ANU, UNSW tech startup verkoopt voor AU $ 76.000.000

Een Canberra gebaseerde tech bedrijf dat digitale rots IT-diensten en porie-schaal micro computed tomography (microCT) apparatuur levert aan de olie- en gasexploratie bedrijven is verkocht voor AU $ 76.000.000 US-based imaging technologie bedrijf FEI Company.

Lithicon, die werd opgericht door de Australian National University (ANU) en de Universiteit van New South Wales (UNSW), maakt gebruik van een technologie die 3D-beelden en simulaties van vloeistoffen in rock monsters produceert om bedrijven te helpen uit te werken de beste manier om olie te winnen en gas.

Onder de verkoop aan FEI, zal ANU AU ontvangt $ 11.000.000 van de verkoopopbrengst, wat neerkomt op een vijf-voudige toename in de oorspronkelijke investering en UNSW zal AU ontvangt $ 4.000.000. Daarnaast zal ANU extra royalty’s uit FEI ontvangt onder een licentie- en ontwikkelingsovereenkomst.

ANU pro-vice-kanselier van innovatie en vooruitgang en directeur van Lithicon professor Michael Cardew-Hall zei dat de verkoop is het belangrijkste commerciële spin-off voor de ANU in het afgelopen decennium.

“De deal bewijst dat Australische universiteiten een startup bedrijf kan groeien en werken gezamenlijk met de industrie om een ​​succesvol bedrijf op te bouwen,” zei hij.

Voorheen bekend als Digitalcore werd Lithicon oorspronkelijk opgericht in 2009 om een ​​geavanceerde computationele benadering van vloeistof gedrag in oliereservoirs snel op te lossen te ontwikkelen. Hij stichtte een hoge resolutie 3D-beeldvormende techniek, die in staat zijn getest als een gevolg van een onderzoeksconsortium dat de ANU en UNSW onderzoekers gemaakt met 14 multinationale olie- en gasbedrijven voorafgaand aan de startup markt was.

In 2013, Digitalcore gefuseerd met Noorse bedrijf Numerieke Rocks, een bedrijf oorspronkelijk beschouwd als een belangrijke concurrent.

Lithicon general manager Dr Victor Pantano zei: “Dit is een model voorbeeld van de universiteit -. Industrie interactie en de voordelen die het kan opleveren”

Start-Ups, Deakin Uni, Ytek kick off machine learning algoritme onderzoek voor de simulatie opleiding; E-commerce; Flipkart en Paytm worden direct rivalen, het instellen van het podium voor de e-commerce strijd; Start-Ups,? Waarom de Chinese India’s Hike bode in een getransformeerd ? eenhoorn en wat WhatsApp kunnen leren, e-commerce; Uber lijdt $ 1.2b halfjaar verlies: Aangeven

FEI president en CEO Don Kania zei dat de aankoop van het bedrijf digitale rots workflow voor de olie- en gasmarkt is voltooid.

“We zullen zowel Lithicon en de microCT product met onze geautomatiseerde mineralogie mogelijkheden, onze geavanceerde 3D-visualisatie en modellering expertise en onze elektronenmicroscopie leiderschap te integreren tot een unieke en krachtige workflow-oplossing voor zowel conventionele als onconventionele olie- en gasmarkten,” zei hij .

Een ander belangrijk voordeel zal voortvloeien uit de uitbreiding van microCT de verkoop van apparatuur in onze andere markten, waar we geloven dat er een grote vraag naar deze technologie en de bijbehorende workflows.

Deakin Uni, Ytek kick off machine learning algoritme onderzoek voor de simulatie training

Flipkart en Paytm worden direct rivalen, het instellen van het podium voor de e-commerce battle

Waarom de Chinese India’s Hike boodschapper hebben omgevormd tot een eenhoorn en wat WhatsApp kunnen leren

? Uber lijdt $ 1.2b halfjaar verlies: Aangeven