Gumtree klantinformatie toegankelijk in strijd met data

Online classifieds site Gumtree Australië is gehackt, met een aantal rekeninghouders ontvangen van een e-mail alert hen te informeren over de inbreuk op vrijdagmiddag.

In de e-mail gestuurd naar een aantal gebruikers, Gumtree geeft toe dat aanvallers het systeem afgelopen weekend was geïnfiltreerd.

Wij schrijven om u te laten weten dat sommige van uw Gumtree accountgegevens werd gecompromitteerd in een security aanval afgelopen weekend, “zei Gumtree in de e-mail.” De aanvallers toegang tot uw e-mailadres.

In een verklaring vrijdagmiddag, Gumtree bevestigd dat in aanvulling op e-mailadressen, namen van contactpersonen en telefoonnummers werden ook benaderd.

De naam van de contactpersoon en telefoonnummers van de getroffen Gumtree gebruikers werd ook benaderd, maar in die gevallen werden de gegevens reeds openbaar gemaakt op de site door de gebruikers zelf wanneer ze een advertentie geplaatst, “Gumtree zei in een verklaring.

Gumtree zei dat het niet de betaling informatie heeft opgeslagen op zijn site, die het zei betekent dat geen betaling informatie is gecompromitteerd.

Hoewel het e-mailadressen bevestigd en rekening namen zijn benaderd, Gumtree volgehouden dat wachtwoorden niet zijn verkregen door hackers.

Ondanks het feit dat bijna een week om rekeninghouders te vertellen, de e-markt zei dat de situatie is opgelost.

“Het incident werd binnen enkele minuten na ontdekking opgelost en was een geïsoleerde gebeurtenis, alleen invloed sommige Gumtree Australië accounts,” aldus het bedrijf.

“Veiligheid en beveiliging van onze gemeenschap blijft onze eerste prioriteit en we blijven onze gebruikers te informeren over veilig gebruik van internet en het identificeren van mogelijke oplichting of phishing-pogingen van frauduleuze partijen.”

Gumtree zei ook dat het sindsdien extra stappen om de gebruiker informatie te beschermen genomen bevestigt het is privacy toezichthouders en de Australische federale politie gemeld, in aanvulling op de getroffen gebruikers.

Australische warenhuis David Jones onthuld in oktober van dat klantgegevens zijn gestolen als gevolg van haar website gehackt op 25 september 2015.

De retailgigant zei dat geen enkele klant credit card informatie, financiële informatie of wachtwoorden werden gestolen, omdat het geen credit card informatie of financiële informatie op haar website op te slaan, maar zei dat de klant gegevens die werden gestolen waren namen, e-mailadressen, ordergegevens en postadressen.

De breuk kwam een ​​dag na de Australian korting homewares keten Kmart bleek het had ook ervaren een breuk. De Wesfarmers-owned bedrijf zei geen enkele klant creditcard of andere betalingsgegevens waren aangetast, maar de namen van de klant, e-mailadressen, adressen, telefoonnummers, en product aankoopgegevens had benaderd geweest bij de “externe privacy schending ‘die zich in de vroege September.

In november, TAFE Queensland ook ervaren een schending dat de persoonlijke gegevens van duizenden van de staat TAFE studenten blootgesteld zagen.

Veiligheid; FBI arrestaties vermeende leden van Crackas With Attitude voor het hacken van de VS Gov’t ambtenaren, veiligheid, WordPress dringt er bij gebruikers in staat om nu te werken om kritieke gaten in de beveiliging vast te stellen; beveiliging; Witte Huis benoemt eerste Federal Chief Information Security Officer, veiligheid, Pentagon bekritiseerd voor cyber -emergency reactie van de overheid waakhond

Shadow procureur-generaal Mark Dreyfus vertelde de website vorige week dat zou de oppositiepartij wint de komende federale verkiezingen, zou het te verplaatsen naar de vastgelopen inbreuk kennisgeving wetten aangenomen te krijgen.

Australië is op dit moment geen inbreuk kennisgeving wetten, ondanks de gemengde parlementaire commissie voor inlichtingen- en veiligheidsdiensten te bevelen in februari 2015 dat Australië hebben dergelijke wetten in de plaats voor het einde van 2015, voorafgaand aan de uitvoeringsfase van het data-retentie wetten die de Arbeid gestemd introduceren.

FBI arrestaties vermeende leden van Crackas With Attitude voor het hacken van de VS Gov’t ambtenaren

WordPress dringt er bij gebruikers in staat om nu te werken om kritieke gaten in de beveiliging op te lossen

Witte Huis benoemt eerste Federal Chief Information Security Officer

Pentagon bekritiseerd voor cyber-rampenbestrijding door de overheid waakhond