AMD lijdt Q4 verlies: Een ruwe einde aan een zwaar jaar

Chipmaker AMD leed nog een brute slag om zijn financials als het ging crashen op het einde van het fiscale jaar 2012 met nog een slechte wijk.

De chipmaker rapporteerde een vierde kwartaal een nettoverlies van $ 473.000.000, of 63 dollarcent per aandeel, op een omzet van $ 1160000000, een daling met 32 ​​procent ten opzichte van een jaar geleden. Non-GAAP bedroeg de winst 14 cent per aandeel.

Wall Street verwacht AMD een vierde kwartaal verlies van 20 dollarcent per aandeel op een omzet rapporteren over $ 1150000000.

Voor het jaar eindigend op 29 december, AMD rapporteerde een nettoverlies van $ 1180000000 op een omzet van $ 5420000000. Full-jaar non-GAAP winst per aandeel kwam uit op 16 cent.

De chipmaker heeft nu geplaatst negatieve kasstromen voor, drie opeenvolgende kwartalen, te midden van dalende inkomsten, en fiscale vierde kwartaal van het bedrijf zet alleen de nagel aan de doodskist van, de ruwe jaar dat zij heeft geleden als gevolg van de dalende pc-verkopen.

AMD CEO Rory Read opgemerkt in voorbereide opmerkingen dat het bedrijf blijft “evolueren onze operationele model en diversificatie van onze product portfolio met de veranderende PC-omgeving,” toe te voegen

Innovatie is de kern van onze groei op de lange termijn. De investeringen die we maken in de technologie van vandaag zijn gericht op gebruik te maken van onze onderscheidende IP groei in ultra low-power client-apparaten, semi-custom SoCs, en dichte servers rijden. We verwachten gedifferentieerd en baanbrekende APU’s leveren aan onze klanten in 2013 en blijven gericht op de transformatie van onze operationele model van de zakelijke realiteit van vandaag.

Standard & Poor slechts twee weken geleden; snijden AMD’s credit rating, om het bedrijf “kwetsbaar” business risicoprofiel weerspiegelen, en waarschuwde dat de winst en de omzet van de chipmaker nog verder kan dalen.

De brutomarge bedroeg 15 procent voor het vierde kwartaal. Op een non-GAAP-basis, brutomarge AMD’s was 39 procent, een stijging van 8 procent; kassaldo AMD’s bedroeg $ 1200000000 aan het eind van het vierde kwartaal, herstructureringskosten en de operationele efficiëntie in het vierde kwartaal resulteerde in een last $ 90.000.000 , die verwachte kosten in het fiscale eerste kwartaal van 2013 omvat; GPU daalde de omzet op kwartaalbasis en op jaarbasis als gevolg van lagere volume-eenheid zendingen. Het bedrijfsresultaat bedroeg $ 22.000.000, vergeleken met $ 18.000.000 in het derde kwartaal en $ 27.000.000 in hetzelfde kwartaal een jaar geleden.

AMD zei eind vorig jaar dat het, was niet te koop, noch zou noemen in de bankiers om de verkoop ervan te evalueren, ondanks de slechte resultaten derde kwartaal en de daaropvolgende; snijden van ongeveer 15 procent van zijn personeelsbestand. Verdere ontslagen worden deze maand verwacht, op basis van eerdere rapporten.

Andere bits die je moet weten

De brutomarge bedroeg 15 procent voor het vierde kwartaal. Op een non-GAAP-basis, brutomarge AMD’s was 39 procent, een stijging van 8 procent

kassaldo AMD’s bedroeg $ 1200000000 aan het eind van het vierde kwartaal

Processors; Intel lanceert 7de generatie processors 4K UHD duwen om de massa’s, processors, Visie en neurale netwerken te rijden vraag naar krachtigere chips; Data Centers; Nvidia lanceert virtuele GPU bewaking, analyse, hardware, AMD slaat terug tegen Intel dominantie met Zen

Herstructureringskosten en de operationele efficiëntie in het vierde kwartaal resulteerde in een last $ 90.000.000, waarvan verwachte kosten in het fiscale eerste kwartaal van 2013 omvat

GPU daalde de omzet op kwartaalbasis en op jaarbasis als gevolg van lagere volume-eenheid zendingen. Het bedrijfsresultaat bedroeg $ 22.000.000, vergeleken met $ 18.000.000 in het derde kwartaal en $ 27.000.000 in hetzelfde kwartaal een jaar geleden.

AMD sloot 0,4 procent op de markt dicht bij de $ 2,45 per aandeel, en kreeg bescheiden in after-hours trading met 3,3 procent tot $ 2,53 per aandeel. De chipmaker daalt met meer dan 70 procent ten opzichte van maart 2012 haar piek van $ 8,20 per aandeel.

AMD’s vooruitzichten voor de komende 2013 fiscale eerste kwartaal is somber. AMD verwacht dat de omzet dalen met nog eens 9 procent, geef of neem 3 procent.

Intel lanceert 7de generatie processors 4K UHD duwen om de massa’s

Visie en neurale netwerken te rijden vraag naar krachtigere chips

Nvidia lanceert virtuele GPU monitoring, analytics

AMD slaat terug tegen Intel dominantie met Zen