Hotels om ruimte voor online surge te maken

“De online reisbureaus, handelaren en veilingen, evenals langzamer demand business, zet steeds meer onder druk” op de tarieven, analist Jason Ader zei in het onderzoeksrapport.

Ader Het onderzoek voorspelt dat corporate kamerprijzen vlak zal zijn of tonen een lichte daling in 2003. “Wij geloven dat commoditization plaatsvindt. Hoe ver het zal gaan is nog te bezien,” zei hij.

Reizen is het grootste segment van de e-commerce en groeit nog steeds relatief snel. Jupiter Media Research onlangs voorspelde een jaarlijkse groei van 23 procent in de online reisbranche tot en met 2006, met overnachting groeit met 26 procent per jaar in dezelfde periode te raken 15500000000 $.

Een groot deel van die groei komt door te reizen sites zoals Travelocity en Orbitz, in tegenstelling tot de websites van hotel bedrijven zoals Marriott International of Starwood Hotels & Resorts Worldwide. Expedia’s Web site, bijvoorbeeld, zag meer dan vier keer het volume van de bezoekers in juni als Marriott’s, dat was de hoogst gerangschikte proprietary hotel ter plaatse voor de maand, volgens Nielsen / NetRatings.

Hotelketens hebben geprobeerd om terug te vechten. Starwood en Six Continents, waarin de merken Holiday Inn en Crowne Plaza eigenaar, onlangs gelanceerde campagnes te garanderen dat de kamer beschikbare prijzen op hun sites altijd de minst dure beschikbaar zou zijn.

“Met de komst van het internet, moet het hotel bedrijven hun tarieven bijna elk uur te beheren om ervoor te zorgen dat ze goed zijn opbrengst-beheer van hun inventaris,” zei Ader.

De veranderingen in de markt hotel zijn redelijk nauw spiegelen de situatie met de luchtvaartmaatschappijen, zei Ader. Zodra vliegtarieven begon online worden gepubliceerd, consumenten steeds zocht aanbiedingen en koopjes, het rijden over het algemeen lagere prijzen.

Luchtvaartmaatschappijen hebben geworsteld met hoe je online handelen scherp geprijsde tarieven. Een aantal bedrijven hebben terug door de lancering van Orbitz, een boeking site in handen van een consortium van luchtvaartmaatschappijen gevochten. Vijf hotelketens hebben geprobeerd om dit model te kopiëren, het openen van Travelweb.com in februari. Travelweb is redelijk succesvol geweest, zei Ader, grijpen 4 procent van de online onderdak markt. Maar het zou kunnen staan ​​voor dezelfde juridische problemen met betrekking tot antitrust kwesties die Orbitz heeft tegenkomen.

Hotelketens geconfronteerd met andere problemen ook: onafhankelijke hotels en franchisenemers. Independent motels en hotels hebben gevonden het gemakkelijker om een ​​breder publiek te bereiken door middel van online reissites. En franchisenemers, die goed zijn voor een groot aantal kamers in de grote ketens, kunnen worden gevraagd om te beoordelen en marketing beslissingen van hun corporate ouders uitdagen.

Franchisenemers en onafhankelijke hotel exploitanten hebben het internet omarmd en het saldo van de macht van de merken en in de handen van de Websites van derden zijn veranderd, “zei Ader.” In combinatie met de soms onverstandig prijsstrategieën in dienst van minder verfijnde concurrenten van de hotels, beheerd door de grote hotel bedrijven zijn gedwongen om hun tarieven te verlagen en bieden tot een groter percentage van hun inventaris van de non-proprietary distributiekanalen.

Star Trek: Negen manieren om onze wetenschap ligt dicht bij de science-fiction

Star Trek: 50 jaar van positieve futurisme en gedurfde sociale commentaar

Kobo Aura ONE, First Take: Groot-screen e-reader met 8GB opslagruimte

De beste tech uitvindingen van alle tijden dat geavanceerde beschaving

After Hours, Star Trek: Negen manieren om onze wetenschap ligt dicht bij de science-fiction, After Hours, Star Trek: 50 jaar van positieve futurisme en gedurfde sociaal commentaar, mobiliteit; Kobo Aura ONE, First Take: Groot-screen e-reader met 8GB opslagruimte, innovatie; De beste tech uitvindingen van alle tijden dat geavanceerde beschaving