Alcatel-Lucent CloudBand Network virtualisatie

Roy Amir, Alcatel-Lucent’s Senior Director CloudBand strategie, stelde me voor aan zijn bedrijf CloudBand familie van producten en onderzocht waarom een ​​gevirtualiseerde netwerkinfrastructuur kon echt helpen hun klanten beter van dienst, zorgen voor hogere prestaties, en het verbeteren van de beheersbaarheid van de netwerkinfrastructuur. Amir duidelijk pleit voor het maken van de netwerkinfrastructuur slimmer.

Netwerk Virtualisatie is het gebruik van overtollige computers en netwerken vermogen om een ​​kunstmatige omgeving, waarop het netwerk workloads kunnen opereren bouwen. Hieronder zijn enkele van de redenen waarom deze technologie is belangrijk. (Genomen uit mijn O’Reilly Media boek, Virtualisatie:. Een Manager Guide)

Wanneer organisaties hebben de volgende doelen, netwerk virtualisatie-technologie is de beste oplossing

Hier is hoe Alcatel-Lucent beschrijft de componenten van zijn CloudBand familie van producten.

Alcatel-Lucent CloudBand beweert te helpen service providers orkestreren gedistribueerde data centers, het beheer van toepassing levenscycli, beter benutten van hun netwerkinfrastructuur, het automatiseren van het beheer van het netwerk van knooppunten, en ondersteuning van open en multi-vendor omgevingen. Het doel is natuurlijk, is het helpen van service providers te vereenvoudigen hoe hun omgeving te werken, waardoor het makkelijker voor hen op te schalen en down-netwerk op basis van workloads, en het verminderen van de totale kosten, alle zonder impact diensten.

introductie Amir om CloudBand was gevuld met opmerkingen over de voordelen die dienstverleners en eindgebruikers organisaties kunnen krijgen door het gebruik van virtualisatie-technologie in het algemeen, en via het netwerk van virtualisatie in het bijzonder. Alcatel-Lucent, samen met vele andere IT-hardware en software leveranciers, waaronder Brocade, Cisco, HP, IBM en Juniper zijn alle indrukken van het concept dat de juiste en zorgvuldige gebruik van virtualisatietechnologie organisaties meer flexibiliteit, lagere kosten kunnen aanbieden, en de mogelijkheid te verwerven en het gebruik van nieuwe technologie zonder geconfronteerd verstoring van hun huidige infrastructuur.

Hoewel de technologie kan zeker profiteren grote en middelgrote bedrijven, is Alcatel-Lucent CloudBand richten op alleen de behoeften van de dienstverleners. Dit, denk ik, is een beetje kortzichtig.

Hoewel cloud computing is zeker een belangrijk onderdeel van de toekomst van de markt, zijn veel organisaties zullen blijven implementeren en ondersteunen van hun eigen interne netwerk in plaats van het uitbesteden van alles om cloud service providers. Enkele andere leveranciers die tevens bieden netwerk virtualisatie producten blijken een bredere focus.

Verbetering van de betrouwbaarheid van het netwerk – Als de organisatie constante toegang tot het netwerk in een datacenter nodig heeft, worden twee of meer fysieke netwerken door verschillende providers geleverd meestal geïnstalleerd. Netwerk virtualisatie maakt het mogelijk voor netwerk communicatie om te vallen van het ene netwerk naar het andere in het geval van een storing; Verbetering van performance van het netwerk – Verhoogde netwerk throughput kan worden bereikt als er meerdere, of misschien wel alle, zijn buiten het netwerk communicatieverbindingen gelijktijdig gebruikt. het verbeteren van de algehele prestaties van het netwerk en om het netwerk schaalbaarheid te vergroten. De bandbreedte van de beschikbare netwerk verbindingen kunnen worden gesegmenteerd te prioriteren netwerkverkeer zodat belangrijke activiteiten eerst wordt geserveerd; Verbetering van de veiligheid van het netwerk – Als netwerkbeveiliging is een eerste vereiste, het datacenter netwerk kan worden geconfigureerd als meerdere beveiligde zones.. Alleen specifieke netwerkverkeer kunnen oversteken van de ene zone naar de andere of van het interne netwerk aan het externe netwerk. Dit vermindert de kans op clients of servers worden geïnfecteerd door wormen, virussen of andere malware. Het is ook mogelijk om klanten laten alleen servers zien ze er toegang toe, terwijl andere netwerkbronnen beschikbaar.

Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux distro

Twilio rolt nieuw bedrijfsplan veelbelovende meer behendigheid

Intel, Ericsson uit te breiden samenwerking te richten op media-industrie

? Xero lanceert samenwerking met Macquarie Bank voor BPAY betalingen

De CloudBand Management System brengt de wide area network (WAN) en het datacenter resource pools aan de wereldwijde zichtbaarheid en controle over de cloud-omgeving te bieden;. De CloudBand Node is een pre-geconfigureerde, all-in-one cloud-platform dat dienst kunnen providers om onmiddellijk ten uitvoer CloudBand en beginnen met het aanbieden van cloud-gebaseerde middelen reken- en opslagcapaciteit over de cloud. Het omvat hardware en software die in een centraal kantoor of datacenter-inzetbare rack kan worden geleverd. De CloudBand Node is ontworpen om de dienst te lanceren proces aanzienlijk te stroomlijnen en de time to market te versnellen.

Enterprise Software; Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux-distro, Cloud; Twilio rolt nieuw bedrijfsplan veelbelovende meer behendigheid, Cloud, Intel, Ericsson uit te breiden samenwerking te richten op media-industrie, Cloud;? Xero lanceert samenwerking met Macquarie Bank voor BPAY betalingen

Wat is Network Virtualization?

CloudBand

Analyse