HP en Eucalyptus en OpenStack, oh my!

Een paar weken geleden was ik verbijsterd toen Marten Mickos, CEO van de open-source, Infrastructure-as-a-Service (IaaS) private cloud-programma Eucalyptus, heeft aangekondigd dat hij wilde een bijdrage aan aartsrivaal OpenStack zijn. Nu; Mickos heeft Eucalyptus verkocht aan HP, een OpenStack kampioen.

Wat is hier aan de hand!?

Terwijl bronnen dicht bij de deal zei Eucalyptus verkocht voor minder dan honderd miljoen – de financiële voorwaarden werden niet bekend gemaakt – Mickos, de voormalige CEO van MySQL, zal overnemen als algemeen directeur van HP’s cloud bedrijf en rapporteren rechtstreeks aan HP CEO Meg Whitman. Martin Fink, een OpenStack geldschieter die de creatie van HP’s OpenStack-gebaseerde Helion cloud overzag, zal vasthouden rond als HP’s CTO en directeur van HP Labs.

Toen Mickos voor het eerst begon te praten over het werken met OpenStack zei hij, “OpenStack, naar mijn mening, is de allesomvattende cloud project dat verschillende grote en kleine verkopers pakket voor complexe en sterk aangepaste implementaties.” Eucalyptus aandelen in de handel was dat het de private cloud die hand in hand zou kunnen werken met Amazon Web Services (AWS).

Nu, in de HP persbericht kondigde het bedrijf dat Mickos de HP Cloud organisatie in de bouw van de HP Helion portfolio zal leiden ,.

In dezelfde verklaring, Mickos zei: “Eucalyptus en HP hebben een gemeenschappelijke visie op de toekomst van cloud in de onderneming. Bedrijven eisen open source cloud-oplossingen, en ik ben blij om deze gelegenheid gebruik om de HP Helion portefeuille te laten groeien en te leiden een world-class bedrijven die private, hybride, beheerd en publieke clouds aan zakelijke klanten over de hele wereld levert. ”

In zijn Eucalyptus blog, Mickos voegt toe: “De visioenen en dromen van de Eucalyptus team, mijn eigen passie voor het leiden van snel bewegende innovatieve teams, de verbazingwekkende kracht van HP’s Cloud team, en de ambitieuze doelstellingen van HP algehele komen samen. Deze sterke combinatie zal onze klanten te voorzien van de wereldklasse oplossingen, diensten en ondersteuning voor particuliere, beheerd en hybride clouds. ”

OK, ik ben nog steeds in de war. Zal Eucalyptus worden voortgezet als een onafhankelijk project? Zullen ze proberen te fuseren Eucalyptus in OpenStack !?

Lydia Leong, een wolk analist bij Gartner, speculeerde dat wat HP wilde was niet zozeer Eucalyptus software, maar veeleer kreeg het bedrijf “mensen en hun know how.” Ik denk dat het krijgen van een technologie partnerschap met de 800-pound gorilla van de publieke cloud, AWS, speelde de grootste rol.

Enterprise-software staat voor de lijm die teams en bedrijfsprocessen met elkaar verbindt, met name in internationale organisaties. Zie hoe enterprise software vereenvoudigt, webifying, mobiliseren, en het krijgen van een veel socialer.

De Eucalyptus programma kan overleven, Leong voorgesteld, als “een open-source cloud management platform dat een AWS API-compatibele kader over een keuze van de onderliggende componenten, met inbegrip van OpenStack component opties biedt. In dit verband is het zinvol om een ​​stand-alone Eucalyptus hebben product / add-on, die een AWS-compatibele private cloud software-optie aan klanten voor wie dit is belangrijk. ”

Ik kan die theorie te kopen. Immers, als Leong toegevoegd, blijkt dat de AWS / Eucalyptus partnership zal blijven: “. In het bijzonder, heeft AWS voorzien Eucalyptus gebonden nutsbedrijven rond hun API specificaties, zonder dat de overdracht van technologie of documentatie”

Natuurlijk heeft Eucalyptus nog nooit geweest, nooit gevraagd te zijn, slechts een AWS kloon. Het was bedoeld om een ​​hybride cloud voor bedrijven die het gebruiksgemak van AWS wilde zonder al hun eieren in de publieke cloud mand zijn.

Mijn theorie is dat de Eucalyptus zal uiteindelijk het verstrekken van een hybride cloud brug tussen HP Helion’s OpenStack private cloud en public cloud AWS ‘. Een dergelijk aanbod zou niet alleen HP’s cloud aanbod aantrekkelijker te maken voor zowel MKB en zakelijke klanten, het zal ook helpen Helion onderscheiden van de verschillende OpenStack aanbiedingen van andere bedrijven zoals VMware, Canonical en Red Hat.

Alleen de tijd zal leren of ik op het juiste spoor. Tot nu toe, is HP niet zeggen precies waar ze heen gaan met Eucalyptus. Misschien zullen we vinden in de OpenStack-top in Parijs in begin november. Ik zou niet rekenen op het vinden van bepaalde natuurlijk HP’s niet eerder dan dat.

HP koopt Eucalyptus, stelt Marten Mickos belast met de cloud-eenheid; HP-Eucalyptus: Het kopen van een rand in een drukke, complexe markt; Eucalyptus Systems lanceert Eucalyptus 4.0; Meest populaire open-source cloud-projecten van 2014

Wolk, Cloud computing opgroeit, een API in een tijd, Enterprise Software; Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux-distro, Cloud; Twilio rolt nieuw bedrijfsplan veelbelovende meer behendigheid, Cloud, Intel, Ericsson uit te breiden samenwerking te richten op media-industrie

 verhalen

Cloud computing groeit op, een API in een tijd

Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux distro

Twilio rolt nieuw bedrijfsplan veelbelovende meer behendigheid

Intel, Ericsson uit te breiden samenwerking te richten op media-industrie