E-TEN Glofiish X500 recensie

E-TEN beweert dat dit is ‘s werelds dunste Windows Mobile Pocket PC Phone Edition handheld met geïntegreerde GPS en Wi-Fi. We kunnen de merknaam niet doorgronden – ‘Glofiish’ betekent niets voor ons. Maar wat er echt toe doet is niet zijn naam, maar hoe goed het apparaat, dat kan worden gekocht bij Expansys voor £ 364.95 (incl BTW), uitvoert.

Ontwerp

We kunnen niet bevestigen of ontkennen E-TEN’s ‘s werelds dunste “claim, maar de Glofiish X500 is zeker compact gezien de functionaliteit te meegaat. Het is een beetje groter dan de meeste recente Pocket PC’s op 113mm, de overige afmetingen zijn 59.5mm breed en 15.5mm dik. Met een gewicht van 146g, het is geen onredelijke afmetingen of het gewicht voor zowel zak of hand.

Op het scherm wordt 240 bij 320 pixels en 65.536 kleuren. Afgezien van een paar voorbeelden van rekken in VGA-resolutie (640 x 480), hebben Pocket PC-schermen geplakt met deze specificaties voor bepaalde tijd. Bij 2.in. van hoek tot hoek, de grootte van het scherm is ook vrij standaard. Het is helder en scherp genoeg, maar we vonden het een beetje reageert op de aanraking op keer.

Er zijn sneltoetsen zowel boven als onder het display, ingebed in de aantrekkelijke lei-grijs fascia. Boven het scherm zijn twee knoppen die de GPS-ontvanger te activeren en naar de Today-scherm van Windows Mobile. Onder het scherm zijn Call en End knoppen, twee soft-menuknoppen en, iets lager dan onder deze getrokken, de navigatieknop. Dit bestaat uit een grote centrale select en een kleiner kader dat u tikt voor gerichte beweging. Het is niet de meest comfortabele die we hebben gebruikt.

De zijkanten en de achterkant van de Glofiish X500 gevormd uit zwart plastic. Er zijn weinig knoppen aan de zijkanten en ze zijn netjes geïntegreerd in de behuizing een vrij minimalistische look te leveren. Aan de rechterkant is de hoofdschakelaar en een knop voor het gebruik van de ingebouwde camera, aan de linkerkant is een paar knoppen voor het regelen van het volume-systeem, en een knop die, wanneer ingedrukt, activeert het Windows Mobile voice recorder. U moet deze ingedrukt te houden voor wat langer dan gebruikelijk om de voice recorder om in actie te krijgen. De bodem linkerkant bevindt zich ook de aansluiting voor de meegeleverde stereo headset.

Aan de onderkant is de mini-USB-connector die verdubbelt voor het opladen van de batterij en het maken van een bekabelde verbinding met een host-pc. De uitbreiding van het geheugen slot is ook hier.

De Glofiish X500 wordt geleverd met een boek-jas-stijl beschermhoes (zonder riemclip), een pc-connectiviteit kabel, een stereo headset, een plastic screen protector, een snelstartgids en een CD. Er is geen gedrukte volledige gebruiksaanwijzing.

Kenmerken

De E-TEN Glofiish X500 is een quad-band GSM-telefoon met GPRS. De processor is Samsung’s SC3 2442 lopen op 400MHz. Ondanks de goed gespecificeerde CPU, waren er momenten dat het apparaat niet over te slaan, samen met zo veel behendigheid als we zouden willen.

Er is 64 MB RAM en 128 MB ROM, en na een harde reset onze review apparaat had 52.5MB vrije ruimte voor de gebruiker om gegevens en applicaties op te slaan. Het is makkelijk om nader op de flitsgeheugen slot is, zoals gezegd, gemakkelijk toegankelijk aan de onderzijde van de behuizing. Formatteren van het geheugen van keuze is microSD. Zowel Bluetooth en Wi-Fi zijn geïntegreerd, hoewel infrarood is weggelaten.

