Thuisnetwerken voor dummies op de CES

Op de Consumer Electronics Show, die zaterdag begint in Las Vegas, zullen nieuwe producten gericht op de opkomende industrie in rekening brengen voor het aansluiten van pc’s, printers en andere elektronische gadgets thuis.

Thomson Multimedia, die consumenten elektronica producten bouwt onder de merknaam RCA, zal naar verwachting plannen om een ​​netwerk kits waarmee mensen met elkaar verbonden pc’s met de bestaande stopcontacten in het huis te verkopen aan te kondigen.

Thomson, met behulp van technologie die is ontwikkeld door Novell spinoff Inari, is van plan volgende maand aan home networking-kits die het mogelijk maken dat mensen gewoon thuis elektrische netwerken om netwerktoegang te delen in te voeren, videogames spelen, en genieten van films en muziek in elke kamer.

Thomson zal een van de eerste bedrijven die thuisnetwerken kits los met behulp van stopcontacten, waardoor de jonge technologie, genaamd “powerline,” een broodnodige vliegende start, zeggen analisten. De RCA merk – lang in de wereld van de consumentenelektronica bekend – kan ook helpen adoptie.

Powerline-technologie, die jaren heeft genomen om te ontwikkelen, is achtergebleven bij andere thuisnetwerken kits die winkelschappen eerste getroffen, zoals draadloze en telefoon-line producten. Deze technologie stelt mensen in staat om pc’s te koppelen door de stekker ze in gewone telefoon aansluitingen.

Thomson en andere technologie bedrijven, waaronder Intel, Motorola, 3Com en IBM spinoff Thuis Director, zullen naar verwachting volgende week aan te kondigen en te demonstreren nieuwe thuis netwerktechnologieën naar de technologie conferentie.

Thuisnetwerken is nog in de kinderschoenen, maar analisten verwachten dat de markt om op te stijgen in de komende jaren als meer consumenten krijgen high-speed Net toegang en willen hun computers, apparaten en elektronische apparaten, zoals Web-surfen apparaten te koppelen, samen.

De meeste thuisnetwerken producten die vandaag zijn eenvoudig netwerk kits die mensen in staat stellen om meerdere pc’s te verbinden, zodat ze een enkele netto-verbinding kunnen delen, swap bestanden, en delen van printers en andere randapparatuur.

“De kits dat netwerk-pc’s samen te doen zijn vrij goed. Mensen zijn ze te kopen, dus thuisnetwerken is momentum wint”, zegt Yankee Group analist Karuna Uppal.

Uiteindelijk tech bedrijven zien een toekomst waarin elk elektronisch apparaat is aangesloten, zodat mensen kunnen draaien op een stereo-installatie in de woonkamer en de muziek naar een PC in een andere kamer, terwijl een computer in een slaapkamer zou kunnen uitmonden in de oven.

Om dat doel te bevorderen, tech bedrijven zoals Motorola en start-ups 2Wire en coactieve Networks zal meer complexe apparaten, de zogenaamde home gateway te tonen, waarmee de consument om een ​​veilige verbinding elektronische apparaten – zoals PC’s, apparaten en beveiligingssystemen – met hun telefoon service en high-speed Net toegang. De home gateway zal wireless, powerline en telefoonlijn thuis netwerkstandaarden ondersteunen.

Analisten geloven dat de home gateway zal worden verkocht door de dienstverleners, zoals kabelmaatschappijen, die willen telefoon-diensten en andere nieuwe functies te bieden.

“De residential gateway is de volgende grote stap – (dat) en nieuwe Internet toestellen met thuisnetwerken ingebouwd in hen,” zei Uppal.

Thomson’s nieuwe powerline-thuisnetwerken kit, die naar verwachting eind februari, is de eerste van vele producten het bedrijf van plan vrij te geven aan te boren in de home networking markt, een Thomson vertegenwoordiger zei.

Het kan ook een potentiële financiële zegen voor Inari zijn, had een 60-werknemer bedrijf dat off gesponnen van Novell in 1997. Inari, voorheen Intelogis, eerder uitgebrachte een powerline-thuisnetwerken kit en verkocht het rechtstreeks aan de consument.

Telco’s; Koor kondigt gigabit-speed breedband in heel Nieuw-Zeeland; telecombedrijven, Telstra, Ericsson, Qualcomm bereiken 1Gbps aggregaat snelheden in levende 4G-netwerk te testen, Telco’s, Samsung en T-Mobile samen te werken aan 5G proeven; Cloud, Michael Dell over de sluiting van EMC deal: ‘We kunnen denken in decennia

“RCA is een groot merk en afhankelijk van de prijs, konden ze enorm volume (van de omzet) voor Inari rijden,” zei Uppal.

