Cisco serveert $ 3200000000 naar WebEx kopen

De WebEx software en hosted service, die zorgt voor on-demand samenwerking tussen bedrijven, zal een huis in Unified Communications product portfolio van Cisco’s te vinden.

Cisco executives zei tijdens een conference call dat de WebEx dienst is een belangrijk product voor kleine en middelgrote bedrijven. De networking gigant heeft al een aantal tools voor samenwerking, maar het biedt geen een gehoste service, zoals WebEx’s. Met een hosted service, kunnen bedrijven collaboration tools te gebruiken, maar niet nodig om de dure software en hardware die nodig is om te hosten op hun eigen netwerk te kopen.

WebEx was een van de eerste leiders in de markt voor het maken van netwerk-gebaseerde technologie “, zegt Charles Giancarlo, Chief Development Officer voor Cisco.” En het is een natuurlijke uitbreiding voor Unified Communication producten van Cisco’s aan gebruikers binnen en buiten de werkplek geven een manier om werken en samenwerken.

Cisco levert nog steeds het grootste deel van zijn inkomsten uit de verkoop en het onderhoud van routers en switches die Internet Protocol pakketten via bedrijfsnetwerken en het web shuttle. Maar het bedrijf is het nastreven van een aantal nieuwe markten, zoals telefonie en video, in de afgelopen jaren om de groei te genereren. Tot nu toe, Unified Communications blijkt een grote winnaar. Tijdens het bedrijf tweede kwartaal de winst oproep in februari, executives zei dat de verkoop van producten in die familie 38 procent toegenomen vergeleken met een jaar geleden.

? Networking, Cisco koopt container startup ContainerX; Innovatie; De tech erfenis van de Olympische Spelen van Rio, internet van de dingen; Cisco zal 5.500 banen te schrappen in de nieuwste herstructureringen; netwerken; Cisco om bijl aan 14.000 medewerkers: Rapport

grootste concurrent Cisco’s in deze markt is toevallig ook de belangrijkste partner, Microsoft zijn. Hoewel Cisco en Microsoft hebben onafhankelijk van het ontwikkelen en het toevoegen van nieuwe mogelijkheden om hun productlijnen, heeft Cisco ook de integratie van haar Unified Communications software in Microsoft-toepassingen.

Toch is er een gevoel dat de bedrijven steeds spelen catch-up met elkaar. Eerder deze maand kondigde Microsoft uiteindelijk werd het toevoegen van voice mogelijkheden om de Live Communication Server. En nu Cisco voegt gehost samenwerking om te concurreren met Microsoft gehoste service bekend als Live Meeting.

Ik denk dat het enorm voor Cisco “, zegt Zeus Kerravala, analist bij Yankee Group.” Microsoft heeft veel van de donder van Cisco van laat in unified communications gestolen. En het is eerlijk om te zeggen dat Cisco hier was achtergebleven. Microsoft kocht PlaceWare en Citrix kocht Expertcity jaar geleden. Dus online, real-time communicatie is een onderdeel van andere bedrijven visies voor een tijdje.

Sterker nog, Microsoft kondigde de overname van een web conferencing bedrijf genaamd PlaceWare in januari 2003. Het product later werd bekend als Live Meeting. Het werd ook de basis voor Microsoft Live Communication Server, die rechtstreeks concurreert met Unified Communications van Cisco-producten. Citrix Systems kreeg ook in de markt in december 2003, toen het de $ 225.000.000 overname van Expertcity aangekondigd.

De WebEx software en service is een andere aanwijzing dat Cisco is serieus over het dienen kleine en middelgrote bedrijven als grote ondernemingen. Het bedrijf begon agressief aanpakken van deze markt een paar jaar geleden. In aanvulling op de home-networking merk Linksys, heeft het bedrijf introduceerde ook verkleinde versies van zijn populaire enterprise spullen te verkopen aan kleinere bedrijven. Het is ook gegroeid zijn verkoopkanaal en nieuwe producten geïntroduceerd die speciaal zijn ontworpen voor deze markt.

De WebEx overname zal naar verwachting in het fiscale vierde kwartaal van Cisco’s 2007, die eindigt in juli. WebEx zal dan een deel van de Organisatie van Cisco’s worden met behoud van de service-based business model. Subrah Iyar, CEO van WebEx, zal bij het bedrijf te blijven. Hij zal rechtstreeks rapporteren aan Giancarlo.

WebEx werd opgericht in 1995 en hield haar beursgang in juli 2000. Het bedrijf, dat bijna 2.200 werknemers heeft, een omzet van $ 380.000.000 voor 2006.

Cisco koopt container startup ContainerX

De tech erfenis van de Olympische Spelen in Rio

Cisco zal snijden 5.500 banen in de nieuwste herstructurering

? Cisco te bijl aan 14.000 medewerkers: Rapport