Bewolkt NZ houdt met het pak

De Nieuw-Zeelandse regering neemt een welkome voorsprong wereldwijd in het gebruik van de infrastructuur as a Service (IaaS).

Een offerte een waarde van ongeveer NZ $ 2000000000 uitgegeven vlak voor Kerstmis, met voorstellen te wijten met 21 februari en operaties te wijten aan beginnen in juli worden ingediend.

Volgens dit plan, in plaats van het bezit van servers en het beheer van het netwerk zelf, de overheid zou alleen voor de diensten die zij gebruikt en behoeften te betalen.

Contracten zullen waarschijnlijk tot 10 jaar duren, maar ze zou kunnen duren zo lang als 30.

Wolk, Cloud computing opgroeit, een API in een tijd, Enterprise Software; Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux-distro, Cloud; Twilio rolt nieuw bedrijfsplan veelbelovende meer behendigheid, Cloud, Intel, Ericsson uit te breiden samenwerking te richten op media-industrie

Minister van Communicatie en Informatietechnologie Steven Joyce zei dat de stap zou dubbel werk te stoppen en op te slaan geld van de belastingbetaler.

Industrie cijfers beschrijven de verhuizing als “heel leading edge ‘, en zei dat” slechts een paar “van andere regeringen doen IaaS op het moment en het project presenteert” een van de grootste “ICT mogelijkheden voor 2011.

We horen ook Boomtown Rats zanger Sir Bob Geldof beschrijven de wolk en IaaS als “f ** king brilliant”.

Het lijkt een beetje een bandwagon, met de Britten hun eigen G-Cloud-project, de Amerikaanse regering die haar cloud-gebaseerde IaaS aanbod en de Australische regering ook het vrijgeven van een eigen ontwerp van cloud-strategie van deze maand. Maar het is goed naar Nieuw-Zeeland te zien aan boord.

Zowel onze ICT Minister Steven Joyce en de Britten zijn bekeek contant geld besparingen, samen met Geldof, die zegt dat de cloud en IaaS zal niet landen vastbinden legacy infrastructuur en zal berekenen eenvoudiger.

Wijselijk, de Nieuw-Zeelandse regering merkt ook bezorgdheid over de veiligheid, iets typisch opgegroeid in dergelijke projecten, evenals problemen die kunnen voortvloeien uit de kust plaatsen van gegevens, door te zorgen voor zijn cloud verblijf in Nieuw-Zeeland.

Maar er kunnen wel andere dingen om te overwegen. Een paar weken terug heb ik sprak met een softwareleverancier. Sommige van zijn Kiwi klanten had onlangs gemigreerd naar een cloud-based in Australië, maar ze ontdekten breedbandsnelheden waren niet tot nul en gaf een trage verbinding. Als ze problemen hadden, ze hadden ook moeite om fatsoenlijke klantenservice vanuit de cloud operator. Zo kunnen zij “terug naar de Aarde”, met de server weer veilig in hun eigen gebouwen en de mogelijkheid om een ​​beroep doen op lokale ondersteuning wanneer dat nodig is.

Natuurlijk, omdat sommige regeringen hun eigen supersnelle breedbandnetwerken zullen voor afdelingen, is het misschien niet zo’n probleem voor de publieke sector. En ondertussen, voor de rest van ons, cloud zal men extra driver voor de miljardenindustrie NBN en ultrasnelle breedband initiatieven!

Cloud computing groeit op, een API in een tijd

Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux distro

Twilio rolt nieuw bedrijfsplan veelbelovende meer behendigheid

Intel, Ericsson uit te breiden samenwerking te richten op media-industrie