Hoeveel kost een iPhone 6 eigenlijk kosten? (Hint: Het is veel meer dan $ 199)

Apple zegt dat de prijs van de iPhone 6 is ofwel $ 199, $ 299 of $ 399. Het is recht er op hun website.

Deze cijfers hebben geen getrouw beeld geven van de prijs die je betaalt voor een iPhone 6 op een twee-jarig contract.

Wat erger is dat elke beoordeling van de iPhone 6 Ik heb deze week gelezen herhaalt die nummers onvoorwaardelijk.

Dat is misleidende reclame op Apple’s enerzijds, en geeft niet de totale cost of ownership te onthullen.

Hier, bijvoorbeeld, is de foto die start herziening van de iPhone 6 onze expert

En in de grafiek dat Walt Mossberg de gloeiende recensie van de nieuwste handheld van Apple op Re / Code begeleidt, het is daar in zwart en wit. Op de “prijs” lijn, Mossberg zegt dat de iPhone 6 is “$ 199 tot $ 399 met een contract van twee jaar.”

Dat is niet waar.

De werkelijke prijs die u betaalt voor een iPhone 6 in de VS is afhankelijk van welke drager u kiest. Die geadverteerd cijfers nauwkeurig de up-front bedrag dat een koper aan het begin van een contract van twee jaar zal betalen. Maar die ogenschijnlijk lage gesubsidieerde prijzen bevatten verborgen kosten die de prijs jack-up in de tijd. En het is vrijwel onmogelijk voor de gemiddelde klant om te achterhalen zonder uitgebreide en uitputtende onderzoek.

; Acht vragen te stellen voordat u uw volgende smartphone kopen

De regels van de smartphone te kopen spel zijn drastisch veranderd in de laatste twee jaar als dragers hun aanbod zijn veranderd. Er zijn nu veel beter voor dan de contractprijzen, maar veel consumenten (en, helaas, tech-journalisten) zitten vast in oude gewoonten.

Dat $ 200 prijskaartje (kunnen we alsjeblieft stoppen met de $ 199,99 onzin?) Is een aanbetaling op een entry-level toestel met 16 GB aan opslagruimte. Dat aanbetaling gaat tot $ 300 voor het 64 GB model en $ 400 voor de 128 GB top-of-the-line apparaat.

Die contract prijzen zijn inclusief een $ 450 subsidie ​​door de vervoerders, die niet in de business van het geven van geld weg. En ze zorgen ervoor dat ze deze subsidie ​​terug te vorderen. In sommige gevallen, ze uiteindelijk het opladen u honderden dollars meer dan je zou lay-out als je het gewoon ronduit gekocht.

Nadat u dat apparaat toe te voegen aan uw winkelwagen, dan moet je een maandelijkse plan te selecteren en ga akkoord met de prijs van dat plan te betalen voor twee jaar.

En raad eens? Voor de drie maatschappijen die de Amerikaanse mobiele markt domineren, de maandelijkse prijzen voor contract plannen zijn aanzienlijk hoger dan die u betaalt als u de telefoon regelrechte kopen of de financiering van de volledige verkoopprijs.

Hier zijn de echte prijzen die u betaalt voor de drie iPhone 6 configuraties nadat u in die verborgen kosten toe te voegen. Merk op dat voor deze grafiek Ik negeerde kosten voor het inbedrijfstellen, waarvan $ 30-40 kunt toevoegen aan de prijs van een telefoon, maar zijn vaak afgezien. Ik omvatte de vergoeding van $ 10 T-Mobile rekent nieuwe telefoon eigenaars voor een SIM-kaart.

Star Trek: 50 jaar van positieve futurisme en gedurfde sociaal commentaar, Microsoft’s Surface all-in-one PC zei aan de kop van oktober hardware te lanceren; Hands on met de iPhone 7, nieuwe Apple Watch, en AirPods; Google koopt Apigee voor $ 625.000.000

iPhone, iPhone 7 pricetags kan China de verkoop belemmeren; mobiliteit; Luister naar bedrade hoofdtelefoon tijdens het opladen van uw iPhone 7? Het gaat kosten, Smartphones, iPhone 7: Waarom ik ga eindelijk groot met model van dit jaar, de iPhone; Hoe veilig veeg je iPhone voor wederverkoop

Waar komen de extra kosten vandaan?

Elke vervoerder biedt de mogelijkheid om een ​​forfaitair bedrag of de financiering te kopen door het verdelen van de volledige prijs in gelijke termijnen over een periode van 20 of 24 maanden. Die opties worden geleverd met specifieke plannen.

Als u de 2-jarige contract optie voor AT & T, Verizon, Sprint of kiest, krijg je een andere set van de plannen. In het geval van Verizon en AT & T, het kopen van een telefoon regelrechte of het betalen van de volledige prijs in 20-24 maandelijkse termijnen komt u in aanmerking voor per-line kortingen die variëren van $ 10 tot $ 25 per maand.

