Hier is hoe veel Amerikaanse surveillance verzoeken in 2015 werd afgewezen

()

LEES VERDER

Waarom de CIA wil encryptie backdoors is een falen van leiderschap, niet intelligentie, Apple, weigeren achterdeur toegang tot de gegevens, kunnen boetes; NSA is zo overweldigd met data, is het niet langer effectief, zegt klokkenluider; Zoals de Snowden lekken begon, is er was “angst en paniek” in het Congres; Hoe gegevens geval Microsoft de Amerikaanse tech industrie kan ontrafelen; Als je ‘niets te verbergen’, hier is waar uw wachtwoorden te zenden; Kennismaken met de schimmige tech brokers dat uw gegevens te leveren aan de NSA

Een geheime rechtbank die toezicht verzoeken van de Amerikaanse overheid houdt toezicht aanvaard elke warrant dat vorig jaar werd ingediend, volgens nieuwe cijfers.

The Washington DC. gevestigde Foreign Intelligence Surveillance Court ontving 1.457 verzoeken van het National Security Agency en het Federal Bureau of Investigation om telefoontjes en e-mails te onderscheppen.

In langdurige mode, heeft het Hof niet verwerpen één warrant, geheel of gedeeltelijk.

De FBI gaf ook 48.642 nationale veiligheid brieven, een dagvaarding-achtige kracht die een bedrijf dwingt gegevens over de nationale veiligheid redenen om te draaien zonder medeweten van het onderwerp van de brief.

De memo zei dat de meerderheid van deze eisen gevraagde gegevens over buitenlanders, maar bijna een op de vijf waren verzoeken om gegevens over de Amerikanen.

De cijfers worden jaarlijks gerapporteerd door de Justice Dept aan leden van het Congres, en werden vrijgegeven op maandag. Reuters eerst gemeld de cijfers op vrijdag.

Het werk van de rechtbank is gehuld in geheimzinnigheid. Opgericht in 1978, werd de zogenaamde FISA Rekenkamer belast met het verwerken van de overheid aanvragen voor surveillance tegen buitenlandse doelen. Het was deze rechtbank dat een aantal controversiële programma’s, zoals PRISM en de telefoon records verzameling programma, dat later door klokkenluider Edward Snowden waren gelekt naar journalisten goedgekeurd.

Omdat de rechtbank hoort enige geval van de overheid, die leidde tot beschuldigingen dat er niet voldoende checks and balances en dat het een ‘kangaroo court met een rubber stempel. ”

Vanaf 1979 tot en met 2015, de laatste ronde van de rapportage cijfers, het gerecht is goedgekeurd 38.365 warrants maar verwierp een dozijn. Dat is een afwijzing tarief van 0,031 procent.

Maar alleen in de afgelopen jaren is er al een duw rug tegen eenzijdig gezag van de overheid.

Vorig jaar heeft de rechtbank aangestelde vijf advocaten en advocaten met nationale veiligheidsmachtiging – waaronder Marc Zwillinger, een advocaat die is vertegenwoordigd zowel Apple en Yahoo aan het hof – op te treden als pushback tegen de verzoeken van de overheid.

De verhuizing was een bepalingen van de Freedom Act, die medio 2015 voorbij, als een intelligence community hervormingsinspanningen in de nasleep van de Snowden openbaringen.

? M2M markt stuitert terug in Brazilië

Innovatie;? M2M-markt stuitert terug in Brazilië, veiligheid, FBI arrestaties vermeende leden van Crackas With Attitude voor het hacken van de VS Gov’t ambtenaren, veiligheid, WordPress dringt er bij gebruikers in staat om nu te werken om kritieke gaten in de beveiliging vast te stellen; Veiligheid; Witte Huis benoemt eerste Federal Chief Information Security Officer

FBI arrestaties vermeende leden van Crackas With Attitude voor het hacken van de VS Gov’t ambtenaren

WordPress dringt er bij gebruikers in staat om nu te werken om kritieke gaten in de beveiliging op te lossen

Witte Huis benoemt eerste Federal Chief Information Security Officer