Australiërs schroot gebruik Microsoft XP sneller dan de Amerikaanse, Britse gebruikers

Australiërs zijn het voortouw in te stappen van het gebruik van Microsoft’s 12-jaar-oude besturingssysteem, Windows XP, met een voorsprong van de Britse en de gebruikers in de VS, volgens de web analytics bedrijf StatCounter.

Windows 10, Windows 10 tip: Maak een perfecte achtergrond voor uw desktop of lock screen, Enterprise Software, nieuwe business model van Microsoft voor Windows 10: betalen om te spelen, Microsoft, Kan de toekomst van Android Windows, Windows 10, Windows 10 tip : netwerkproblemen oplossen met een one-click reset

Het bedrijf heeft onderzoek arm, StatCounter Global Stats, gevonden in januari 2014 dat ondanks XP als ‘s werelds tweede meest populaire besturingssysteem in termen van het gebruik van internet, slechts 7,8 procent van de Australiërs nog steeds gebruik van het in vergelijking met 12,4 procent van de Amerikaanse en 9,5 procent van de Britse gebruikers .

“Australian computergebruikers moeten worden gecomplimenteerd voor sneller dan de rest van de wereld bewegen in wuivende afscheid van XP”, zegt Aodhan Cullen, StatCounter CEO.

Volgens de statistieken StatCounter, is er een scherpe daling in het gebruik XP in Australië sinds de tijd toen het domineerde de markt. Bijvoorbeeld, al in juli 2008 71,2 procent van de Australiërs werden met behulp van XP.

Windows Vista heeft ook ervaren vergelijkbare patronen om XP, het weer in oktober 2009 een piek van 31,8 procent, maar heeft sindsdien een gestage vertraging en wordt nu alleen nog gebruikt door 4,4 procent van de Australiërs.

Tegenwoordig is een meerderheid (51,9 procent) van de Australiërs de voorkeur aan Windows 7, waar het gebruik piekte in oktober 2012 op 58,9 procent. Windows 8 begint ook enige relevantie in de markt te krijgen, en wordt gebruikt door 8,7 procent van de Australiërs met ingang van februari 2014, het creëren van een ander venster van; kansen voor Microsoft, om te verblijven in het spel.

Mac OS X is toegenomen in populariteit, ook. Het is nu de tweede meest geprefereerde OS in het land, en wordt gebruikt door 20,5 procent van de Australiërs, met aanwijzingen dat het zal blijven groeien.

Het rapport StatCounter benadrukt ook voortdurend gebruik van XP als een wereldwijde risico’s voor bedrijven en andere gebruikers, met name met Microsoft lang adviseren dat het zal, end ondersteuning voor het systeem, op 8 april, 2014. Updates voor Microsoft Security Essentials zal echter worden beschikbaar tot juli 2015.

In april vorig jaar, Microsoft zei: “Dit betekent dat klanten en partners XP niet meer beveiligingsupdates zal ontvangen of in staat om te profiteren van de technische ondersteuning van Microsoft.”

Cullen zei dat de stopzetting van de steun kan zakelijke gegevens en systemen op risico van verlaten, blootstelling aan de veiligheid en virussen problemen.

StatCounter blijkt dat Windows XP-penetratie in China zit nog steeds boven de 50 procent, uit een piek in april 2009, wanneer het besturingssysteem had 93,76 procent van de markt.

Windows 10 tip: Maak een perfecte achtergrond voor uw bureaublad of lock-scherm

nieuw business model van Microsoft voor Windows 10: betalen om te spelen

Kon de toekomst van Android Windows?

Windows 10 tip: het oplossen van netwerkproblemen met een one-click reset