Driverless auto’s zullen minder ongelukken hebben, dus wat betekent dat voor de verzekeraars?

Volvo beweert dat autonome auto’s zijn “de meest belangrijke vooruitgang in de veiligheid van auto’s te zien in de afgelopen jaren.”

Volvo president en chief executive Håkan Samuelsson heeft betoogd dat de invoering van autonome voertuigen zal vertegenwoordigen “de meest belangrijke vooruitgang in de veiligheid van auto’s te zien in de afgelopen jaren” en dat hoe eerder driverless voertuigen op de wegen, hoe meer levens gered worden.

Uit onderzoek van Swiss Re en hier lijkt te back-up van de vorderingen, met figuren in een onlangs vrijgegeven rapport suggereert dat autonoom voertuig technologie het aantal ongevallen te verminderen met 80 procent – en dat deze ongevallen die nog komen veel minder ernstig zal zijn omdat verbonden auto’s kunnen vermijden van actie te ondernemen.

Vanaf januari zullen autonome voertuigen worden getest op Britse wegen in maximaal drie steden.

Sprekend op een verzekering industrie seminar in Londen, Samuelsson betoogde dat, hoewel de verzekeringssector is waarschijnlijk een financiële hit van de invoering van driverless auto’s te nemen, het is een prijs die zeer de moeite waard te betalen voor de verbetering van de verkeersveiligheid.

“De middellange tot lange termijn impact op de verzekeringssector is waarschijnlijk significant zijn, maar laten we de echte reden voor dit niet te vergeten -.. Minder ongevallen, minder blessures, minder doden autonome rijden auto’s zijn de meest belangrijke vooruitgang in de veiligheid van auto’s te zien in de afgelopen jaren, “zei hij.

Volvo is al zet aanzienlijke middelen in onderzoek en ontwikkeling van auto’s zonder bestuurder – met autonome voertuigen te testen op de straten van Londen en de wegen van China vanaf volgend jaar – maar de Zweedse fabrikant heeft opgeroepen voor de overheid om te werken naast industrie om introduceren ware zelf-rijden-technologie eerder vroeger dan later, met het argument dat het doden zal verminderen.

De auto-industrie kan dit niet op zijn eigen, “zei Samuelsson” We moeten de hulp van de overheid. Het is essentieel dat autofabrikanten werken met de regering in plaats wetten en regels die ons in staat stellen deze auto’s op de weg zo snel mogelijk en beginnen met het redden van levens te zetten.

Maak kennis met de driverless auto’s die naar steden in het Verenigd Koninkrijk: Foto’s; Waarom we niet vertrouwen robot auto’s totdat ze rijden net als wij, Will verkeerslichten en muurvast wegen een dag zijn overblijfselen uit het verleden?

Het rapport van Swiss Re en hier, getiteld The Future of Motor Insurance, zei autonoom rijden en steeds meer geavanceerde driver-assist technologieën zullen “leiden tot een aanzienlijke verbetering van de verkeersveiligheid”.

Vehicle-to-vehicle (V2V) en voertuig-infrastructuur (V2I) datatransmissie zullen bestuurders van gevaren en gevaarlijke situaties die ze normaal niet zou opmerken informeren, wordt gevraagd ze te ontwijkende actie te ondernemen, “aldus het rapport. Hij voegde eraan toe dat in 2035 “gecombineerde V2V en V2I systemen mogelijk te pakken ongeveer 81 procent van alle voertuigen doelwit crashes, 83 procent van alle lichte voertuigen doelwit crashes, en 72 procent van alle zware vrachtwagen doelwit crashes per jaar”.

Volgens Peter Shaw, chief executive bij Thatcham Centrum voor Onderzoek, een organisatie die gespecialiseerd is in het voertuig veiligheid onderzoek, kan waar driverless voertuigen moeten helpen om ongevallen binnen de komende vijf jaar te verminderen.

“Autofabrikanten voorspellen dat in hoge mate autonome voertuigen, die in staat van het toestaan ​​van de bestuurder te laten vallen ‘out of the loop’ voor bepaalde delen van hun reis, zal beschikbaar zijn vanaf ongeveer 2021 zijn ongetwijfeld crash frequentie zal ook drastisch verminderen”, zei hij en voerde aan dat driverless technologie ook de ernst van de ongevallen die nog steeds optreden zal verminderen.

Robotics; Consumer Watchdog eist transparantie van Uber, robotica, Google’s Project Wing drones zal Chipotle burrito’s te leveren aan Virginia Tech, robotica, robotica start-up wint contract met gigantische Duitse logistiek bedrijf, robotica, Volvo en Autoliv kondigen nieuwe autonome rijden softwarebedrijf

“Bovendien, als een fout kan helaas niet worden vermeden, dan is de botssnelheid zal dalen als gevolg van de prestaties van het systeem verminderen van de ernst van de botsing,” Shaw toegevoegd.

“De komst van de autonome rijden betekent een revolutie voor de veiligheid van auto’s. Volvo heeft een visie dat niemand een belangrijk instrument om ons te helpen dit doel te bereiken zal worden gedood of ernstig gewond geraakt bij een nieuwe Volvo in 2020. Autonoom rijden is,” zei Samuelsson.

Consumer Watchdog eist transparantie van Uber

Project Wing drones Google zal Chipotle burrito’s te leveren aan Virginia Tech

Robotica start-up wint contract met gigantische Duitse logistiek bedrijf

Volvo en Autoliv kondigen nieuwe autonome rijden softwarebedrijf

autonome voertuigen