Als u het apparaat te kopen tegen de “lage” twee-jarig contract prijs, deze kortingen verdwijnen. Ze zijn effectief financiële lasten voor het apparaat, die moeten worden toegevoegd aan de aanbetaling van $ 200, $ 300, of $ 400.

Voor de AT & T Vervolgens plannen, de kortingen zijn ofwel $ 15 per maand of $ 25 per maand, afhankelijk van de hoeveelheid gegevens die u betaalt voor elke maand op het Mobile Share Value plan. De hogere kortingen te schoppen in op 10 GB per maand.

Voor Verizon Edge, zijn er gelijkaardige kortingen op de Meer Everything gedeelde data-abonnementen. Als u betaalt voor minder dan 10 GB per maand, de telefoon komt in aanmerking voor een $ 10 per maand korting. Op 10 GB en hoger, krijg je een $ 25 korting.

Maar als je de kleine lettertjes leest, zult u merken dat deze kortingen zijn niet beschikbaar voor tweejarige contracten.

Hier is AT & T’s disclaimer

En hier is Verizon’s legalese

Sprint speelt het spel iets anders. Als u een telefoonnummer regelrechte te kopen of te financieren voor de volle prijs, kunt u hun $ 50 Simply Unlimited plan te krijgen. Maar als je de optie van twee jaar contract te kiezen, moet je kiezen uit twee verschillende plannen, die beginnen met die $ 50 kosten en dan moet u een maandelijkse gegevens last van $ 20 betalen (voor 1 GB aan gegevens op de Sprint-netwerk) of $ 30 (voor onbeperkt data).

Meer dan twee jaar, die kosten optellen.

T-Mobile, tot zijn eer, niet spelen met plannen te spelen. Als u een tweejarig contract ondertekenen, wordt de volledige verkoopprijs van het toestel gedeeld door 24 en toegevoegd aan uw maandelijkse factuur.

De grootste ironie is dat de mensen die de meeste kans om te veel betaalt door te kiezen voor een tweejarig contract zijn de beste klanten. Als u een gedeeld maandelijks plan met 10 GB per maand op Verizon, bijvoorbeeld, betaalt u $ 100 per maand voor de gegevens, plus $ 40 voor uw on-contract smartphone. Maar dat smartphone lading daalt tot $ 15 als u het contract af te zien en eenvoudig de financiering van de telefoon meer dan 20 maanden.

Dus, met een contract, betaalt u Verizon $ 300 aan de voorkant voor een 64 GB iPhone 6 en dan betalen $ 40 per maand voor twee jaar, het toevoegen van $ 960. En om nog erger te maken, zal Verizon u $ 30 tot uw telefoon te upgraden aan het einde van het contract, voor een totaal van $ 1.290.

Als u de telefoon te kopen op de Verizon Edge programma, betaal je maandelijkse termijnen die optellen tot de volledige verkoopprijs van de telefoon, $ 750. Maar over die periode van twee jaar betaalt u slechts $ 15 per maand voor smartphone toegang, of $ 360. Het totaal is $ 1110, of $ 180 minder dan je met een contract zou betalen.

Verwarrend? Hel ja, het is verwarrend. En de dragers hou het op die manier.

Deze prijzen zijn van toepassing op elke telefoon die je kunt kopen, natuurlijk. Maar Apple telefoons zijn veruit de duurste op de markt. Flagship apparaten van andere fabrikanten kost honderden dollars minder en worden regelmatig geactualiseerd. En de meeste andere fabrikanten hebben midrange en entry-level telefoons die een fractie van de iPhone kostprijs.

Het lijkt alsof de beste contract deal op papier is voor iemand kopen van een iPhone 6 van Verizon met minder dan 10 GB van gedeelde data. Je krijgt een $ 450 subsidie ​​en u alleen verliest een $ 10 per maand korting. Omgekeerd, hoe meer gegevens je betaalt voor bij AT & T of Verizon, hoe meer je krijgt geschroefd door een 2-jarig contract.

Het goede nieuws is dat deze gesubsidieerde modellen langzaam weg te gaan, in ieder geval in de ontwikkelde wereld. In mijn onderzoek heb ik vastgesteld dat de beste keuze voor de meeste mensen die bereid zijn om een ​​lange-termijn contract te tekenen is om de optie te kiezen voor financiering. U zult minder geld te betalen up front en meestal betalen ongeveer hetzelfde of veel minder op de lange afstanden.

Maar weet je wat? U kunt een iPhone 6 niet te krijgen voor $ 199. En iedereen die probeert om u te vertellen anders nodig heeft om terug te gaan naar school smartphone.

iPhone 7 pricetags kan China de verkoop belemmeren

Luister naar bedrade hoofdtelefoon tijdens het opladen van uw iPhone 7? Het gaat kosten

iPhone 7: Waarom ik ga eindelijk groot met model van dit jaar

Hoe veilig veeg je iPhone voor wederverkoop