Ballmer noemt security een nooit eindigende strijd

Sprekend op een bijeenkomst van het Britse pers, zei Ballmer van Microsoft “Trustworthy Computing” inspanning is veel meer dan alleen een eenmalig initiatief.

Windows 10, Microsoft’s Surface all-in-one PC zei aan de kop van oktober hardware te lanceren, Windows 10, Windows 10 tip: Maak een perfecte achtergrond voor uw desktop of lock screen, mobiliteit; Google weerlegt Edge batterij beweringen van Microsoft: Chrome op Surface duurt langer, Cloud, Azure, Office 365: Microsoft’s twee nieuwe cloud-regio’s aan te pakken data privacy-kwesties

We zullen werken aan ‘Trustworthy Computing’ voor de rest van mijn dagen bij Microsoft, waarvan ik hoop dat er veel. Er zijn slechte mensen die er in cyberspace, en ze zijn niet van plan om weg te gaan. We zullen moeten waakzaam zijn. Dat gaat duren voor de duur, “zei hij.

Maar ondanks de voortdurende rondes van nieuwe beveiligingsproblemen en viruswaarschuwingen, Ballmer zei dat hij gelooft dat de situatie is sterk verbeterd en kan alleen maar beter worden.

Het is niet zoals vijf of zes jaar geleden virussen niet bestond. Meer schade is aangericht in andere perioden (dan vandaag). De afgelopen 12 maanden was een betere 12 maanden met een marge. Ik geloof in de komende twee tot drie jaar zullen we goed genoeg te krijgen en klanten ‘de praktijk van de uitvoering zal goed genoeg, “zei hij.

Ballmer gaf toe dat het fout is geen optie voor Microsoft. “Veiligheid is het potentieel nadeel voor de business. Hebben mensen hebben genoeg geloof? Dat is waarom we maakten werkzekerheid voorop bij Microsoft.”

Microsoft en Ballmer hebben gezegd dat het bedrijf zal kijken naar nieuwe markten en nieuwe gebieden van innovatie voor toekomstige groei. Een gebied dat analisten en industry watchers hebben getipt is de antivirus en firewall-markt, eventueel met de overname van een van de grote spelers zoals McAfee.

Ballmer weigerde te werken op Microsoft’s plannen met betrekking tot de lancering van haar eigen veiligheid producten, maar ook niet uitsluiten dat de mogelijkheid van overnames, zowel in de security markt of enig ander deel van haar activiteiten.

We zijn altijd op zoek naar overnames, maar we hebben geen geld gereserveerd voor acquisities. Bijna al deze (grote deals) worden voor de voorraad gebeurt toch, “zei hij.

Een gebied Ballmer deed hoogtepunt voor toekomstige veiligheid innovatie was het concept van “isolatie”, die al gedeeltelijk is ingevoerd met Windows XP Service Pack 2. Deze technologie is bedoeld om ervoor te zorgen dat pc’s, laptops en andere mobiele apparaten zijn virusvrij en hebben de nieuwste beveiligingsupdates en patches voordat ze verbinding mogen maken met een bedrijfsnetwerk.

In zakelijke instellingen, Ballmer zei: “de nummer 1 manier waarop mensen krijgen virussen is, in feite, met machines die op hun netwerken ergens en buiten het netwerk andere tijden. Hoe ga je controleren voordat je iemand op het netwerk opnieuw? Het is een vorm van isolatie. ”

Ballmer zei dat het doel is om de technologie te hebben voordat de volgende iteratie van Windows, Longhorn, en ten laatste “zeker door Longhorn.”

Microsoft heeft minder geluk gehad bij het verkrijgen van de Sender ID e-mail standaard voor het stoppen van spam door de rest van de industrie aanvaard, werd vorige maand door de grote spelers zoals America Online afgewezen. Maar Ballmer versterkte inzet van Microsoft om het concept.

We doen een beetje van herdenken maar de technologie en de manier waarop we hebben het gedaan, we denken nog steeds, is perfect, “zei hij.

Andy McCue van Silicon.com gemeld uit Londen.

Microsoft’s Surface all-in-one PC zei aan de kop van oktober hardware te lanceren

Windows 10 tip: Maak een perfecte achtergrond voor uw bureaublad of lock-scherm

? Google weerlegt Edge batterij beweringen van Microsoft: Chrome op Surface duurt langer

Azure, Office 365: Microsoft’s twee nieuwe cloud-regio’s aan te pakken data privacy-kwesties