Thomson en technologie Inari, echter, zijn mogelijk niet compatibel met de technologie wordt gecreëerd door een consortium van technologiebedrijven, die probeert een industriestandaard voor powerline-thuisnetwerken te creëren.

Een consortium van ongeveer 60 bedrijven die Cisco Systems, Intel, Hewlett-Packard, Panasonic en Sharp omvat heeft gewerkt aan een gemeenschappelijke manier voor elektronische apparaten te communiceren via de home elektrische lijn te creëren. De groep, genaamd de HomePlug Powerline Alliance, heeft onlangs gekozen voor een technologie die door weinig bekend bedrijf Intellon als de basis van de standaard.

Inari weigerde de normen inspanning aan te sluiten, kiezen in plaats daarvan vergelijkbare normen inspanningen in Europa te ondersteunen en samen met de Consumer Electronics Association (CEA), een groep die Sony en Thomson omvat.

De HomePlug groep verwacht de definitieve een powerline standaard met overdrachtsnelheden van 10 megabits per seconde (mbps) maken in maart, en de eerste producten met behulp van de technologie zullen naar verwachting in de zomer. Intellon en andere powerline netwerken bedrijven, zoals Enikia en Adaptive Networks, hun technologie te demonstreren op de Consumer Electronics Show.

Thomson, die een 5 procent belang in Inari bezit, maakt gebruik van technologie Inari dat overdrachtsnelheden beschikt over ongeveer 2 mbps. Inari is het ontwikkelen van technologie die wordt uitgevoerd bij 10 mbps en verwacht dat de producten met behulp van de hogere snelheden naar verwachting eind 2001 of begin 2002.

Uppal zei Thomson’s steun van Inari zal helpen de jonge networking bedrijf concurreren met de HomePlug supporters.

Dat is een groot probleem voor hen. Ze zijn niet een deel van HomePlug, en sommige mensen schreven ze af als gevolg van dat, “zei ze.” Ze zullen de eerste te zijn op de markt en hebben een jaar sprong op HomePlug-producten. En dat zet ze in een goede positie.

Inari managers gelooft dat het belangrijk is voor de industrie om een ​​powerline-thuisnetwerken standaard kiezen voor de technologie af te nemen – en zij verwachten dat de industrie om uiteindelijk vestigen op één standaard. En vertegenwoordigers van HomePlug en de CEA deze week zei dat ze in gesprek om te werken aan een enkele standaard.

De normen strijd is een non-issue op dit moment omdat er geen producten zijn nog niet beschikbaar, zei Uppal. Wanneer powerline normen worden ontwikkeld, analisten verwachten dat meer consumenten elektronica bedrijven om de technologie te ondersteunen in hun producten.

Powerline zal gebeuren, maar het is meer een (laat) 2001 of 2002-technologie, “zei ze.” De kwestie normen begint met de betekenis van een jaar vanaf nu als je producten met behulp van powerline te kopen en steek ze in de muur, en je koopt twee verschillende degenen die niet compatibel zijn.

Verscheidene andere thuisnetwerken technologieën zullen naar verwachting ook worden aangekondigd op de CES, Intel is van plan om nieuwe technologie die het mogelijk maakt de consument om tegelijkertijd te gebruiken draadloos en telefoonlijn netwerken kits op hetzelfde thuisnetwerk aan te kondigen;. Motorola zal pronken met haar nieuwe draadloze kabelmodem en draadloze residential gateway. Start-up 2Wire zal ook de draadloze residential gateway vrij te geven, zodat laptop gebruikers, bijvoorbeeld om te zwerven rond het huis en verbonden te blijven met het Net;. Residential gateway maker coactieve Networks zal nieuwe software en hardware dat huiseigenaren en bedrijven beter te beheren helpt te kondigen energiekosten door het aansluiten van de thermostaat en lichtschakelaars van het huis. Huiseigenaren, bijvoorbeeld, zou kunnen blijken op hun apparaten en verlichting op afstand via mobiele telefoons of computers op het werk. De producten worden getest door nutsbedrijven in de Verenigde Staten, een coactieve vertegenwoordiger zei;. IBM spinoff Huis Director zal nieuwe softwarepakketten aan te tonen voor de residential gateway. De nieuwe software zal mensen in staat stellen om meer telefoonlijnen binnen het huis, muziek streamen te creëren door het hele huis, en live-opnamen van hun huis beveiligingscamera’s van een-Net-apparaat.

Chorus kondigt gigabit-speed breedband in heel Nieuw-Zeeland

Telstra, Ericsson, Qualcomm bereiken 1Gbps aggregaat snelheden in levende 4G-netwerk-test

Samsung en T-Mobile samen te werken aan 5G trials

Michael Dell over de sluiting van EMC deal: ‘We kunnen denken in decennia’