Duitse minister geadviseerd om te dumpen BlackBerry om veiligheidsredenen

Onder verwijzing naar het potentieel voor “politieke IT-aanvallen”, naar aanleiding van de lopende onderhandelingen tussen RIM en het Midden-Oosten op het verbeteren van legale surveillance, de Duitse minister van Binnenlandse Zaken adviseert de ministers aan de BlackBerry te dumpen en te vervangen door BSI-gecertificeerde Simko 2 smartphones.

Wat is er zo speciaal aan het Simko 2-apparaat vanuit een security perspectief?

Voor het eerst ge├»ntroduceerd in de CeBIT 2009’s, is de slimme telefoon uitsluitend verkocht aan overheidsinstellingen, en is door het Federaal Bureau voor Informatiebeveiliging (BSI) aanbevolen, voor de behandeling van zoekertje – uitsluitend voor intern gebruik (VS-NFD beveiligingsniveau) data. Naar aanleiding van de release, is het apparaat al snel overgenomen door de Duitse ministers, duidelijk niet uit te breiden, zoals aanbevolen voor het land van de minister van Binnenlandse Zaken

BlackBerry infrastructuur is een bedrijf dat eigendom is gesloten systeem. Maar de toegang standaard moet in staat zijn door de overheid en niet wordt ingesteld door een particuliere onderneming.

Van data-encryptie, standaard S / MIME, digitale identiteiten door middel van certificaten (microSD-gebaseerde hardware tokens), VPN tunneling, wat is bijzonder interessant over het apparaat is dat T-Systems de camera, bluetooth, GPS hebben gelabeld en WLAN als potentieel onveilig, en heeft daarom gedeactiveerd de interfaces. Bij alle andere dan GSM, EDGE en UMTS uitgeschakeld en VPN tunneling uitgevoerd Standaard voor EDGE en UMTS gegevensoverdrachten interfaces, de inrichting duidelijk gericht op veilige end-to-end gegevensoverdracht bieden.

Ga door gerelateerde middelen op BlackBerry’s beveiligingsfuncties

In 2007, het Franse kabinet gaf een soortgelijk verbod citeren van een twee jaar durende vertrouwelijk onderzoek naar de beveiliging van BlackBerry-toestellen. Eerder dit jaar, de Franse kabinet vond een alternatieve oplossing, en nam de TEOREM telefoon. Het Amerikaanse president Barack Obama, ook geconfronteerd met een soortgelijke situatie, toen hij wilde zijn BlackBerry te houden, maar kreeg een Sectera Edge apparaat.

Welke drie apparaten delen momenteel echter een alomtegenwoordige fout die niet-OS hardingsproces – tenzij de kernfunctionaliteit van de inrichting met het oog op communicatie kills – kan beschermen tegen – de eindgebruiker.

BlackBerry beveiligingsfuncties; geavanceerde beveiligingsfuncties voor het Regeringsbeleid; BlackBerry Enterprise Solution – Beveiliging Technisch overzicht

FBI arrestaties vermeende leden van Crackas With Attitude voor het hacken van de VS Gov’t ambtenaren

WordPress dringt er bij gebruikers in staat om nu te werken om kritieke gaten in de beveiliging op te lossen

Witte Huis benoemt eerste Federal Chief Information Security Officer

Pentagon bekritiseerd voor cyber-rampenbestrijding door de overheid waakhond

Veiligheid; FBI arrestaties vermeende leden van Crackas With Attitude voor het hacken van de VS Gov’t ambtenaren, veiligheid, WordPress dringt er bij gebruikers in staat om nu te werken om kritieke gaten in de beveiliging vast te stellen; beveiliging; Witte Huis benoemt eerste Federal Chief Information Security Officer, veiligheid, Pentagon bekritiseerd voor cyber -emergency reactie van de overheid waakhond