B & N’s Nook e-reader: Weirdly unrevolutionary

In aanvulling op dit bericht kunt u terecht op deze verduidelijkingen plaatsen om het hele beeld te krijgen.

Twee schermen, een 3,5-inch LCD-scherm voor navigatie en inkoop en een zes-inch E-Ink display voor het lezen; Virtueel toetsenbord via het LCD-scherm, ePub en PDF-formaten worden ondersteund; Gratis 3G-connectiviteit bij het winkelen via BN.com; delen van boeken , over Nook, smartphones en pc’s, Wi-Fi ingebouwd, maar met vreemde beperkingen bij de lancering (zie hieronder); Synchronisatie van de locatie, notities en aantekeningen op meerdere apparaten; Audio wordt ondersteund, hoewel slechts MP3, Audible boeken niet ondersteund.

Het zou leuk zijn om te zeggen, als Matt Miller heeft, dat de e-book en de e-reader markt werd vandaag een revolutie. Het werd alleen maar interessanter. Een zorgvuldige lezing van de $ 259 functies Nook’s, en de vergelijking die door B & N om de $ 259 Amazon Kindle 2, blijkt dat, terwijl het packs een heleboel nieuwe ideeën, Nook is een combinatie van innovatie en de buitengewoon conventioneel.

highlights

Tabletten; Amazon brengt Alexa stem assistent naar zijn tabletten met verbeterde Fire HD 8; tabletten; Xplore Xslate D10, First Take: Een stoere Android tablet voor veeleisende omgevingen, Laptops; ASUS ZenBook Flip UX360CA, First Take: Een lichtgewicht 13,3-inch 360- graad convertible, tabletten; Huawei MediaPad M3 octa-core tablet

Er is veel ik leuk vind aan dit apparaat, maar ik ben niet op de aankondiging van vandaag, waar ik zou moeten vragen veel vragen heb ik niet gezien beantwoord in een dekking, tot nu toe. Hier, met de duidelijke nadelen in de eerste plaats, is wat bekend staat voor mij op dit moment.

Een e-reader is ontworpen om je in de fysieke Barnes & Noble te slaan. Dit, en de vraag hoe niet-BN-inhoud op de Nook krijgt, vertegenwoordigen de meest achterlijke kenmerken van de Nook. Wanneer u een B & N winkel te bezoeken, zult u aanbiedingen ontvangen en, binnenkort, de mogelijkheid om een ​​aantal e-books in hun geheel te lezen, terwijl in de winkel. Alles onder verwijderd, terwijl een deel van deze kritiek is verduidelijkt en uitgebreid in deze posting.

Er is echter het wrijven;. Ik zou niet voor die draadloze diensten wees voor het surfen op de 500.000 titels gratis beschikbaar via Google Books, een opvallend kenmerk van de Nook, waarschijnlijk niet zou worden ondersteund via de ingebouwde 3G draadloze service. Het is niet. Je moet downloaden en te synchroniseren de Nook met je PC, via een USB-aansluiting, om het even welke inhoud die niet door BN.com verkocht op het apparaat te verplaatsen. Van daaruit wordt het bizarre.

Volgens The New York Times Motoko Rich, de ingebouwde Wi-Fi-netwerk werkt alleen binnen Barnes & Noble winkels

De markt voor elektronische readers en digitale boeken opwarmen van de dag, Barnes & Noble getracht zich onderscheiden met de draadloze communicatie dat de consument toegang heeft in één van keten 1300 winkels. Buiten de winkels kunnen klanten boeken over AT & T’s 3G mobiele telefoon-netwerk te downloaden. (Cursivering van mij)

Een overzicht van de BN.com technische specificaties voor Nook voegt de waarschuwing dat gratis draadloos internet beschikbaar is “van Barnes & Noble via AT & T.” Merk op dat ze zeggen dat je krijgt gratis draadloze service bij het kopen of surfen op Barnes & Noble, niet bij het benaderen van andere sites of diensten. Zet dit en het citaat van de Times elkaar en je krijgt: Gratis 3G-service overal, bij het kopen van BN.com. Gratis Wi-Fi in Barnes & Noble winkels, maar geen Wi-Fi-connectiviteit buiten, waar je draadloos kunt winkelen op BN.com.

