Grootste verliezer in Microsoft / Nokia deal is Intel

Microsoft en Nokia schudde de mobiele wereld met de aankondiging van vandaag van een strategisch partnerschap dat ziet Windows Phone 7 door Nokia goedgekeurd als platform voor de toekomst voor high-end smartphones. De analisten zijn de intensivering van met gedachten over wie de grootste winnaar is in deze deal, maar wat mij opvalt is hoe Intel heeft net onder de bus gegooid.

Windows 10, Windows 10 tip: Maak een perfecte achtergrond voor uw desktop of lock screen, Enterprise Software, nieuwe business model van Microsoft voor Windows 10: betalen om te spelen, Microsoft, Kan de toekomst van Android Windows, Windows 10, Windows 10 tip : netwerkproblemen oplossen met een one-click reset

Intel is ploeteren al jaren in haar pogingen om in te breken in de mobiele smartphone ruimte, maar zonder geluk. De processors zijn gepasseerd door de smartphone makers in het voordeel van Qualcomm’s Snapdragon en andere ARM-gebaseerde oplossingen. Nvidia is ingesteld op een belangrijke rol in de smartphone-sector nemen met zijn Tegra 2 processors, verder te duwen Intel aan de achterkant van de verpakking.

De Nokia / Intel strategisch partnerschap een tijdje terug naar het MeeGo smartphone-platform te creëren was Intel’s poging om samen te werken met een handset maker, maar wat nog belangrijker is om een ​​platform dat is geoptimaliseerd voor mobiele chips van Intel te ontwikkelen. Het bedrijf werd een gebrek aan inspanningen om OEM’s naar Intel-chips te nemen, dus is het logisch om een ​​platform geoptimaliseerd voor hen te creëren. Intel leidinggevenden moeten vandaag in nood bijeenkomsten proberen te achterhalen waar het gaat hier gegeven Nokia’s noodlanding op het water van het MeeGo-platform.

Tuurlijk, Nokia zegt dat het zal blijven samenwerken met MeeGo, maar het schrijven is aan de wand. Het bedrijf zal worden met behulp van Windows Phone 7 op haar vlaggenschip smartphones naar voren te gaan, niet Meego. Dat laat Intel met miljoenen dollars aan ei op haar collectieve gezichten.

De smartphone ruimte kan nu worden “een drie paardenrace”, maar met zijn chipsets ontbreekt in alle handsets van de speler Intel is zeker de grootste verliezer in de Nokia / Microsoft deal.

Het krediet van Intel

Windows 10 tip: Maak een perfecte achtergrond voor uw bureaublad of lock-scherm

nieuw business model van Microsoft voor Windows 10: betalen om te spelen

Kon de toekomst van Android Windows?

Windows 10 tip: het oplossen van netwerkproblemen met een one-click reset