Dell’s analistenbijeenkomst: Op zoek naar de grote visie

Dell-analist powwow op dinsdag naar verwachting sterk richten op de opslag en kostenbesparingen, maar missen elke grote transformatie plannen — hoewel veel waarnemers staan ​​te popelen om meer over acquisitiestrategie en de visie van het bedrijf te horen.

Caris analist Robert Cihra vat het goed. Dell is gericht op tactische oplossingen — kostenbesparingen, het verplaatsen in het kanaal en steeds efficiëntere algehele — maar het is onduidelijk of het bedrijf een antwoord als bedrijven zoals Cisco, HP en IBM koken tot de next-generation datacenter . Waar is het grote plaatje strategische plannen? Cihra schrijft

We denken dat de grootste concurrenten van Dell’s investeren in de ontwikkeling op langere termijn innovaties aan te pakken / te concurreren in toenemende mate gevirtualiseerde IT-omgevingen. Terwijl Dell kunnen stellen integreren “full-stack” oplossingen zijn gewoon een inworp terug naar eigen modellen, wij toch geloven dat er echt beweging in de richting van de Cisco-achtige begrip “next-generation datacenters” die gebruikmaken van virtualisatie “unified fabric” te creëren architecturen die uiteindelijk vervagen / convergeren de bestaande lijnen tussen discrete compute / servers, storage en netwerken, de ondersteuning van dynamische provisioning van applicaties en het netwerk middelen, bestuurd door een hoge level management software. We denken dat Dell kan met recht een deel van deze trend te pakken door te zeggen dat heeft bewezen ervaring neemt om hoge volumes van low-cost standaarden markt gebaseerde systemen die ongetwijfeld zal zorgen voor de modulaire bouwstenen van elke “nieuwe” datacenter architectuur, maar we toch afvragen of Dell is uitgerust met de aard van de toegevoegde waarde van software, diensten en “strategische visie” waarschijnlijk nodig zijn om te concurreren met IBM en HP, steeds EMC en VMware, Unified Computing System van Cisco (UCS) en binnenkort Oracle en Sun. Wat is het plan van Dell’s buiten de verkoop van dozen in dit next-generation datacenter, met name gezien de enigszins teleurstellende tractie tot op heden in blade servers (bijv., Met een marktaandeel van x86-blades van Dell slechts ~ 10% vs. ~ 25% in de totale x86 eenheden)? Wat is Dell’s visie als desktopvirtualisatie ooit echt winst te houden?

Onder andere belangrijke onderwerpen

Windows 10, Windows 10 tip: Maak een perfecte achtergrond voor uw desktop of lock screen, Enterprise Software, nieuwe business model van Microsoft voor Windows 10: betalen om te spelen, Microsoft, Kan de toekomst van Android Windows, Windows 10, Windows 10 tip : netwerkproblemen oplossen met een one-click reset

PC upgrade cyclus: Optimisme over de impact van Windows 7 is gegaan van euforisch slechts een paar weken geleden te zwak vandaag. Sommige mensen denken zelfs Windows 7 zal stimuleren het BBP. De realiteit is ergens in het midden. Moskowitz zegt in een research note

We zijn niet optimistisch over een grote pc-upgrade cyclus. Er is toenemende speculatie dat Windows 7 een dergelijke cyclus kon helpen, en hier zijn we ook sceptisch zijn geweest. Onze voorzichtige het licht van een collectieve geleide PC vervanging cyclus is gebaseerd op de groeiende economische levensduur van de geïnstalleerde basis en de toenemende banenverlies in de Verenigde Staten

Dat laatste punt over banenverlies is opmerkelijk. Moskowitz stelt dat bedrijven gewoon nu zal herschikken de PC voorraden hebben ze in plaats van het kopen van nieuwe — vermoedelijk Windows 7 — eenheden.

Kostenbesparingen: Analisten verwachten dat Dell te zeggen dat het op het halverwege de 4000000000 $ per jaar besparen in 2011. Echter, het is onduidelijk hoeveel meer Dell kunt besparen aangezien component kosten zijn vluchtig en er is een gestage opmars naar low-end pc’s. “Extra detail rond aankomende kostenbesparingen ($ 3B na de eerste $ 1B + tot op heden) moet Dell aanzienlijke operationele hefboomeffect te brengen in beeld”, zegt Goldman Sachs-analist David Bailey.

De opslag bedrijf: Sinds Dell EqualLogic verworven inkomsten verviervoudigd. Dell kan worden verwacht dat veel te praten over de opslag onderneming en haar EMC samenwerking is waarschijnlijk ontstaan ​​als een onderwerp.

Op het einde, zal de toekomst van Dell grotendeels rusten op big bets en misschien een acquisitiestrategie. Moskowitz zegt

We verwachten meer weten over de mogelijkheden voor een strategie van diversificatie en welk niveau van kostenbesparingen nodig zou zijn voor herinvestering te horen. Wij zijn ervan bewust dat het bedrijf veel ervaring als consolidator heeft, maar wij denken dat beleggers bereid zou zijn om de integratie risico’s op zich te nemen in plaats van te worden blootgesteld aan de erfenis bedrijf van pc’s en servers, in het bijzonder wanneer de kostenbesparingen verhaal loopt uit stoom .

Windows 10 tip: Maak een perfecte achtergrond voor uw bureaublad of lock-scherm

nieuw business model van Microsoft voor Windows 10: betalen om te spelen

Kon de toekomst van Android Windows?

Windows 10 tip: het oplossen van netwerkproblemen met een one-click reset