Google’s Rubin ondervraagd op Java copyright

senior vice-president van Google’s mobiele, Andy Rubin, nam de stand op maandagmiddag tijdens het lopende intellectuele eigendom proef tussen Google en Oracle.

Als oprichter van Android, de start-up die Google in 2005, dat is uitgegroeid tot de smartphone-platform die we vandaag kennen verworven, Rubin werd geroepen om de stand-by juridische team van Oracle op vragen over de vraag of hij betrokken was bij de discussies over het verkrijgen van licenties te beantwoorden gebruik maken van Java op Android.

Toen Rubin nam de stand op maandag, verscheen hij aanzienlijk meer ontspannen dan een van zijn collega’s Google, CEO Larry Page of software engineer Tim Lindholm, toen ze vorige week getuigde.

Toch is de sfeer in de rechtszaal snel veranderde als Oracle raadsman David Boies onmiddellijk gevraagd Rubin over zijn kennis van Java-kern-API’s en pakketten.

Rubin beschreven “Java-kern-API’s” als “een term die vaak door Sun Microsystems en Oracle wordt gebruikt om te beschrijven … een deel van het product dat de Java-taal class-bestanden gaat.

Wanneer ingedrukt over hoe veel Java-kern-API’s bestaan, kan Rubin een gok niet te bieden, ook op te merken dat hij niet de term “Java-kern-API’s” niet gebruikt.

Boies gegrilde Rubin met behulp van verschillende e-mails die Rubin naar andere top Google-medewerkers die betrokken zijn bij Android, waarvan sommige waren om zijn mening te krijgen op de e-mails die Boies up had gebracht met zowel pagina en Lindholm had gestuurd.

De eerste van Rubin naar Lindholm, gedateerd 29 juli 2005, inclusief een agenda, die de kogel punt had, “Google heeft een TCK licensc”.

Erop wijzend dat “Google een licentie voor de programmeertaal Java niet nodig had”, Boies met de getuige dat de vergunning moet verwijzen naar iets anders besproken.

Bovendien, in een andere e-mail Rubin schreef in december 2005

Mijn redenering is dat ofwel a) wij zullen partner met Sun als bedoeld in onze meest recente discussie, of b) we een licentie te nemen. Ik denk dat een implementatie clean-room is onwaarschijnlijk vanwege de voorkennis van het team.

Boies ondervraagd Rubin over de clean-room implementatie bit in het bijzonder, maar Rubin vermeden in detail te treden over, in plaats daarvan te antwoorden: “Ik denk dat het lezen van een veel in die kleine zin.”

Tot slot, in een andere e-mail, gedateerd 24 maart, in reactie op een bericht ontvangen eerder die dag uit Google technisch manager Greg Stein, Rubin schreef

Ik zie niet in hoe je Java kunt openen zonder de zon, omdat ze eigenaar van het merk en ip.

Rubin bevestigde dat “ip” naar “intellectuele eigendom” genoemd. In dezelfde e-mail keten, Boies zette de clean-room thread

Mobiliteit; $ 400 Chinese smartphones? Apple en Samsung afschuiven goedkope rivalen, de prijzen te verhogen in ieder geval, de iPhone, Apple’s garantie voor waterbestendige iPhone 7 heeft geen betrekking op vloeibare schade; mobiliteit; Australische luchtvaartmaatschappijen verbieden Samsung Galaxy Note 7; telecombedrijven, Telstra, Ericsson, Qualcomm bereiken 1Gbps aggregaat snelheden in levende 4G-netwerk-test

“In de context van deze,” Rubin zei dat hij geloofde dat de API’s zijn auteursrechtelijk beschermd door Sun.

Hij kon echter niet verder uit te werken op maandag, als Rechter William Alsup verdaagd verhoor voor de dag.

Rubin zal terug op de stand op dinsdagochtend, zal naar verwachting worden gevolgd door Google executive chairman (en voormalig CTO van Sun Microsystems) Eric Schmidt zijn.

Via de website van US

$ 400 Chinese smartphones? Apple en Samsung afschuiven goedkope rivalen, de prijzen te verhogen in ieder geval

Apple’s garantie voor waterbestendige iPhone 7 heeft geen betrekking op vloeibare schade

Australische luchtvaartmaatschappijen verbieden Samsung Galaxy Note 7

Telstra, Ericsson, Qualcomm bereiken 1Gbps aggregaat snelheden in levende 4G-netwerk-test