandeelhouders in een verklaring (PDF) eind vorige week dat het in de uitvoering bod overeenkomst (BIA) voor de fusie, die in feite ziet Cocoon gegevens Holdings lijst zijn Covata security bedrijf op de ASX in een omgekeerde overname van had gesloten de verkennende uraniumwinning bedrijf.

Onder de voorwaarden van de BIA, zal Prime Minerals 100 procent van het geplaatste Cocoon aandelen via het overnamebod, met Cocoon aandeelhouders aangeboden totale non-cash van AU $ 57.281.673.

De twee bedrijven hebben afgesproken overeenkomsten met bestaande Cocoon optie-houders aan te gaan om hun bestaande 28.825.000 Cocoon opties te vervangen door bestaande Prime opties na succesvolle afronding van de fusie.

Start-Ups, Deakin Uni, Ytek kick off machine learning algoritme onderzoek voor de simulatie opleiding; E-commerce; Flipkart en Paytm worden direct rivalen, het instellen van het podium voor de e-commerce strijd; Start-Ups,? Waarom de Chinese India’s Hike bode in een getransformeerd ? eenhoorn en wat WhatsApp kunnen leren, e-commerce; Uber lijdt $ 1.2b halfjaar verlies: Aangeven

Prime Minerals in staat om opnieuw te voldoen aan de ASX Listing Rules, zij voornemens is een kapitaalverhoging uit te voeren onder de Prospectusrichtlijn te verhogen ten minste AU $ 2.500.000 en maximaal tussen de AU $ 10-15000000 – onder voorbehoud van goedkeuring van de aandeelhouders.

Prime verwacht een bijeenkomst om de aandeelhouders goedkeuring in augustus vergemakkelijken bijeen.

Het prospectus zal met ASIC worden ingediend op 25 juli. Prime Minerals zal een aandeelhoudersvergadering te houden op 11 augustus, terwijl de prospectus aanbod sluit. ASX opnieuw aanbieden is gepland voor 12 september.

Cocoon gegevens Holdings, gevestigd in Sydney, werd opgericht in 2007, en de digitale beveiliging bedrijf, Covata, stelt gebruikers in staat om gevoelige informatie te verzenden en op te slaan met behulp van militaire graad van versleuteling die data beveiligt op het punt van oorsprong voordat het wordt gedeeld en verspreid onder de wolk.

Covata heeft kantoren in Australië en de Verenigde Staten, met in Europa, het Midden-Oosten en Afrika ondertekend distributieovereenkomsten. Volgens een presentatie (PDF) aan premier Minerals aandeelhouders die op 20 mei, is het ook in vergevorderde gesprekken met strategische partners in Noord-Amerika.

Covata heeft meer dan AU meer dan zes jaar op basis van de presentatie bracht $ 30.000.000 aan haar Covata platform te ontwikkelen, en beweert dat haar intellectuele eigendom met betrekking tot de veiligheid aanbieden jaar zou duren om te ontwikkelen en te repliceren.

De deal zal Cocoon oprichter en directeur, Trent Telford te zien, neemt de rol van waarnemend voorzitter en verhuizing naar de VS om toezicht te houden op de uitbreiding Covata in die markt.

Na goedkeuring van de aandeelhouders van beide bedrijven, zal Covata als beursgenoteerde entiteit met het beschikbare kapitaal aan Covata de groeistrategie te ondersteunen ontstaan ​​”, zegt Telford in een blog gepost op de Covata website eerder deze maand.” De raad zal worden geherstructureerd als onderdeel van dit proces en ik heb de rol van waarnemend voorzitter aanvaard.

“Ik zal verhuizen mijn familie naar de Verenigde Staten om een ​​full-time rol te spelen in het helpen van het bedrijf te brengen over de enorme belofte. Als je in de VS zal mij toe om de dagelijkse interactie met onze prospects, klanten en partners, zodat we kunnen de vorm van de product richting aan hun specifieke behoeften aan te pakken, “zei hij.

De fusie tussen Cocoon Gegevens en Prime Minerals is de laatste in een reeks van reverse listing door lokale technologische bedrijven gericht op lijst op de ASX – met moeite ASX-beursgenoteerde mijnbouwbedrijven vaak het doelwit van dergelijke manoeuvres.

Aan het einde van april, de Australische onderneming voor zakelijke cloud-dienstverlener, PRM Cloud Solutions, gemonteerd, een omgekeerde overname van ASX-beursgenoteerde mijnbouw exploratie bedrijf, Minerals Corporation.

Ondertussen, in maart een andere Australische cloud provider, CloudCentral, onthuld, het zou gaan in een omgekeerde overname van wijngaard eigendom van de onderneming, Dramana Estate, in een poging om achterdeur toegang tot de ASX krijgen.

Deakin Uni, Ytek kick off machine learning algoritme onderzoek voor de simulatie training

Flipkart en Paytm worden direct rivalen, het instellen van het podium voor de e-commerce battle

Waarom de Chinese India’s Hike boodschapper hebben omgevormd tot een eenhoorn en wat WhatsApp kunnen leren

? Uber lijdt $ 1.2b halfjaar verlies: Aangeven