Reacties van riffraffy in TalkBack punt om dit deel van de Nook FAQ, die ik gelezen, maar nog steeds erg vaag, aangezien ze alleen betrekking hebben op reizen en Wi-Fi

V. Kan ik mijn hoekje te gebruiken tijdens het reizen naar het buitenland?

A.Yes, wanneer u naar het buitenland reist, kunt u alle bestanden die al op je hoekje zijn te lezen. U kunt verbinding maken met Wi-Fi-hotspots die niet proxy beveiligingsinstellingen niet gebruikt, zoals die vaak gebruikt in hotels, en download eBooks en abonnementen die al in uw online digitale bibliotheek. Je kunt echter niet te kopen extra eBooks en abonnementen.

V. Zal nieuwe uitgiften van eKrant en eMagazines worden gedownload naar mijn hoekje, terwijl ik op reis ben?

A. Ja, als je op reis bent in de Verenigde Staten, of als u in het buitenland, maar is verbonden met een ondersteunde Wi-Fi-hotspot, worden nieuwe problemen geleverd aan uw online digitale bibliotheek in beide gevallen. In het buitenland reizen zonder Wi-Fi-toegang, zijn nieuwe kwesties niet gedownload naar uw hoekje (automatisch of handmatig).

Twee dingen

In het eerste antwoord, zij specifiek zeggen dat je niet eBooks of abonnementen kunnen kopen via een internationaal Wi-Fi-verbinding. Dat suggereert het is niet een volledig functionerende Wi-Fi-verbinding. Misschien omdat u verbinding uit het buitenland, misschien ook niet. Als u de volledige Wi-Fi-toegang en een geldig BN.com rekening had, wat moet je stoppen?

Wat is een “ondersteunde hotspot ‘in het tweede antwoord? Als ze betekenen een AT & T hotspot, mijn zorg blijft.

Ik schreef dat ik hoopte dat ik verkeerd was. Ik denk dat de taal hier en in de aankondiging is vreemd vaag (gezien een veel vreemd vage vragen blijken te zijn slecht nieuws te dragen) en zou graag aanwezig zijn op de aankondiging om te vragen zijn.

UPDATE: Paul Biba, die het evenement bijwoonde, voegde dit aan zijn verslag, dat lijkt duidelijk antwoord geven op de vraag of de Nook biedt ad hoc WiFi

Wifi kan alleen worden gebruikt in de winkel voor evenementen en in de inhoud op te slaan. Van plan om open te stellen later.

B & N moeten ad hoc Wi-Fi-toegang bij de lancering mogelijk te maken, of duidelijker bekend dat zij niet beschikbaar zal zijn om te voorkomen dat teleurstellend alle mensen die verwachten te kunnen Wi-Fi gebruik thuis of elders niet bediend door een AT & T hotspot. Om dit te doen anders zou schade aan de geloofwaardigheid van een zeer indrukwekkend stukje techniek te doen.

De rest van de inhoud die u wilt op de Nook te zetten zal via een PC te downloaden en gesynchroniseerd naar de Nook. Dat is een stap terug van wat de belofte van de ingebouwde Wi-Fi een koper zou leiden tot-verwachten vooral omdat Nook wordt geadverteerd als het verschaffen van toegang tot 500.000 Google Books titels die, in feite, zijn niet toegankelijk via het apparaat, maar moet worden gesynchroniseerd.

Ik hoop dat ik het lezen van dit verkeerd of dat, indien dit juist is, B & N verandert de Nook om ad hoc Wi-Fi van de toegang tot Google Books. Het zou een vergissing zijn, waardoor de lezers in de winkels wanneer we willen om weg te komen van hen, in virtuele winkels met een veel breder voorraden.

UPDATE: Google Books, per de bijgewerkte posting hier, kunnen worden kosteloos via 3G en Wi-Fi-verbindingen gedownload.

