Ballmer ziet squeeze over Longhorn deadline

Tijdens een keynote speech op TechNet de vennootschap / MSDN Briefings hier dinsdag, de chief executive sprak over de Longhorn editie van Windows en nieuwe beveiligingsfuncties voor de producten van het softwarebedrijf. Hij grapte ook over de recente opmerkingen waarin hij gebrandmerkt iPod-gebruikers als dieven.

Windows 10, Microsoft’s Surface all-in-one PC zei aan de kop van oktober hardware te lanceren, Windows 10, Windows 10 tip: Maak een perfecte achtergrond voor uw desktop of lock screen, mobiliteit; Google weerlegt Edge batterij beweringen van Microsoft: Chrome op Surface duurt langer, Cloud, Azure, Office 365: Microsoft’s twee nieuwe cloud-regio’s aan te pakken data privacy-kwesties

Longhorn zal zeker buiten te zijn in 2006, zei hij. Met een dergelijke grote bijeenkomst van de software-ontwikkelaars bij de hand, Ballmer grapte hij niet hoefde te wijzen dat de streefdatum betekende ergens “rond 31 december 2006.”

Zoals voor de iPod, de handtekening van Apple Computer’s digitale muziekspeler, Ballmer eerder in de week had wat veren verstoord toen hij impliceerde dat iPod-gebruikers zou kunnen zijn dieven. Spreken in Londen, Ballmer zei: “We hebben DRM (digital rights management) in Windows al jaren. De meest voorkomende vorm van muziek op een iPod is gestolen.”

Hij wilde niet herhalen dat frasering op dinsdag, in plaats daarvan zeggen: “Ik weet niet wat ik zei precies, maar het was slecht.”

Op de vraag welke MP3-speler zijn zoon gebruikt, antwoordde hij schertsend: ‘Mijn zoon heeft geen MP3-speler. Hij heeft een Windows Media player. ” Iedereen in zijn huishouden weet dat de bescherming van de intellectuele eigendomsrechten is belangrijk, zei hij. “Het is wat zet eten op tafel.

Op het onderwerp van veiligheid, Ballmer prees de statistische gegevens die door Microsoft is het verzamelen van de zogenaamde “foutrapportage” functionaliteit. Deze feedback, die meestal optreedt wanneer een programma crasht, stuurt gegevens terug (op vrijwillige basis) aan Microsoft voor analyse.

De statistische informatie helpt Microsoft fine-tunen toekomstige service packs en “stelt ons in staat om die problemen die mensen echt tegenkomen op te lossen,” zei Ballmer.

Microsoft is van plan om de fout rapportage technologie te gebruiken, niet alleen om bugs te registreren, maar ook om feedback te krijgen op de “user experience.” Ballmer drong er bij ontwikkelaars om de technologie te integreren in hun eigen software.

Het bedrijf heeft ook plannen om een ​​technologie die automatisch machines met kwetsbaarheden te isoleren creëren. Ballmer zei dat 120 miljoen mensen nu regelmatig de Windows Update-site te bezoeken. “Maar hackers zijn slim. We zijn van plan om het te doen beter. We kunnen niet van plan perfect te zijn,” zei hij.

Een manier om het bedrijf van plan om dingen beter te doen is door middel van onderzoek: Microsoft investeert $ 6200000000 in onderzoek en ontwikkeling. “Alleen de auto-industrie besteedt gelijke hoeveelheden”, aldus Ballmer.

Ballmer kort sprak over een recente migratie door de Rotterdamse haven uit een gemengd platform van Linux, Unix en Oracle servers tot een all-Windows-netwerk. “Nu, dat is het soort van migratie ik graag,” voegde hij eraan toe, tekenen gelach van de kamer.

Lars Pasveer van de website Nederland gemeld uit Den Haag.

Microsoft’s Surface all-in-one PC zei aan de kop van oktober hardware te lanceren

Windows 10 tip: Maak een perfecte achtergrond voor uw bureaublad of lock-scherm

? Google weerlegt Edge batterij beweringen van Microsoft: Chrome op Surface duurt langer

Azure, Office 365: Microsoft’s twee nieuwe cloud-regio’s aan te pakken data privacy-kwesties