CRM Watchlist 2015 Winnaars: Accenture en The Pedowitz Group nemen hun bogen

Nou, mensen, dit is het voor 2015. Omdat het ongeveer zes maanden later dan normaal voor het sluiten van dit uit, we zijn in volle gang voor de 2016 CRM Watchlist.

Maar ik kan ondubbelzinnig zeggen dat, terwijl de laatste, dit is zeker niet de minste van de 2015 CRM Watchlist seizoen. We hebben twee zeer verschillende consulting / system integrators met twee zeer verschillende modellen doen twee heel verschillende dingen en ze zijn allebei winnaars – en herhaal winnaars op dat.

Wat het bijzonder maakt Accenture en The Pedowitz Group (TPG) aantrekkelijk is, is dat ze zich hebben aangepast aan de zee veranderingen die dwingen adviesbureaus en system integrators om hun bedrijfsmodellen te veranderen. Jaren geleden, bijvoorbeeld, niemand (waaronder ik) zou gedacht hebben dat Accenture ooit zou kopen in de ontwikkeling van het bedrijfsleven rond SaaS-gebaseerde technologie, omdat hun geld altijd in de grote moersleutel, grote doos implementatie heelal was geweest. Maar, lo en zie, ze hebben net gedaan. In feite, Accenture, denk ik, misschien de grootste partner van Salesforce zijn. My, my, my, hoe de tijden zijn veranderd.

De Pedowitz Group heeft altijd al gekozen tot de grootste van de veranderingen in de marketing wereld – ze zijn een product van het, en de impact ervan. Het is niet dat deze twee bedrijven niet een aantal dingen die ze kunnen doen om, laten we maar zeggen hebben, sluiten zich nog beter, maar beiden zijn al effectief afgestemd op de getransformeerde zakelijke markt en modellen. Natuurlijk, net als mijn shtick, zal ik vertellen wat ze later beter te kunnen doen.

Eerder

En de winnaars van de 2015 CRM Watchlist zijn …; Lifetime Achievement Award gaat naar CRM Magazine, Elites, deel 1: EY Advisory, de hoogste scorer, Elites, Deel 2: Microsoft krijgt ecosystemen; Elites, deel 3: PROS; Salesforce doet het weer, Marketing neemt het podium; de suites minder zoet – NetSuite, Oracle, SAP, Customer Engagement, Part I – Lithium, Medallia; Customer Engagement deel 2: NICE, SAS, Verint; CRM Watchlist 2015 Winnaars: Customer Engagement Part 3 ; CRM Watchlist 2015 Winnaars: De recensies marcheren om Blackbaud en Gigya; CRM Watchlist 2015 Winnaars: InsideView en xactly; Coveo en Infusionsoft – klaar staat, baanbrekend

Laten we naar de nitty-gritty.

Het eerste wat je altijd s bericht over Accenture is hun omvang. Ze zijn net zo verdomd BIG. Laten we eens kijken naar een aantal nummers

Wat kun je zeggen na WOW! Dat is opmerkelijk en ontzagwekkende op de enorme omvang alleen. Maar omvang geeft je niet winnen van de Watchlist (denk aan opvallend afwezig $ 100.000.000.000 bedrijven), uw vermogen om klantgerichte markten beïnvloeden nu en in de toekomst doet.

Dat is iets wat Accenture doet heel goed.

Wat maakt Accenture bijzonder interessant in hun succes is hoe, zo groot als ze zijn, zijn ze in staat om samenhangende strategieën te ontwikkelen, en hebben een duidelijke grens aanpak over hoe bedrijven van het aanwezig kan zijn succesvolle deelnemers in de toekomst. Ze hebben een scherp inzicht in hoe deze alomtegenwoordige business transformatie werkt. Hier zijn een paar korte fragmenten uit de controlelijst om u een idee van wat ik bedoel te geven

De kracht van hun grootte en en hun kennis van de marktwerking align zou niet veel betekenen, tenzij het aanbod zinvol. Zij doen.

Enterprise Software;? TechnologyOne tekenen AU $ 6,2m deal met de landbouw; Samenwerking; Wat is het organiserend principe van de hedendaagse digitale werkplek;? Enterprise Software; Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux distro, Enterprise Software, Apple vrij te geven iOS 10 op 13 september, MacOS Sierra op 20 september

Ze variëren van enigszins enterprise CRM, klassieke marketing, sales en service transformatie, tot iets meer sexy-in-naam-but-not-in-purpose sociale business transformatie, cutting edge innovatieve aanbod in geavanceerde analyses, digitale transformatie en mobiliteit. Met andere woorden, het gamma.

Ze doen niet alleen bieden praktijken; ze bieden frameworks, adviserende diensten, thought leadership en technologie implementaties die is afgestemd op de realiteit van het leven in het digitale tijdperk zijn.

