Enterprise software oorlogen: 5 punten van advies voor CIO’s

Enterprise software, lang een complex domein alleen interessant voor specialisten, is de lieveling van venture capital investeerders en startups geworden. Dit bericht geeft context en wordt afgesloten met advies voor CIO’s over het navigeren in het veranderende landschap van enterprise software.

Enterprise processen zijn ingewikkeld

Om een ​​gevoel van groeiende belangstelling voor enterprise software te krijgen, kijk naar de investeringen in de categorie. In het eerste kwartaal van 2012, bijvoorbeeld, venture capitalists investeerde $ 2000000000 in IT-bedrijven, het markeren van een 14 procent stijging van de dollar ten opzichte van dezelfde periode in 2011. Ondertussen, investeringen in consument internet bedrijven daalde van 76 procent in dezelfde periode. (Alle nummers van Dow Jones VentureSource.)

Zoals geld giet in startups, hebben top investeerders de grootheid van enterprise software aangekondigd. In een bekend stuk in The Wall Street Journal, investeerder Marc Andreesen, gepleit voor het belang van software in de hedendaagse economie

Kortom, de software het eten van de hele wereld.

Mijn eigen theorie is dat we in het midden van een dramatische en brede technologische en economische verschuiving in welke software bedrijven zijn klaar om over grote delen van de economie.

Steeds meer grote bedrijven en industrieën worden uitgevoerd op software en geleverd als online diensten – van films tot de landbouw voor de nationale verdediging.

In een interview, Andreesen besproken consumerization van de onderneming

In de afgelopen vijf jaar, er is dit soort erkenning van de consumerisation van de onderneming, die de consument productontwikkeling, ontwerp methoden toegepast op zakelijke software, waarvan SaaS en cloud en al deze dingen zijn voorbeelden.

Beyond IT Mislukkingen blog

De oprichter van het opstarten Box, Aaron Levie, legde uit waarom de onderneming is zo aantrekkelijk

Vandaag de dag, bijna elke internet aangesloten, werknemers individu is een potentiële gebruiker en de koper van de onderneming gereedschappen. En door deze tools toegankelijk voor gebruikers met slechts een paar klikken te maken, enterprise software providers kunnen de markten in een schaal en snelheid die in de client-server paradigma onmogelijk waren te bereiken.

Een andere investeerder biedt een meer prozaïsche uitzicht op waarom enterprise software is interessant – contant geld

Straight-up enterprise abonnementen met een gemiddelde verkoopprijs van meer dan $ 400.000. Niet iets dat op een creditcard zullen worden gebracht. In feite, het ruikt naar enterprise software voor mij, en dat soort groei en de deal grootte is sexy as hell.

Samenwerking; Wat is het organiserend principe van de hedendaagse digitale werkplek;? CXO; Wie beïnvloedt CIO’s? Hier is de top 20; CXO, ANZ Bank tech executive dek shuffle, Data Centers, Delta zet prijskaartje op systemen uitval: $ 150 miljoen winst vóór belastingen

Om al deze redenen, een nieuwe generatie van startups wil verkopen in de onderneming.

De startups betogen dat lichtgewicht, cloud-gebaseerde tools, geselecteerd door eindgebruikers in plaats van gecentraliseerde IT-afdelingen, zijn de toekomst van enterprise software.

Deze visie presenteert een toekomst waarop organisaties software te kopen van verschillende leveranciers, elk heeft een gespecialiseerde oplossing voor een bepaald bedrijf probleem. Omdat elke oplossing is relatief klein en geconcentreerd, implementatie tijden zijn kort en minder risico dan traditionele enterprise implementaties opleveren.

In dit scenario verwijzen enterprise kopers deze oplossingen samen met behulp van pre-packaged, API-gebaseerde cloud-to-cloud integraties die eenvoudiger te configureren en goedkoper te onderhouden dan de aangepaste integraties typische van on-premise software.

Inderdaad, langdurige en dure implementaties zijn een belangrijke zwakke plek van de traditionele leveranciers en de huidige ernstige problemen voor klanten. Zelfs mijn vriend, Vinnie Mirchandani, een fervent enterprise man als er ooit een was, kritiek op de gevestigde spelers voor het niet luisteren naar klanten en het doen van een betere baan

In de onderneming ter wereld, met toegewijde account managers en teams, zou je denken dat de klant heeft veel meer toegang tot de leverancier executives. De werkelijkheid Ik vermoed is dat er veel muren om door te breken en vendor leidinggevenden zijn geïsoleerd van hun klanten.

In een toespraak voor een publiek in New York City, investeerder en (grote) blogger, Fred Wilson, ging nog verder in zijn kritiek op de gevestigde leveranciers

Als ik kon het kort de hele grote, dikke, oude, cynische, rip-off kunstenaar enterprise software business, zou ik. Ze zijn niet innoveren. Er is niets dat deze grote bedrijven doen dat is echt geen goed. Het nadeel is duurt het een eeuwigheid te rippen uit deze systemen.