De 2 megapixel camera is eenvoudig te gebruiken dankzij een reeks van pictogrammen die zit op het scherm, de vorming van een soort kader rond het beeld door de lens van de camera’s. Tikken op een icoon brengt bijbehorende opties, die je weer tikken om te selecteren. De iconen zijn groot, en de gebruikers die de neiging om problemen met het lezen van de (vaak nogal klein) tekst op Windows Mobile-apparaten moeten vinden ze opvang hebben. De camera’s kleine LED flitser is niet erg effectief, en het zelfportret spiegel is vrij klein.

Om het beste uit de GPS-ontvanger die u nodig heeft om een ​​aantal navigatie-software te kopen. Zoals het nu is, kan de Glofiish X500 uw positie en hoogte lokaliseren en kan een nauwkeurige lezing van de tijd en datum, die wordt weergegeven door middel van een applet genaamd GPS Viewer te leveren. Interessant is dat de software biedt ook een visueel verslag van welke satellieten worden gebruikt om deze informatie, overlay op een afbeelding van de aarde te krijgen. De SiRFstar III-ontvanger in staat was om een ​​nauwkeurige lezing te krijgen wanneer binnenshuis geplaatst, in de buurt van een raam met een gedeeltelijk uitzicht op de lucht.

De Glofiish X500 komt met een applicatie genaamd Locatie SMS, die automatisch een SMS-bericht dat uw huidige locatie bevat. De software is vooraf ingevuld met een aantal sms-berichten, maar je nodig hebt om door te gaan en al deze te spelfouten en over het algemeen netjes het schrijven te elimineren.

E-TEN heeft de neiging om een ​​groot scala aan software extra’s te voorzien van haar Pocket PC’s, en de Glofiish X500 is geen uitzondering. Gebruikers kunnen ook op zoek naar de FM-radio op de meest welkome aanvulling zijn: dit is nogal een zeldzaamheid in een Pocket PC, en kan blijken te zijn een nuttige functie zijn.

Om de radio te gebruiken moet u de meegeleverde stereo headset past. Hiervoor zijn 2,5 mm connector naar de rekenmachine en de aansluiting bevindt zich linksonder van de kap. Dit is een lastige locatie wanneer u een koptelefoon te gebruiken met het apparaat genesteld in een zak. We zouden graag de hoofdtelefoon in een tweedelige configuratie waardoor een set met een 3.5mm jack om te worden gebruikt te zien, want dit biedt de mogelijkheid om uw eigen headset te gebruiken.

Extra software bevat verschillende hulpprogramma’s voor het manipuleren van beelden, een back-upprogramma, een speed-dial applicatie; een manager ‘Scenario’s’ die u toelaat om te zetten en over te schakelen tussen de telefoon profielen, en een oproep filter waarmee u het opzetten van zowel ‘block lijsten ‘en’ laat lijsten ‘. Besturing via spraakcommando’s is ook mogelijk, en er is een utility genaamd M-Desk dat de Windows Mobile Today-scherm vervangt door een tabbed-icoon gedreven hoofdscherm. Als u liever het Windows Mobile Today-scherm, kunt u ervoor kiezen om grote tappable pictogrammen op, die op hun beurt fungeren als snelkoppelingen naar applicaties en instellingen omvatten.

Prestaties en levensduur van de batterij

We waren onder de indruk van de Glofiish X500 levensduur van de batterij. Pocket PC’s breken zelden 10 uur, maar dit apparaat net in geslaagd om dit te doen. Onder onze gebruikelijke testregeling voor Pocket PC’s, waarin wij vragen het aan MP3-muziek af te spelen met het scherm gedwongen te blijven, het apparaat beheerd 10 uur en zes minuten.

Hoewel een deel van het scherm visuals van de Glofiish X500 kan geen beroep doen op zakelijke gebruikers, kan veel van de toegevoegde toepassingen nuttig zijn, en als je bereid bent om navigatiesoftware te kopen en een vehicle mount plus een oplader, dan heb je een complete handheld en navigatieoplossing in één slimline apparaat.

Microsoft Sprightly, Take Ten eerste: Maak boeiende content op uw smartphone

Xplore Xslate D10, First Take: Een stoere Android tablet voor veeleisende omgevingen

Kobo Aura ONE, First Take: Groot-screen e-reader met 8GB opslagruimte

Getac S410, First Take: Een stoere, outdoor-vriendelijke 14-inch laptop