China Telecom Q2 krijgt impuls van data, iPhone inkomsten

vorig jaar, China Telecom heeft zijn tweede opeenvolgende kwartaalwinst geboekt, opgetild door een stijging van de gebruiksgegevens van 3G-abonnees na de introductie van de; iPhone.

Volgens een persbericht op dinsdag, de derde grootste telco van het land zagen tweede kwartaal de nettowinst stijging van 21 procent naar 5520000000 yuan (US $ 902.000.000). Dit was op de rug van een 14 procent stijging van de omzet 79,7 miljard yuan,. In de eerste helft van het jaar, de gemiddelde maandelijkse datagebruik van 3G-telefoon gebruikers meer dan 168MB, wat neerkomt op een stijging van 51 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar , verklaarde het persbericht. Zij voegde daaraan toe de totale toegang tot internet verkeer van de 3G-handset gebruikers bijna verdrievoudigd, terwijl de inkomsten uit internettoegang via handset gebruikers verdubbelde bijna het bereiken van 9,8 miljard yuan (US $ 1600000000).

Wang Xiaochu, voorzitter en CEO van het bedrijf, was optimistisch de groei van social media en de vraag naar informatie zou mogelijkheden voor verdere grootschalige uitbreiding van haar aansporen; 3G-dienst.

Toch waarschuwde hij er nog steeds onzekerheid in de nationale regelgeving het beleid te midden van de concurrentie te intensiveren van de opkomst van technologieën. “De cross-sector concurrentie van mobiel internet geleidelijk aan ontstaan. In de toekomst zullen we nieuwe uitdagingen aan te gaan,” zei hij.

Telco’s; Koor kondigt gigabit-speed breedband in heel Nieuw-Zeeland; telecombedrijven, Telstra, Ericsson, Qualcomm bereiken 1Gbps aggregaat snelheden in levende 4G-netwerk te testen, Telco’s;? Reliance Jio rotsen Indiase telecom met goedkope data en vrije stem, NBN, NBN zal Australië zetten in een ‘leidende positie’: Bill Morrow

In de tweede helft van het jaar, China Telecom zei dat het zou de “huidige gouden window of opportunity ‘te grijpen en zich richten op het versnellen van de schaalvergroting van de strategische 3G-diensten en wireline breedbanddiensten.

Eerder deze week, China Telecom lanceerde zijn eigen mobiele chat-app Yixin, in een poging om de concurrentie van OTT-spelers zoals WeChat aan te pakken. Deze echo’s betreft van het land de grootste telco China Mobile vorige week, die een gedetacheerde; 2,5 procent stijging in het tweede kwartaal de nettowinst, 35,2 miljard yuan (US $ 5800000000).

Chorus kondigt gigabit-speed breedband in heel Nieuw-Zeeland

Telstra, Ericsson, Qualcomm bereiken 1Gbps aggregaat snelheden in levende 4G-netwerk-test

? Reliance Jio rotsen Indiase telecom met goedkope data en gratis voice

NBN zal Australië in een ‘leidende positie’: Bill Morrow