Geautomatiseerde upgrades van XP: Hoe werkt PCmover werk?

Al jaren, Microsoft en zowat iedereen zijn schreeuwen tegen je om over te gaan van uw Windows XP-systemen, als binnen een kwestie van dagen zal het voorbij zijn vervaldatum en snel bederven. Maar het migreren van een systeem, met name een onbeheerd systeem moeilijk zijn. Op dit late tijdstip, wat kan je doen dat je zou kunnen bewegen af ​​XP en iets veilig zonder verbreking van de bank en het verspillen van veel van uw tijd?

Windows 10, Windows 10 tip: Maak een perfecte achtergrond voor uw desktop of lock screen, Enterprise Software, nieuwe business model van Microsoft voor Windows 10: betalen om te spelen, Microsoft, Kan de toekomst van Android Windows, Windows 10, Windows 10 tip : netwerkproblemen oplossen met een one-click reset

Het antwoord zou kunnen PCmover, een reeks gereedschappen van Laplink voor het automatiseren van het proces van het migreren van data, instellingen en programma’s van de ene Windows-computer naar de andere, zelfs van de ene versie van Windows naar een andere;. Microsoft heeft onlangs aangekondigd, dat zij PCmover zouden maken Express voor Windows XP gratis beschikbaar. Deze versie brengt gegevens en andere specifieke bestanden via het internet van de oude Windows XP-systeem naar het nieuwe systeem met Windows 7, 8 of 8.1.

Maar Laplink verkoopt een groot aantal edities van PCmover, waaronder enkele die het programma installaties migreren ook. En dat is het moeilijke deel van een dergelijke migratie, het is het deel dat zo lang duurt en waar het fout gaat. Voor een beperkte tijd, PCmover Professional voor Windows XP is beschikbaar voor 60% korting, uit te werken tot $ 23,99.

Ik sprak met Dan Spear, Distinguished Architect bij Laplink Software en de auteur van PCmover. Als je al zo lang als ik ben geweest, heb je een aantal van de andere software Dan heeft geschreven, het meest beroemde QEMM voor Quarterdeck Systems herkennen. Hij was ook een van de ontwikkelaars van Desqview. Dan en ik kenden elkaar van de Universiteit van Pennsylvania in de vroege jaren ’80.

PCmover is rond voor vele jaren. Ik gebruikte sceptisch dat het allemaal beweerde het mogelijke zou doen om zijn, maar bewijs lijkt het tegendeel te bewijzen. Ik gescand diverse pers en beoordelingen van gebruikers en mijn indruk is dat de overgrote meerderheid zeggen dat het gewoon werkte. Zo nu en dan een gebruiker die heeft gehad problemen of voor wie het niet helemaal werken vind je. Het is onmogelijk om te zeggen van dat wat de problemen voor die gebruikers waren, maar duidelijk het werkt een groot deel van de tijd.

Sommige dingen zijn duidelijk onmogelijk voor PCmover. Is een verzoek in hun lijst met toepassingen die niet kunnen worden gemigreerd, of als het een onbekende 32-bits toepassing wordt verplaatst van een 32- naar een 64-bits versie van Windows, zal PCmover deselecteert uit de lijst met toepassingen te zijn gemigreerd en zetten een bericht dat het niet kan worden gemigreerd. De gebruiker kan nog steeds controleren en dwingen om te proberen, maar hij is gewaarschuwd. De lijst van dergelijke toepassingen is vrij uitgebreid, maar bestaat voornamelijk uit applicaties die echt hardware drivers of base onderdelen van Windows. Ze hebben een uitgebreide lijst van bekende 32-bits-programma’s dat ze automatisch selecteren wanneer gaande van een 32 naar een 64-bits versie van Windows.

Het migreren van data is makkelijker, maar het is niet een eenvoudige kopie procedure. Verschillende versies van Windows hebben verschillende opties voor de manier waarop de gebruiker directories te configureren. De AppData map kan op verschillende plaatsen in de subdirectory gebruiker. Spreken van de gebruikers, zal PCmover alle van de feitelijke gebruiker profielen die u wilt verplaatsen.

Dan zegt dat een van de echte uitdagingen in het bouwen van PCmover was MSI, het protocol en de installateur formaat voor Windows Installer. MSI is een goede zaak omdat het vergemakkelijkt het beheer van de applicatie installatie en updates, maar het maakt voor uiterst ingewikkeld installaties.

Met een non-MSI-installatie, als je alle registry entries niet precies goed krijgt, kunnen er enkele kleine problemen in de gemigreerde programma, net als instellingen gereset naar de standaardinstelling. Niet zo met MSI. Het creëert tal van ingewikkelde instellingen van het register en als ze verkeerd gaan, Windows Installer freaks uit en zegt dat het om het programma opnieuw te installeren. Het krijgen van het recht betekent meer dan alleen reverse-engineering van de Installer-instellingen van het register, het betekent het gebruik van de uitgebreide Installer-API’s om de juiste waarden als register en bestand locaties te bepalen.

De fortuinlijke deel van MSI is dat als je eenmaal de uitvoering goed te krijgen, moet het voor alle MSI programma’s werken. Wanneer programma’s hacken hun eigen installateurs, kon dingen overal zijn. Dan zegt Laplink onderzoekt app gedrag door middel van reverse engineering uninstallers en configuratiebestanden.

Tot mijn grote verrassing, is er ook een Enterprise-versie en Dan zegt het is populair, met universiteiten in het bijzonder. In het hoofdgebouw, grote organisaties bij het beheren Windows-installaties, blijven de gegevens bestanden op het netwerk en het implementeren van nieuwe Windows-installaties van aangepaste beelden, maar er zijn altijd uitzonderingen.

De Enterprise versie kan een beheerder vooraf ingestelde opties, past de interface, beslissen om bepaalde overschrijvingen te maken of niet, in het beleid van bestanden. De feitelijke overdracht heeft dan weinig of geen interactie met de gebruiker. Enkele aanpassingen zijn beschikbaar in de consument versies, maar het is ontworpen om het juiste ding wanneer gebruikers gewoon blijven klikken op Volgende in de wizard te doen, terwijl de Enterprise versie is ontworpen op maat.

Als uw onderneming nog meerdere systemen met Windows XP en je hoeft niet de tijd of middelen om de gebruikers naar Windows 7 of Windows 8 te migreren, kunt u PCmover evalueren. Het is tijd om zo snel als je kunt om zo veel afstand te zetten tussen u en Windows XP mogelijk te bewegen.

Windows 10 tip: Maak een perfecte achtergrond voor uw bureaublad of lock-scherm

nieuw business model van Microsoft voor Windows 10: betalen om te spelen

Kon de toekomst van Android Windows?

Windows 10 tip: het oplossen van netwerkproblemen met een one-click reset