Hoe HP gedoemd het touchpad te mislukken

De HP TouchPad is een belangrijk product uitrol vervolgens door HP geannuleerd in slechts een paar weken. De annulering gevangen industry watchers verrast en raakte uit een bizarre reeks maatregelen, waaronder het dumpen inventaris het hele bedrijf voor de goedkeuring bin prijzen. Achteraf wordt gezegd dat 20/20 vision hebben, en als gevolg daarvan is het nu duidelijk dat HP, opzettelijk of door pure incompetentie, gedoemd het touchpad te mislukken.

Het bedrijf gooide een groot persevenement in februari van dit jaar, en het was een zeldzame gebeurtenis in de opwinding die wedijverde met die van de meeste Apple launch events. Duizenden leden van de pers, waaronder ikzelf, maakte de tocht naar San Francisco en waren gevangen in het tumult dat HP gemaakt. De spanning voor de eerste tablet met HP / Palm’s webOS was zo dik in de atmosfeer zou kunnen met een iPad worden gesneden. Het evenement was succesvol in het creëren gek opwinding voor een nieuw product, zoals zelden gebeurt. De enige ommisions dempende enthousiasme aanwezigen waren het ontbreken van een verzenddatum en prijsstelling.

Die twee omissies speelde een centrale rol in het falen van het touchpad. Had HP eigenlijk de TouchPad gelanceerd op die gebeurtenis door ze beschikbaar voor aankoop bij de pers zo hoog, de eerste verkoopcijfers zou waarschijnlijk tevreden zelfs HP hebben was. Dat zou zijn gebeurd als de retail-prijzen was dicht bij, of zelfs iets lager dan die van de iPad. De pers zet het product over het nieuws, en de opwinding achter dat de dekking was tastbaar. Het enige dat nodig was om te maken voor een succesvolle lancering was om de TouchPad beschikbaar voor aankoop direct na het evenement, met stevige scheepvaart data te maken.

In plaats daarvan HP bleef werken aan het product achter de schermen, buiten het zicht van de pers korps die verliefd was geworden op de tablet. Niets zichtbaar was gebeurt, en de berichtgeving stierf snel. Dit nam de TouchPad off van de potentiële koper radars, die een totale verspilling van een fantastische introductie-evenement was. Hoe langer het product bleef uit de markt, hoe meer geïnteresseerde partijen vergeten.

Toen HP het product eindelijk te koop uitgerold, volledig zes maanden na de bash door de baai, het was de zachtste, stilste lancering mogelijk te maken. HP heeft geen eigen winkels zoals Apple, dus het was afhankelijk van grote retailers om een ​​plons voor de eigenlijke lancering TouchPad te creëren. Dit gebeurde niet, waar dan ook.

Ik liep in een grote Best Buy winkel in Houston, een belangrijke markt en de thuisbasis van een grote HP-installatie, en verwacht te zien op zijn minst een paar mensen te kijken naar het touchpad. Dit was wishful thinking van mijn kant, aangezien noch HP noch retailers de lancering veel had bevorderd. Niet alleen heb ik zie geen kopers te kijken naar de TouchPad, ik zag geen TouchPads ook niet zien. Toen ik vroeg om een ​​te zien van de Best Buy vertegenwoordiger vertelde me dat ze hadden niet zet ze nog niet, hoewel die dag was de grote lanceerdag. Ze planden het display later uit te zetten, als ze wat tijd vrij gehad.

De scène in Best Buy slechts twee maanden later, toen HP daalde de prijs tot $ 99 was een schril verschil. Die prijsdaling volgde het bedrijf de bizarre aankondiging dat de gehele webOS hardware lijn werd geannuleerd. HP bedoeld om leeg uit de supply chain en verder gaan, zonder dat de TouchPad of een webOS-telefoons in de markt.

Dat creëerde een razernij voor Best Buy, met meer dan 70 mensen buiten te wachten bij dezelfde winkel die leeg op de lancering dag was, voor de winkel te openen om een ​​goedkope TouchPad addertje onder het gras voordat ze allemaal liep. Deze scène werd herhaald over het hele land, en naar schatting een miljoen tablets verkocht in minder dan een week.

HP vast aan zijn kanonnen over het annuleren van het touchpad, en geruchten zijn wervelende dat niemand wil het webOS bedrijf te kopen van hen. Ik zou niet verbaasd zijn als HP gewoon sluit het naar beneden snel, en maakt het mogelijk het platform om een ​​stille dood sterven.

Achteraf lijkt het bijna dat HP besloot direct na de grote februari persevenement dat zij niet willen spelen in de moordende mobiele ruimte. Ik stel me een executive meeting waar iedereen vroeg wat ze moeten doen met deze unseemingly webOS spul? Ik stel me een stemming werd genomen, waar het resultaat was HP zou gewoon gooien het touchpad tegen de muur en zien of het vast te zitten. Zonder steun, dat gebeurde niet, en HP sloot de deuren op een van de meest innovatieve mobiele producten om mee te gaan in jaren. Omdat de iPad, toch.

Snelle en eenvoudige manier om te voorkomen laptop netsnoeren rafelen

Razer Blade verfrist, Blade Stealth laptops met Intel Kaby Lake CPU, Nvidia Pascal graphics

Getac S410, First Take: Een stoere, outdoor-vriendelijke 14-inch laptop

ASUS ZenBook Flip UX360CA, First Take: Een lichtgewicht 13,3-inch 360-graden converteerbare

Overklokken van de HP TouchPad krukken de snelheid; HP TouchPad: Alles wat je wilt weten; Best homebrew patches voor uw HP TouchPad, 10 apps voor uw nieuwe HP TouchPad; HP TouchPad: Homebrew patches die de productiviteit te verbeteren

Laptops, Snelle en eenvoudige manier om te voorkomen laptop netsnoeren rafels, mobiliteit; Razer verfrist Blade, Blade Stealth laptops met Intel Kaby Lake CPU, Nvidia Pascal graphics, laptops, Getac S410, First Take: Een stoere, outdoor-vriendelijke 14-inch laptop , Laptops; ASUS ZenBook Flip UX360CA, First Take: Een lichtgewicht 13,3-inch 360-graden converteerbare