Zo zie je één van de meer innovatieve, concurrerende en succesvolle praktijken – Accenture Interactive. Wat Accenture Interactive doet is wat een digitale creatief bureau doet. Wat ze hebben als voordeel is de kracht van de rest van Accenture om alle initiatieven zij betrokken zijn bij ondersteunen. Ze hebben ook meerdere andere entiteiten die zijn gericht op specifieke functionaliteit bij Interactive is. Laten we praten over dat een beetje later, dat wel.

De applicaties die bedrijven lopen drastisch aan het veranderen, hoewel er ook veel van inertie in het systeem. We kijken naar enkele van de belangrijkste trends – zoals cloud adoptie, mobiliteit, consumerisation en business analytics – die de vormgeving van morgen enterprise software landschap.

Wat dit allemaal betekent is dat ze een world-class – en heel loyale – klantenbestand. Ze doen het werk voor

Dat is geweldig, maar wat maakt het nog beter en toont u de werkelijke karbonades van Accenture blijkt uit nog meer data

Ze hebben de breedte en de loyaliteit van de klanten en hun klanten te laten zien hun vertrouwen door hun jarenlange inzet.

Om dit te doen, erkennen ze dat ze niet alleen te handelen – in feite, kunnen ze niet alleen te handelen. Ze hebben 150 technologie en business partners. Ik heb geen ruimte om ze allemaal te schetsen hebben – maar om je een idee te geven – Adobe, Alcatel Lucent, Callidus Cloud, Cognos, Dell, ESRI, GE, Genesys, SAP, Marketo, Jive, Clarabridge, PROS, Pegasystems, NetSuite , SAP, Oracle, Teradata, Werkdag, Red Hat, Lombard Risk, en World Economic Forum. Ze hebben een unieke relatie met Microsoft, dat de oprichting van een (technisch) joint venture geleid – Avanade – een adviesbureau dat is gericht op Microsoft-technologie gerelateerde diensten.

Okaaaay, maar dat doen … veel bedrijven. Maar Accenture gaat veel verder dan de meeste in de bouw van de relaties. Ze zwaar inzetten voor hun partners en de resultaten laten zien. Zo hebben zij Oracle-partners 21 jaar – en, in de laatste 12 van die jaren, hebben ze 92 Oracle awards gewonnen.

Dit is een groot, vet, penseelstreken bedrijf. Ze doen dingen in een grote weg. De impact die ze hebben, is te groot. Maar natuurlijk, er zijn dingen die ze kunnen doen om de impact ervan dat alles veel groter te maken.

Echo een ecosysteem – Om het simpel te zeggen, ze hebben te veel vage entiteiten die de markt en de partners en verwarren en … nou ja, ik. Ze hebben Accenture Interactive, dat verschilt van Accenture Digital, die verschilt van Accenture Mobility, die verschilt van Accenture strategie, die verschilt van Accenture Technology ad infinitum, vervelens toe. Hoewel ik betwijfel sterk dat ze geen aandacht zal besteden aan me dan ook als het gaat om dit, maar het volstaat te zeggen, de vele mensen die ik sprak over dit zijn helemaal in de war. Zelfs als ze niet wat te consolideren en reorganiseren anderen, moeten ze een duidelijk beeld van een samenhangend ecosysteem waarin de holistische kijk op dit amalgaam van praktijken verklaart ontwikkelen. Vertel een verhaal dat wordt omvat. Ik heb gekeken door wat ze gaf me en ik zag een aantal vrij goed bedacht grafieken en diagrammen die enigszins in kaart om deze ratjetoe, maar het was nog niet klaar met de specifieke divisies? groepen? praktijken? in gedachten. Ze liet me een goed kader van diensten die is veel meer samenhangende structuur dan deze mengelmoes van groepen. Tijd om hun ecosysteem te formuleren (verder dan alleen intern en met partners) en het verhaal dat erbij hoort.

AR revisie – ik denk dat het tijd is voor Accenture om hun denken te veranderen als het gaat om analist relaties. Helaas, ze stemmen hun bigness met alleen de grootste institutionele analisten. Een citaat uit het Watchlist entry: “De analist relations programma voor de Accenture Sales en Customer Service praktijk richt zich voornamelijk op Gartner, Forrester en IDC.” Ik denk dat ze de enige overgebleven grote consulting / SI dat dit wel zou kunnen zijn. Hun gebrek aan concentratie op de boutique de ondernemingen en de zelfstandigen is een ernstig gebrek. Twee jaar geleden, het was een vergissing. Nu is het mission critical dat ze hun denken (en acties) op outreach te veranderen en – hoewel niet per se terug te snijden in hun schijnbare afhankelijkheid van de drie grote ‘uns – hun programma uit te breiden om te beginnen regelmatig informatieverstrekking aan het net zo invloedrijke segmenten. Ik begrijp dat hun deelname aan de controlelijst is een beetje van dat, maar dit is een bedrijf dat nodig heeft om zijn wonderbaarlijke formaat te ondersteunen met een veel grotere analist outreach eetlust. Veel groter.

