Gratis en open source software in de gezondheidszorg voor uw praktijk

zeer oude school arts voordat u, ik heb over mijn geschreven. Telkens als ik hem bezoek, vind ik zijn bezorgdheid om een ​​microkosmos van wat de artsen in het hele land worden geconfronteerd zijn.

Deze keer, mijn doc was klagen over de kosten van medische software. Hij ging door over de nieuwe wetten de gezondheidszorg. Hij klaagde over hoe hij nu nodig om dit en dat vast te leggen, en over de manier waarop de patiëntenzorg tijd wordt opgegeten door de verplichte registratie.

Toen ging hij op een tirade over de bedrijven (de “gieren,” om zijn woord te gebruiken) die hem constant te bellen, in een poging om hem te verkopen dit plan software of dat de software licentie. Al was het maar, zei hij tegen mij, kon zijn software vrij zijn.

Ik heb niet met hem te delen mijn gevoelens over de ironie in die verklaring, gezien de hoge kosten van de diensten van de medische industrie.

Toch zal ik met u de hint dat ik hem gaf delen: er zijn veel gratis en open source medisch dossier bijhouden programma. Hoewel de lijst is verre Frome uitputtend, een goede en snelle eerste stop is de Wikipedia pagina “Lijst van open source software in de gezondheidszorg.”

De software varieert van volksgezondheid om tandheelkundige management, uit de medische praktijk management, imaging en nog veel meer.

Ik weet dat het niet naar beneden zal bezuinigen op onze medische rekeningen, maar het zou kunnen helpen sommige artsen en klinieken te krijgen tot snelheid EHR terwijl het vermijden van enorme opstartkosten. Natuurlijk, open source komt met zijn eigen uitdagingen, maar hey, wat is een side-effect of twee als je het nemen bent u gratis software medicijn?

? TechnologyOne tekent AU $ 6,2m deal met Landbouw

Enterprise Software;? TechnologyOne tekenen AU $ 6,2m deal met de landbouw; Samenwerking; Wat is het organiserend principe van de hedendaagse digitale werkplek;? Enterprise Software; Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux distro, Enterprise Software, Apple vrij te geven iOS 10 op 13 september, MacOS Sierra op 20 september

Wat is het organiserend principe van de hedendaagse digitale werkplek?

Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux distro

Apple vrij te geven iOS 10 op 13 september, MacOS Sierra op 20 september