AmEx lanceert virtuele portefeuille voor online kopers in India

Volgens Google India, ongeveer 8 miljoen Indiërs in 2012 online winkelden, en de Amerikaanse internet gigant in december, een samenwerkingsverband diverse Indiase shopping sites, want “Cyber ​​Monday”.

In het jaar 2011-2012, belangstelling van de consument in online winkelen in India steeg 128 procent in vergelijking met slechts 40 procent van het voorgaande jaar. Volgens Forrester, is de e-commerce markt hier ingesteld op de snelste in de regio Azië-Pacific te groeien tussen 2012 en 16.

Terwijl de groei van e-commerce in het land is een bemoedigend verhaal, het is niet zonder hik. Indiase consumenten de voorkeur cash-on-levering te wijten aan bezorgdheid over de veiligheid over het gebruik van credit cards online. Een ander lastig wegversperring is het hoge aantal transacties dat afgezet als gevolg van gebruikers niet fysiek hebben hun kaarten bij de hand. Verschillende handelaren slaan credit card gegevens om toekomstige betalingen te vergemakkelijken, maar het gebruik is beperkt tot individuele handelaren.

En dit is een gat American Express nieuw product (AmEx) India’s is gericht om aan te sluiten. ezeClick biedt AmEx card leden een gemakkelijke en snelle methode om hun online aankoop te voltooien, door hen te laten klantgegevens, zoals kaartnummer, vervaldatum, viercijferige card identificatienummer en de postcode die zal worden opgeslagen in de ezeClick virtuele portemonnee prefill voor toekomstig gebruik.

Aangeboden gratis voor alle AmEx card leden, de service stelt klanten in staat om niet te verwijzen naar hun plastic kaart voor toekomstige online transacties. De transactie proces is snel, veilig en veilig. Gecertificeerd door Verisign, maakt de dienst gebruik van SSL om persoonlijke informatie te versleutelen. eZeClick stuurt ook een eenmalig wachtwoord (OTP) voor elke transactie naar het geregistreerde mobiel of e-mail-ID in overeenstemming met de Reserve Bank of India (RBI) regelgeving. Niet alleen de klanten, de dienst behandelt ook de vrees handelaren hebben over een mogelijke fraude als kaartgegevens niet is ingevoerd en opgeslagen op hun servers.

Toen ik sprak met Sanjay Rishi, voorzitter van AmEx India, legde hij de voordelen voor de partner handelaars: “De gemiddelde online transactie grootte van AmEx card-leden is meer dan drie keer zo groot als andere online transacties De kracht van hun superieure uitgaven, gekoppeld. met snellere kassa’s en een hogere betrokkenheid, betekent meer business voor handelaren. ”

De volgende generatie virtuele portefeuille vereenvoudigt het betalingsproces en beweert meer online winkelen rijden. Aangezien er geen card gegevens nodig hebt op het moment van de transactie in te voeren, de eZeClick dienst helpt handelaren verminderen van het aantal transacties afneemt, voorkomt onbedoelde dropoffs, en vermindert de kans op wagen verlaten. Interessant, het maakt ook frequente en hogere waarde transacties op impuls.

Volgens Vibha Bajaj, hoofd public affairs en communicatie bij AmEx India, is de ezeClick aanbod al wonen aan de overkant van zo’n 40 toonaangevende online handelaren in India, die reizen, retail, nutsbedrijven, kleding, en entertainment, zoals eBay, MakeMyTrip, Bookmyshow, Infibeam, Vodafone, Idea, Tata Sky, en SpiceJet, onder anderen. “Meer, waaronder Flipkart, zijn zeer binnenkort, ‘verzekerde Vibha.

Telco’s;? Reliance Jio rotsen Indiase telecom met goedkope data en vrije stem, Cloud;? Xero lanceert samenwerking met Macquarie Bank voor BPAY betalingen; MKB; GoDaddy koopt WordPress management tool ManageWP, E-Commerce; PayPal breidt samenwerking met MasterCard

Disclosure: Abhishek Baxi had in een aantal van de vorige online campagnes van het bedrijf een digitaal consultant voor American Express India geweest.

? Reliance Jio rotsen Indiase telecom met goedkope data en gratis voice

? Xero lanceert samenwerking met Macquarie Bank voor BPAY betalingen

GoDaddy koopt WordPress management tool ManageWP

PayPal breidt samenwerking met MasterCard