Heroriënteren hun oogbollen – Zelfs als we het digitale transformatie, hebben ze het lagere kosten en minder complexiteit – ideaal als onderdeel van een plan, niet het plan. Ze moeten een scherpe, duidelijke visie op te nemen (zie mijn favoriet visie 2015 – EY’s “het maken van een betere zakelijke wereld”) in hun focus – iets wat ze nog missen en het ontwikkelen en gebruiken van specifieke groei hefbomen rond digitale transformatie en customer engagement. Ze hebben de digitale transformatie vermogen in overvloed. Ze hebben een hoop werk te doen rond customer engagement, maar ze zijn bij uitstek in staat om de zaak en het bouwen van de juiste activa die zij nodig zou hebben. Het verminderen van complexiteit (ze noemen het verminderen van de complexiteit “belasting”) en kosten is een nobel streven en moet deel uitmaken van de missie blijven, maar ze verheffen tot bijna een visionair model en dat moet worden vastgesteld.

Hier is een groep die in pure omvang en reikwijdte is de tegenpool van Accenture. Deze best-in-class marketing automation consultancy is kleiner, zeer gerichte en heeft een impact op de markt en een reputatie buiten hun omvang.

De kracht van TPG ligt in de hyper focus van hun methodologie en hun expertise. Ze zijn gecertificeerd in een aantal marketing automation 30 (bij gebrek aan een betere term) platforms. Ze zijn niet alleen eisers dat ook niet. Dat is 400 plus certificeringen over die 30 platforms. Ze werken samen met de belangrijkste van die bedrijven – bijv. Oracle / Eloqua, Marketo, Microsoft, Salesforce / Exact Target, Hubspot en Teradata / Aprimo onder anderen. Maar het gaat nog verder dan dat. Zij zijn de toonaangevende bekroonde partners van Oracle / Eloqua en Marketo, onder anderen, zo’n 25 grote prijzen in verband met de bedrijven die in de afgelopen 5 jaar hebben gewonnen.

Met andere woorden, ze doen serieus goede kwaliteit van het werk.

De reden daarvoor is dat een hoog ontwikkelde en resultaatgerichte bewijsbare methodologie ze RM6 noemen hebben. Het is gebaseerd op wat zij noemen “inkomsten marketing” – een kader dat is geëvolueerd van een verandering in de markt enkele jaren geleden dat de stijgende trend in de richting van de aanpassing van de sales en marketing afdelingen gereflecteerd. Ofwel Marketo of het toen onafhankelijke Eloqua herkende het eerst – afhankelijk van welke je gelooft. Het keurmerk was / is doelstellingen inkomsten en verantwoording voor de marketing teams. Helaas, op het moment, zowel Marketo en Eloqua beiden genoemd wat zij hebben verstrekt “Revenue Performance Management.” Het maakte ze klinken als accounting technologiebedrijven die met Quickbooks streden. Gelukkig, beiden hebben sindsdien laten vallen.

TPG gaven hun inzicht een meer verfijnde naam – de ontvangsten marketing en dus RM6 – een krachtige raamwerk en methodologie werd geboren. Het gaat om een ​​evaluatie van de behoeften van de onderneming niet alleen met inbegrip van de gewilde terugkeert, de technologie die nodig is, de processen die moeten worden in de plaats, maar de cultuur en de organisatorische bereidheid om de inspanningen te ondernemen.

Hoewel ik niet de tijd of ruimte om de reikwijdte van RM6 schetsen hebben, het volstaat te zeggen dat het succesvol is geweest. Hoewel ik geen specifieke bedrijfslogo’s zullen noemen, hebben zij met succes hun diensten uitgevoerd in meer dan 100 categorieën – verticalen en subsets van deze verticals. Ze hebben een overweldigend sterke footprint in high tech, en een sterke aanwezigheid in verschillende andere industrieën.

Een ding dat hen standout maakt, is hun kennis die ze hebben om thought leadership te bieden, niet alleen een methode die hen bedient goed. Ze bieden een bibliotheek van de activa voor wat zij noemen Revenue Marketing Transformation Ze trainen mensen en bedrijven in het gebruik van marketing-gerelateerde kostenplaatsen om te zetten in profit centers. Zelfs de grote leveranciers brengen in om te begrijpen hoe het uitvoeren van deze hele verandering.

Zet dit allemaal samen, en je hebt een effectief, snel groeiende, talentvolle bedrijf dat beschikt en zal effect op de markt hebben. Zelfs met deze, is de markt nu aan het veranderen en er zijn een aantal dingen die TPG kunnen doen om aan te passen en zichzelf te veranderen om te blijven die krachtige impact te vergroten.