Fred investeert in startups die concurreren met de gevestigde leveranciers, dus natuurlijk zijn opmerkingen zijn bevooroordeeld. Echter, ondanks de voor de hand liggende hyperbool, spreekt hij een kern van waarheid. Wanneer softwareleveranciers verdienen aanzienlijke inkomsten uit onderhoud en ondersteuning, in plaats van de verkoop van producten, het is duidelijk dat de status quo, en niet innovatie, is de drijvende doel.

Hoewel Fred is zeker juist dat het veranderen van on-premise systemen is moeilijk, hij niet vergeten dat het maken van business process verandert met cloud-gebaseerde software is bijna net zo moeilijk. Dit is een cruciaal punt, omdat procesverandering kwesties, in plaats van de technologie, want de meeste enterprise software mislukkingen. In alle eerlijkheid, cloud-projecten hebben de neiging om kleiner en incrementele, die beide lagere project mislukking tarieven.

Hyperbool opzij, zijn er praktische redenen waarom enterprise en software van de consument zijn verschillend.

Denk bijvoorbeeld aan hoe een groot bedrijf betaalt haar rekeningen, verbindt inkoop, of balanceert de boeken. Elk van deze processen vereist veel stappen, inputs, verificaties, beleid, procedures en integratie punten – het creëren van een spinnenweb van complexiteit. Dit inherente organisatorische complexiteit heeft de neiging om enterprise software ingewikkelder te maken, terwijl de beste consument software lost meestal een smalle probleem. De beste enterprise-leveranciers op te bouwen software die organisatorische en business process complexiteit adressen met de eenvoud van een gerichte consumentenproduct.

De CEO van de onderneming opstarten GoodData, Roman Stanek, legde de uitdaging van de verkoop op afdelingsniveau in grote bedrijven

Verkopen aan de front office kan worden op een inkomende basis, met een relatief horizontaal, licht van gewicht, de consument-achtige plaatsen. Het probleem is, zul je merken dat een aantal serieuze onderneming – Salesforce, Google en Microsoft – al is eigenaar van het grootste deel van het bureaublad. Enterprise IT wordt gebruikt om belangrijke, gedetailleerde uitleg van de functionaliteit op een outbound sales basis te bieden. Dat betekent echte verkopers brandende echte schoen leer.

Dingen krijgen meestal nog harder als IT en inkoop worden betrokken, wat verklaart waarom veel bedrijven startups wanneer voorkomen centrale inkoopafdelingen mogelijk.

Nogmaals, Roman Stanek verklaarde dit ook. Hij nauwkeurig zei dat enterprise technologie moet

Voldoe … eisen … schaalbaarheid, betrouwbaarheid, veiligheid, beschikbaarheid, enzovoort. Enterprise IT wil weten dat de software kan worden geïntegreerd met lang gevestigde systemen van het record. Wees bereid om vragen over single sign-on, uptime, firewalls, recovery-time objectives, service-level agreements en failover te beantwoorden.

De uitdaging voor CIO’s is te zien door middel van de onderneming / consument hype om erachter te komen wat echt is. Hier zijn enkele tips over het proberen om het verlangen om te innoveren corporate mandaten tegen verandering in evenwicht

Enterprise procurement volgt zijn eigen logica

Enterprise-systemen de vraag integratie en duurzaamheid

Negeer de hype: Gevestigde leveranciers praten over “time to value”, terwijl startups verkondigen zij zijn de “nieuwe enterprise software.” Beide reacties zijn weinig meer dan eigenbelang verklaringen van het voornemen – gevestigde spelers duwen snelle ROI als een selling point, terwijl de startups willen de gevestigde verdringen

Koop de cloud: De toekomst is cloud, dus houd daar rekening maak uw plannen

Niet enorme accepteren, verkwistende IT-projecten: Dwing alle leveranciers te leveren op die goed versleten belofte van tijd tot waarde – eisen kleine projecten, geleverd met incrementele verandering in de tijd

Sta open voor de startups: hyperbool opzij, zijn er grote enterprise startups die er zijn, dus geef ze een schot

Koop grote wanneer u big nodig: Wanneer uw situatie vraagt ​​om een ​​grote leverancier, kies dan niet tijd te besteden aan startups. Wees voorzichtig, want de ijle lucht van grote IT is beladen met risico’s, geld en politiek. Mensen, ik studeer IT-fouten, dus ik ben geen grapje over.

De zogenaamde consumerization van IT is echt en gebeurt, maar de overgang bevat een rommelige mix van innovatie, hype, en botsen business modellen.

Als CIO is het uw verantwoordelijkheid om tegelijkertijd te innoveren, uit te voeren dagelijkse activiteiten, en de bescherming van de organisatie tegen de risico’s. Jongleren deze tegenstrijdige doelstellingen definieert het moeilijk, soms onmogelijk, werk van zijn CIO.

 verhalen

Beyond IT Mislukkingen blog

Wat is het organiserend principe van de hedendaagse digitale werkplek?

Wie beïnvloedt CIO’s? Hier is de top 20

ANZ Bank shuffle tech executive dek

Delta zet prijskaartje op systemen uitval: $ 150 miljoen winst vóór belastingen