Access 2002 review

Met een feature set dat de zakelijke intranet richt, wordt Access 2002 ontworpen om het leven gemakkelijker maken voor de database ontwikkelaar met verbeterde internet en enterprise werktuigen te maken. Linken naar back-end gegevensbronnen is eenvoudiger, maar sommige van de nieuwe functies zijn niet zo intuïtief als ze zouden kunnen worden.

Voor een snelle oprichting van front-ends, zult u Access 2002 een meer aanspreekbaar tool, met de verbeterde Data Access-pagina Designer verstrekken van een nuttige eerste stap te vinden. Het gebruik van meerdere Visual Basic-stijl slepen en neerzetten objecten, kan een browser-compatible (IE5 of later) data access-pagina snel worden gemonteerd, met een historie van ongedaan maken zodat u een stap terug en vooruit door veranderingen. Echter, de extra controles menu is onhandig, waarbij u te zweven over de scroll zones aan de boven- en onderkant in plaats daarvan.

Koppelverkoop aan uw back-end data is ook eenvoudiger, met een verbeterde Table Wizard voor het stap-voor-stap externe sourcing, en het opnemen van SQL Server 2000 Desktop Engine voor een directe verbinding met een SQL Server. Het hebben van uw Access 2002-project gebonden in deze motor kunt u ook uw data access pagina’s offline te zetten voor verandering en hebben ze automatisch worden bijgewerkt op heraansluiting van de belangrijkste SQL Server.

Voor de data-analyse en presentatie, heeft Access 2002 verbeterd Draaitabel en draaigrafiek functies, waardoor ze meer directe dan in Access 2000. Hoewel ze toe te voegen aan een data access-pagina is relatief eenvoudig, het opzetten van de groepering en filtering controles om een ​​verslag vereist een zekere hoeveelheid handmatige invoer en is niet bijzonder intuïtief.

Zoals te verwachten, Access 2002 brengt een nieuw bestandsformaat, net als zijn voorgangers. Hoewel het nog steeds gebruik maakt MDB standaard, zodat u om te werken aan Access 2000-bestanden zonder conversie, kunt u nu kiezen om op te slaan als MDE of ADE-bestanden, die geen Visual Basic-code die kunnen bestaan ​​in de database tijdens het verwijderen van de broncode voor een betere beveiliging te compileren .

Daarnaast kan Access 2002 ook ontleden XML – een belangrijke nieuwe functie in Office XP – het uitbreiden van de mogelijkheden voor het delen van informatie tussen applicaties. U kunt Access 2002 gebruiken om XML-gegevens te produceren uit SQL Server of Jet (Access interne database engine) gegevens of schema, of uit te breiden dit om gegevens uit andere XML bronnen van alternatieve toepassingen zijn onder meer een enkele weergave, rapport of te verschaffen.

Andere functies zijn onder meer ondersteuning voor uitgebreide eigenschappen (SQL Server 2000), ‘stabiele cursors’ die een filter te behouden, terwijl de data access-pagina records worden bijgewerkt, en de mogelijkheid om offline te werken met XML-gegevens met behulp van alleen-lezen-modus en offline browsen Internet Explorer vermogen.

Microsoft Sprightly, Take Ten eerste: Maak boeiende content op uw smartphone

Xplore Xslate D10, First Take: Een stoere Android tablet voor veeleisende omgevingen

Kobo Aura ONE, First Take: Groot-screen e-reader met 8GB opslagruimte

Getac S410, First Take: Een stoere, outdoor-vriendelijke 14-inch laptop