Dit gaat hard zijn – Er is geen twijfel dat TPG’s brood en boter is de omzet marketing. Het is de focus van hun methodologie, de basis van hun succes. Terwijl ik niet suggereren dat ze hun methodologie veranderen of hun inspanningen met een omzet marketing te verminderen, zeg ik dat zo pijnlijk als het zou kunnen zijn, zouden ze moeten hun messaging af te stemmen op de markt als het is. Bijvoorbeeld, Marketo, die was een van de technologische pioniers in het idee van wat zij noemden onhandig, performance revenue management, nu doet betrokkenheid marketing en RPM is niet langer een deel van hun publieke discussie. Ik ben wat suggereert dat TPG beginnen te denken door middel van hun boodschap en herontwikkelen. Terwijl de omzet marketing is nog steeds van toepassing, vooral rond de afstemming van sales en marketing er op de onderneming en de bovenkant van het middensegment voor het grootste deel, de Marketo verschuiving is waarschijnlijk dichter bij ten minste wat ze moeten gaan nadenken over de overgang naar – in hun messaging. RM6 werkt nog steeds.

PR geweldig, AR niet zozeer – TPG, als het gaat om outreach is een bedrijf van verklaarbaar tegenstellingen (hoewel, niet als Alanis Morissette zou hebben gezegd: “ironisch”). Aan de ene kant, ze hebben een prachtig PR geleid door de altijd geweldig Elizabeth Fairleigh (oprichter van de aansluitingen), maar hun analist relaties ronduit lauw. Ze binden in Sirius Beslissingen, Forrester en losjes, me. Dat is het. Hier is het ding: Ze zijn groot genoeg en groeit snel genoeg om, indien geen formele analist relations programma onder leiding van een analist relations specialist te creëren, ongeveer 10 keer zo groot als degene die ze nu moeten briefings op zijn minst te regulariseren om een ​​cirkel. Ja, het kost tijd, ja, het duurt planning, ja, het neemt afstand van generatie van de ontvangsten en ja, er is een kosten voor het, maar leuk vinden of niet, het is een noodzakelijk onderdeel van het spel dat we spelen allemaal en is een van de componenten die moeten worden getroffen om te groeien tot boven een bepaald niveau. Ik ben niet van plan te schetsen die om mee te praten of zelfs wat de aanpak moet worden. Maar het zou moeten zijn.

Tweaken – Er zijn een paar interessante mogelijkheden die ik wil in de mix te zetten. Ze zijn – het vinden van een paar nieuwe verticals om zich te concentreren op de – door het hebben van een verticale focus die verder gaat dan opportunistisch. Ze hebben een lijst van het aantal implementaties van de controlelijst die is zo groot en zo divers als te verbazingwekkend. Er zijn een paar verticals, zoals high-tech die manier opvallen. Maar er zijn weinig interessante degenen waar het aantal is kleiner, maar de kans is groot (sport als een) – vooral voor een gezelschap van hun omvang en reikwijdte. Misschien verticaal richten? De andere tweak is eenvoudig. Overweeg Adobe Digital Marketing als een mogelijke praktijk. Adobe is onmiskenbaar aan het stijgen en hun productaanbod beter, krachtiger en steeds diverser elke cyclus. Het is moeilijk om ze te negeren in deze markt. Misschien TPG partners met hen? Ik bedoel maar’.

Ik ben ook enkel sayin afscheid voor de 2015 Watchlist. Het jaarboek zal klaar zijn in een week of zo en beschikbaar gesteld voor gratis voor alle die dat willen. Als je dat doet, laat me nu weten op paul-greenberg3@the56group.com en ik zal u een te sturen als ik het gedaan te krijgen.

Bovendien, om te herhalen wat ik hierboven al zei, het CRM Watchlist 2016 staat open voor registratie. We hebben veel bedrijven tot nu toe dus het kan betalen om de bandwagon lid en ontvang aan boord voor 2016. Om heb je niet de hele weg naar de top van dit bericht geregistreerd, kunt u alleen e-mail me om een ​​2016 CRM Watchlist inschrijfformulier en wanneer u het invullen en stuur het terug naar mij, dan heb je de juiste 2016 vragenlijst krijgen. Die vragenlijst is te wijten 11 december 2015 op 6:00 Pacific Time. Het is de moeite waard uw tijd. Werkelijk. Madly. Sterk.

Laat het spel voort te zetten.

? TechnologyOne tekent AU $ 6,2m deal met Landbouw

Wat is het organiserend principe van de hedendaagse digitale werkplek?

Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux distro

Apple vrij te geven iOS 10 op 13 september, MacOS Sierra op 20 september

Wat ze kunnen doen

Wat ze kunnen doen