GitHub waarschuwt sommige accounts gecompromitteerd na “hergebruikt password attack”

GitHub heeft gezegd een aantal accounts zijn gecompromitteerd na aanvallers in staat waren om gebruikersnamen en wachtwoorden gestolen van andere online diensten aan te passen.

ONDERZOEK

Drie grote sociale netwerken hebben stilletjes slachtoffer geworden van datalekken. Ondanks enig succes, geduld en vertrouwen is nu vervagen.

De online code sharing en ontwikkelplatform zei afgelopen woensdag dat het “niet gehackt of gecompromitteerd.”

Dat gezegd hebbende, het bedrijf waarschuwde dat gebruikersnamen en wachtwoorden voor de getroffen accounts betrokken moet zijn geweest. Met dat, andere accountgegevens – zoals repositories en organisaties – kunnen ook blootgesteld toen aanvallers in staat waren om in te loggen.

“Om uw gegevens te beschermen we hebben reset wachtwoorden op alle betrokken accounts. We zijn in het proces van het verzenden van individuele aanmeldingen aan de getroffen gebruikers”, las een korte verklaring op haar website.

Het komt in het kielzog van een golf van “mega inbreuken,” met inbegrip van MySpace, LinkedIn, en Tumblr, die alle leed in de handen van historische hacks, lekkende miljoenen accounts. Sindsdien is echter een aantal andere aanvallen tegendeel is bewezen, zoals Dropbox en Twitter, omdat hackers nam bestaande gegevens en herkauwt deze te verkopen op.

Velen dachten dat andere diensten geschonden had, maar in plaats daarvan waren de geloofsbrieven van andere diensten – want maar al te vaak mensen hun wachtwoorden te hergebruiken in verschillende plaatsen voor eenvoud.

FBI arrestaties vermeende leden van Crackas With Attitude voor het hacken van de VS Gov’t ambtenaren

Veiligheid; FBI arrestaties vermeende leden van Crackas With Attitude voor het hacken van de VS Gov’t ambtenaren, veiligheid, WordPress dringt er bij gebruikers in staat om nu te werken om kritieke gaten in de beveiliging vast te stellen; beveiliging; Witte Huis benoemt eerste Federal Chief Information Security Officer, veiligheid, Pentagon bekritiseerd voor cyber -emergency reactie van de overheid waakhond

WordPress dringt er bij gebruikers in staat om nu te werken om kritieke gaten in de beveiliging op te lossen

Witte Huis benoemt eerste Federal Chief Information Security Officer

Pentagon bekritiseerd voor cyber-rampenbestrijding door de overheid waakhond