Synchronisatie is omslachtig en, eerlijk gezegd, wat houdt de meeste mensen, de niet-vroege vaststelling van massa’s, van het gebruik van speciale e-readers. De populariteit van de smartphone e-reader, apps, die toegewijd verkoopteam e-reader unit overtreffen met een factor van ten minste drie, is een duidelijk bewijs van de vermeende gemak van het downloaden van content naar een multi-purpose-apparaat. Als je gaat naar synch, beschikt het toestel over zeer nuttig-en de meeste smartphone-apps meeliften op draadloze data-abonnementen van klanten om directe downloads gemakkelijk te maken te zijn. Dedicated e-readers die pc synching nodig zal slaan de meeste lezers als omslachtig, maar Nook vereist nog steeds synching.

Cover-flow is alle LCD ondersteunt bij de lancering. Apple doet leuke dingen en veel mensen, zoals de Cover Flow-interface in iTunes krijgt veel applaus. Barnes & Noble heeft een 3,5-inch LCD touch screen toegevoegd aan de “traditionele” e-reader E-Ink display om iTunes-achtige winkels te vergemakkelijken. Google’s Android-besturingssysteem rijdt deze mogelijkheid, waarvan ik denk dat wijst op een aantal interessante ontwerpmogelijkheden. TeleRead meldt dat tijdens de Q & A op de persconferentie, B & N execs zei zal er een aankondiging op Android programmering toegang tot ergens in de toekomst. Nook, echter niet profiteren van een van de andere functies van Android, nemen zoals de mogelijkheid om het web tijdens het lezen, en het behoud van de eigen plaats in, een e-book bladeren. Er is ook geen Android e-reader applicatie, het sluiten van de deur aan Google Editions -na al zal BN.com meer te verkopen van een e-book direct dan het aandeel van de inkomsten toegewezen door Google Editions naar een retailer.

Er zijn geen sociale features, ofwel naast uitlenen van boeken, die we zullen krijgen in een moment.

Gezien de draadloze beperkingen, dit zinvol. B & N wil niet te veel van de Web browsing kosten als gevolg van Nook eigenaren gebruik van de AT & T-netwerk te subsidiëren. Ook, blijkbaar, heeft B & N wil dat mensen met behulp van hun eigen Wi-Fi-netwerken te doen.

De cover-flow-interface is ook de bibliotheek management interface, op basis van de opmerkingen in de dekking. Dat kan een probleem met elke bibliotheek van significante omvang zijn, vooral als de Nook niet profiteren van de grotere E-Ink scherm om een ​​lijst van de titels op het apparaat. Scrollen door schermen van boekomslagen om iets te bereiken niet recent of alfabetisch diep lezen in de bibliotheek is niet efficiënt. Dat is de reden waarom iTunes Ook kunnen gebruikers hun bibliotheken zien als een lijst met kleine icoontjes, enzovoort.

Kredietverlening! Ik speculeerde gisteren dat het lenen van een boek zal de gebruiker geen toegang tot het boek, en dat is het geval. Echter, het gemak van de kredietverlening is fantastisch, gebaseerd op de bewering dat alles wat men nodig heeft, is het e-mailadres van de lendee’s om te delen. Naast de Nook gebruikers, PC, Mac, en veel smartphone-gebruikers kunnen een boek lenen. Alle leningen verlopen na 14 dagen, wanneer de eigenaar van het boek toegang herwint.

Sommige schrijvers weet ik heb in verschillende locaties zei vandaag online dat het delen is slecht voor hun potentiële inkomsten. Bosh! Het is de beste vorm van de marketing van een schrijver of uitgever kan vragen, aangezien het de hand-selling door enthousiaste lezers aan hun vrienden. De beperkte toegang door de eigenaar tijdens de 14 dagen van de lening is een katalysator voor de aankoop, want vrienden zullen willen het boek na het tijdstip van de lening, omdat te houden en mogelijk willen het boek te kopen om het te vroeg terug te keren, de eigenaar wil het uitlenen aan iemand anders. Dit is een zeer goede zaak in de mate dat mensen bereid zijn om met DRM beveiligde inhoud in de eerste plaats te omarmen. We zullen dat vat DRM apen niet open op dit anders dan te wijzen op DRM tijd heeft niet verhinderd dat iTunes of Kindle-gebruikers actief inkoop.

