ACCC beschuldigt HP van het schenden van Aussie consumentenrecht

De Australische Concurrentie en Consumer Commission (ACCC) heeft een zaak Federale Hof gelanceerd tegen HP Australië voor naar verluidt “verkeerde voorstelling van de rechten van de consument.”

Een volledige dochteronderneming van HP, heeft HP Australië is beschuldigd van het overtreden van de Australische Consumer Law and Fair Trading Act 2012 door middel van valse of misleidende verklaringen aan klanten via garanties en hun rechten.

Dit geldt ook voor toonaangevende klanten om te geloven dat zij slechts recht hebben op een vervangend product als het meerdere keren gerepareerd door HP, die consumenten zouden moeten betalen voor reparaties uitgevoerd buiten de uitdrukkelijke garantieperiode, en dat de producten gekocht via het bedrijf online winkel kan niet worden geruild of geretourneerd, tenzij door HP overeengekomen naar eigen goeddunken.

De ACCC beweerde ook dat HP Australië heeft geleid retailers om te geloven dat ze niet zouden worden gecompenseerd door de verkoper als ze geven klanten een terugbetaling of vervanging van een HP-product zonder voorafgaande toestemming van de leverancier.

De ACCC is op zoek naar een aantal vonnissen tegen HP-Australië, met inbegrip van bevelen en de eis van een garantie-compliance-programma te implementeren. Zij wil ook HP om te betalen voor zijn vermeende overtredingen.

De consument waakhond zei dat het onderzoekt momenteel andere grote fabrikanten en retailers voor mogelijke schendingen van de Australische consumentenwetgeving.

? Perth cop benaderd beperkt computer

? Koreaanse hooggerechtshof beslist ex-werknemer Samsung leukemie gevallen niet gerelateerd werk

Veiligheid;? Perth cop toegankelijk beperkt computer, Legal;? Koreaanse hooggerechtshof beslist ex-Samsung werknemer leukemie gevallen niet verwante werken, Enterprise Software;? Linus Torvalds ‘haat-liefde verhouding met de GPL, Banking; Google wil gegarandeerd onderhandelingen bescherming tegen Australië grote banken

? Linus Torvalds ‘haat-liefde verhouding met de GPL

Google wil gegarandeerd onderhandelingen bescherming tegen Australië’s grote banken