Epson Stylus Photo 2100 Beoordeling

De uitdrukking ‘light black’ lijkt misschien een oxymoron, maar in het geval van de Epson Stylus Photo 2100, is het volkomen logisch. Deze printer verbeterde zeven kleuren UltraChrome pigment-inktset en verhoogde maximale resolutie van 2880 bij 1440 dote per inch (dpi) combineren om een ​​aantal van de beste archiefkwaliteit inkjet-uitgang die we ooit hebben gezien te leveren. Hoewel het is erg duur, de Stylus Photo 2100 is de prijs voor fotografie professionals die vragen om afdrukken van hoge kwaliteit die zal duren de moeite waard.

De £ 509,79 (ex. BTW) Stylus Photo 2100 levert alles dat professionele en diep-gepot amateurfotografen zou willen, behalve ingebouwde netwerkinterface. In aanvulling op parallel en USB 2.0 / 1.1-interfaces, de Stylus Photo 2100 beschikt ook over een FireWire (IEEE 1394) poort. Meegeleverde accessoires zijn een roll-papier houder, een automatische papiersnijder en een roll-paper-uitgang vangst. De printer werkt met Windows 98 en hoger, alsook Mac OS 8.6 tot 9.x en OS X 10.1 of hoger. De driver-cd bevat ook Epson Photo Quicker 3.1, Epson Print CD en Epson Gray Balancer, die is ontworpen om te kalibreren en aanpassen van de grijstinten gebruikt in zwart-wit foto voortplanting.

Als u uw beelden over te zetten van PC naar het papier, de printer biedt ook verschillende papierverwerkingsopties. U heeft de keuze uit drie papier wegen: de standaard, top-loading L-vormige, rollen papier en een straight-through handmatige invoer voor dikkere media. De Stylus Photo 2100 kunt afdrukken als klein als 90mm x 90mm (3,5 inch. X 3,5 inch.) Of tot 329 mm x 483mm (13in. X 19in.) Op losse vellen papier, 13in. x 44in. onder Windows 9x en op de Mac, en tot 13in. x 129in. onder alle andere versies van Windows.

In onze prestatietests, de Stylus Photo 2100 afgedrukt een 8in. x 10in. afbeelding in de modus Foto in ongeveer 3,8 minuten met behulp van een test-systeem met USB 1.1-poorten. Echter, zoals we hadden verwacht, met behulp van een hogere snelheid interface zal niet het proces versnellen – het afdrukmechanisme is de bottleneck, en het geheugen buffer is niet groot genoeg om meer data cache.

Beelden maken scherp en nauwkeurig in de meeste soorten media in beide foto (1440 x 720 dpi) en Superfoto (2880 x 1,440dpi) modi. De extra resolutie verenigt met het licht-zwarte inkt om merkbaar te verbeteren detail in klein hoogtepunt gebieden, zoals de kuiltjes op een golfbal. Als alles goed gaat, zal het moeilijk zijn om uit te maken van de puntjes in de hoogste resolutie prints van dichtbij – ongeveer gelijk aan de nerf van goede ISO 100-speed film. Zwart-wit prints zijn bijzonder indrukwekkend, opkomende neutraal grijs met goede dynamisch bereik. Voor het afdrukken op niet-glanzend papier, Epson biedt een optioneel, hot-swappable mat-zwarte inktcartridge iets dichtere zwarten en dus een hoger contrast te bereiken.

De jury is nog steeds op de werkelijke fotoprints: de testresultaten zal uiteindelijk worden geplaatst op Wilhelm Imaging Research website. Eerste ramingen plaats deze op 30 tot 100 jaar, afhankelijk van het gebruikte papier en in de veronderstelling optimale weergave omstandigheden.

Wat betreft de totale kosten van de printer, vinden we het heel redelijk. De printer zelf kan hebben een hoge initiële prijs, maar het krijgt hoge cijfers voor de relatief lage 15,5 pence per kleur A4 pagina. Professional fotopapier kosten ongeveer 50p per A4 vel en zo hoog als £ 1,54 per blad voor A3 +.

Voor zover de technische ondersteuning betreft, Epson’s UK website biedt online documentatie, driver downloaden, veelgestelde vragen oplossen van problemen en een interactieve ‘e-support tool’. Als u een meer persoonlijke service nodig, er is ‘e-Talk’, waarmee je on-line met een technicus, evenals de traditionele e-mail en telefonische ondersteuning chatten. Ondersteuning gesprekken kunnen worden gemaakt 09:00-20:00 op maandag tot en met vrijdag, 09:00-06:00 op zaterdag en 10:00-05:00 op zondag, maar zijn die op nationaal BT tarieven. Het bedrijf heeft betrekking op de printer met de standaard één jaar, call-out garantie.

Als je gewoon op zoek bent naar een goede tabloid-formaat fotoprinter, de Stylus Photo 1280 en de Canon S9000 zijn waarschijnlijk meer in uw prijsklasse. Maar imaging liefhebbers en deskundigen op zoek naar hoge kwaliteit, stabiele inkjetprints bedoeld voor gecontroleerde omgevingen moeten zet de Stylus Photo 2100 op de top van hun boodschappenlijstjes.

Microsoft Sprightly, Take Ten eerste: Maak boeiende content op uw smartphone

Xplore Xslate D10, First Take: Een stoere Android tablet voor veeleisende omgevingen

Kobo Aura ONE, First Take: Groot-screen e-reader met 8GB opslagruimte

Getac S410, First Take: Een stoere, outdoor-vriendelijke 14-inch laptop