Head-to-head met de Kindle. Barnes & Noble smeekt om dit commentaar, omdat het putten Nook tegen Kindle in een side-by-side vergelijking kenmerkt. De top-line assessment, gebaseerd op het lezen met een Kindle en lezen over Nook is dat ze ongeveer gelijk als apparaten. Beide zijn nog steeds te duur voor de meeste gewone lezers, die 1-3 boeken per jaar te kopen. Ze hebben elk sterke punten, met name ruimer gebruik van de netto-Kindle, zoals het leveren van eenvoudige browsing, die BN.com zeker zal kunnen aanbieden in een bijwerking of een verbeterde versie van de Nook. Kleur navigatie van boeken is niet een grote overwinning voor Nook. Als Nook tot Android ontwikkelaars wordt geopend, maar het heeft veel onbenut potentieel door de combinatie van de kleur en E-Ink displays.

Zelfs met zijn enorme fysieke aanwezigheid in de detailhandel, ik denk dat Barnes & Noble zal een harde tijd het vangen van Amazon, aangezien Amazon is precies wat maakte virtuele detailhandel werk voor zo vele consumenten in de eerste plaats. Dat gezegd hebbende, met 1.300 retail locaties doet geen pijn. Ik geloof echter dat dit B & N’s uitdaging zal zijn: aan de klanten in de detailhandel die niet kopen te luisteren, en om snel te herontwerpen in de reactie. Ik hoop B & N heeft zich georganiseerd om deze feedback vast te leggen, zodat het niet naar afval.

B & N’s plan om hardcover en e-books te bundelen, door TeleRead gemeld, maakt veel zin. Dat zal klanten te winnen in de detailhandel.

Ik ben blij om te zien Nook is voorzien van een Mirco SD geheugenslot, waarmee het apparaat maximaal 17.500 boeken, op basis van Barnes & Noble. Ik denk dat de waarde van een apparaat als dit is de mogelijkheid om een ​​enorme bibliotheek doorzoeken op je vingertoppen. Ik houd alle oude exemplaren van de kranten en tijdschriften die ik gelezen heb Kindle om later te zoeken, waardoor veel van de stapels papier en archivering ik vroeger deed-zoekmachine laat grote archieven nuttig. Amazon moet het uitbreidingsslot terug te zetten in Kindle of ik zal uiteindelijk klaar om er een jaar van kranten en tijdschriften archieven op te offeren voor Nook of een alternatief dat tegemoetkomt aan mijn data pak rat neigingen zijn. Alle tijdschrift en krantenuitgevers moeten denken over het verkopen van archieven en cloud-gebaseerde archief toegang tot de e-reader (hardware en software) gebruikers.

Op de eerste dag van de Nook, het is in een dead heat in de concurrentie voor de klanten om nieuwe e-readers. Bestaande Kindle gebruikers niet waarschijnlijk zetten op basis van deze ene apparaat, die waarschijnlijk niet blijvend, BN.com is uitgelijnd met een aantal andere e-reader hardware ontwikkelaars, zoals Plastic Logic en iRex, die allemaal zullen ePub bestanden ondersteunen, waardoor de boeken verkocht door BN.com draagbare voor alle hiervan (hoewel slechts door handmatig synchronisatie in sommige gevallen). Het is slechts een kwestie van tijd voordat Amazon voegt ePub ondersteuning. Misschien slechts enkele dagen.

Cross-gepost op BooksAhead.com.

Amazon brengt Alexa stem assistent naar zijn tabletten met verbeterde Fire HD 8

Xplore Xslate D10, First Take: Een stoere Android tablet voor veeleisende omgevingen

ASUS ZenBook Flip UX360CA, First Take: Een lichtgewicht 13,3-inch 360-graden converteerbare

Huawei MediaPad M3 octa-core tablet