Cutthroat IT services markt bleef bloedeloze

commentaar Zoals de; mes langzaam glijdt weg van hun keel, Australië’s grootste beursgenoteerde IT-diensten; bedrijven zijn zonder twijfel tellen hun zegeningen.

Deze tijd vorig jaar, de wil van SMS bestuur; Technology, Oakton, ASG, UXC, DWS en CSG voelden de hitte, hun aandelenkoersen zakte door de vloer, met maar liefst 77 per; cent in sommige gevallen in vergelijking met maximumtemperaturen over de voorafgaande 12; maanden.

Het is niet een situatie dat een beursgenoteerde onderneming houdt tot aangezicht, laat; alleen één verstrikt in de uiterst competitieve omgeving, dat is, de Australische IT-services markt. Wanneer de aandelenkoersen van bedrijven; het zuiden gaan, verschillende krachten in actie.

Data Centers, IBM lanceert nieuwe Linux, Power8, OpenPower systemen; Big Data Analytics, IBM om AI te gebruiken om big data te temmen in zijn tweede Afrikaanse onderzoekslab, Kunstmatige Intelligentie, IBM Watson:? Hier is wat een filmtrailer gemaakt door een AI eruit ziet ; CXO; IBM lanceert industrie platforms, blockchain eenheid en swaps global business services execs

Om te beginnen, institutionele beleggers en fondsbeheerders – het; schimmige krachten achter de troon van alle grote bedrijven – beginnen, nerveus en houdt dringend briefings met de desbetreffende boards, CEO’s in slepen om uit te leggen wat er gebeurt … zelfs als alles wat ; er aan de hand is een algemene vrees voor een recessie in een economie opgeschrokken door een; schuldencrisis in de Verenigde Staten.

Maar hoe meer zenuwslopende probleem voor beursgenoteerde ondernemingen is het, dat wanneer hun aandelenkoers neemt een plotselinge duik, wishful acquirers beginnen te beseffen dat ze kunnen mogelijk oppakken goed gesneden, diamanten voor niet veel meer dan de prijs van stukken van steenkool .

Je ziet dit soort activiteiten vrij vaak. Zo is het bijvoorbeeld, was kort na Volante koers van het aandeel dieptepunt dat de; bedrijf werd de kwetsbare doelwit van een vijandige roofdier, de, uiteindelijk gedoemd Commander.

En het lijkt niet alsof Peter Kazacos “baby Kaz werd; gewaardeerd op zijn hoogtepunt toen Telstra pakte hem op in 2004, of, in het; internet service provider markt, dat iiNet was in tip-top vorm, wanneer Amcom geplukt een 20 procent belang in Michael Malone’s; telco.

Dus, als hele sharemarket Australië diep zonk in de rode cijfers, eind vorig jaar, ik en anderen in de industrie dacht dat het was slechts een, kwestie van tijd totdat een multinationale concurrent zoals Fujitsu of CSC, of ​​zelfs een private equity firma pakte een van de natie genoemd, IT-dienstverleners voor een liedje.

Hoe verkeerd waren we.

In plaats van een golf van fusies en overnames, de industrie, zag in plaats daarvan was een handvol kleine buy-outs en een grote, langverwachte één, Fujitsu’s verhuizing naar de onrustige Kaz af te nemen; Telstra’s handen. En, natuurlijk, HP’s, mega-overname van EDS, die tot dusver niet heeft invloed op de markt een geweldige deal.

Hoe anti-climax.

Het goudklompje van opwinding begraven in deze quantum verveling, is dat de Australische IT-services markt door middel van haar is gekomen; relatief milde financiële crisis redelijk ongedeerd, en, zeker in een veel betere vorm dan het ooit zou kunnen hebben; verwacht.

Australische IT-services markt is gekomen door zijn relatief milde financiële crisis redelijk ongedeerd, en zeker in een veel betere vorm dan zou het ooit hebben geanticipeerd

Volgens een recent rapport van IDC, de Australische IT-outsourcing; markt groeide tot bijna $ 6500000000 op 31 december vorig jaar. En, er is meer te komen, de analist merkte de aanhoudende gevolgen van, de wereldwijde financiële crisis zou blijven om verder te rijden; outsourcing.

Foster’s en Qantas zijn slechts enkele van de grote namen te hebben; onlangs geworpen uber-dollars bij IT-outsourcers, en er is meer aan; komen. Daarom hebben de aandelenkoersen in de sector geleidelijk weer hun normale hoogten, zelfs als sommige bedrijven hebben wel wankel resultaten aankondigingen.

En er is meer concurrentie dan ooit tevoren. Australia nu, heeft de normale multinationale IT-diensten aan ondernemingen die actief zijn in, Australië, samen met een tweede laag van de lokale, Indiase en Chinese, spelers die nog nooit zo sterk geweest.

Deze industrie dynamische betekent verschillende dingen.

Ten eerste kan chief information officers veroorloven om harde bal te spelen, met IT-diensten leveranciers. Waarom de hand al uw werk naar Big Blue, na, alles, als er een half dozijn kleine en waarschijnlijk wendbaarder; spelers wanhopig op zoek naar kleine verpakkingen van uw uitgaven doe je; handen? Bijgevolg zullen de prijzen dalen, en de kwaliteit van diensten, ook stijgen.

Ten tweede zal goed personeel blijven worden in de hoge vraag.

Er is geen twijfel dat veel personeel uit tijdens de gelegd, paniek in de markt aan het eind van vorig jaar, maar mijn inzet is dat, veel van deze waren slecht presterende werknemers dat bedrijven wilden krijgen, ontdoen van hoe dan ook, en hadden alleen een handig excuus om turf.

Als je een top performer in een grote IT-dienstverlener bent, zijn de kansen, bent kunt u naar beneden de handel tot een kleinere en misschien vriendelijker, milieu, terwijl het oppakken van toegenomen verantwoordelijkheden, een grotere, salaris en dat motiverend underdog positie op hetzelfde moment.

Uiteindelijk, als er een boodschap van Australië IT-outsourcers, zou moeten nemen om hun personeel is het dit: het speelveld is, nu gestabiliseerd. Het is tijd om je spel te krijgen op.

IBM lanceert nieuwe Linux, Power8, OpenPower systemen

? IBM AI gebruiken om big data te temmen in zijn tweede Afrikaanse onderzoekslab

IBM Watson: Dit is wat een filmtrailer gemaakt door een AI eruit ziet

IBM lanceert industrie platforms, blockchain eenheid en swaps global business services execs