Amazon: Een Evil Empire daagt op het internet van de dingen

Terug in juni 2013, schreef ik een stuk met de titel “Apple’s Game van de diensten: De winter komt eraan”.

Daarin vergeleek ik de vier grote apparaat / services bedrijven om de koninklijke huizen in Game of Thrones, en hoe net als hun feodale fictieve tegenhangers, elk is uniek uithakken van een niche of het maken van relevante territoriale landroof in de Cloud.

Hoewel het stuk vooral was gericht op Apple’s strategie ten opzichte van de andere spelers, ik sprak een beetje over wat Amazon aan het doen was op het moment

Zelfs als de pc-industrie raakt dieptepunt, de digitale kloof verdiept. Maar nu is er hoop voor de connectively uitgedaagd uit een zeer onwaarschijnlijke bron.

Ten slotte is er de mysterieuze House Amazon. Zijn mobiele apparaat platform is hetzelfde als Google, dus in zekere zin, Amazon is een van de geallieerde Huizen van Google. Maar Amazon heeft zijn eigen Appstore voor Android en Google geeft geen geld uit de ontwikkeling van de Kindle Fire, zelfs niet in OS licentie van Amazon, omdat het baseert haar producten op een open-source implementatie van Android en maakt geen gebruik van de Google-apps .

Amazon heeft niet ging de smartphone arena (nog) strikt vasthouden aan kleine tablets, en we weten niet precies hoeveel geld Amazon heeft gemaakt uit de verkoop van het apparaat Kindle Fires, of hoeveel ze hebben geproduceerd.

Maar als men leert in Game of Thrones, de ingewikkelde plots en mechanismen die onder de oppervlakte liggen zijn veel meer onthullend en veel interessanter.

Amazon heeft uiteindelijk voer de smartphone markt, en het mislukte jammerlijk. Of het nu probeert opnieuw is iets dat alleen Jeff Bezos zelf weet.

Tabletten; Amazon brengt Alexa stem assistent naar zijn tabletten met verbeterde Fire HD 8; Amazon, Amazon duikt dieper in de voedingsindustrie met gratis restaurant leveringen; smartphones; Motorola kondigt $ 149 Moto G4 Play in de VS, nemen nu voorbestellingen; E-commerce; Flipkart en Paytm worden direct rivalen, het instellen van het podium voor de e-commerce battle

In tegenstelling tot Apple, Google en Microsoft, die veel overeenkomsten hebben in termen van hoe ze benaderen klanten, Amazon is heel anders.

Ja, het is een Cloud services (PaaS / IaaS) speler als Microsoft en Google. Ja, het heeft een distributie van content, zoals Apple en Google en Microsoft. Ja, het maakt apparaten, zoals alle drie anderen.

Maar in tegenstelling tot Apple en Microsoft, waarin de fysieke aanwezigheid winkel is slechts één van de distributiemethoden voor hun producten, primaire lijn van het bedrijfsleven Amazon’s is als een online retailer volume.

Het verkoopt goederen vanuit vrijwel iedereen.

Hoewel Amazon handhaaft zijn eigen content distributienetwerk voor films, televisieprogramma’s, boeken en muziek, verkoopt producten op zijn website dat en kan de toegang concurrerende diensten.

Tenminste wordt verondersteld. Dat is de aard van een vrije markteconomie en online retail, om de klanten wat ze willen kopen en verkopen.

Maar Amazon heeft nu een lijn getrokken in het zand – het zal niet meer verkopen van Apple of Google’s content streaming-apparaten, de Apple TV en de Chromecast. Waarom? Omdat geen van deze producten ondersteunen het afspelen van Amazon Video.

Begrijp me niet verkeerd, ik hou en het gebruik van Amazon’s Video dienst, als onderdeel van de mix van streaming content providers die ik gebruik, dat Netflix, Hulu, HBO, Apple en XBOX omvat.

Hoewel er een aanzienlijke inhoud overlap tussen Netflix en Amazon, ik hou van het feit dat ik sneller scheepvaart kan afzien op mijn orders met Prime en krediet te verkrijgen in de richting van huurfilms op Amazon Video.

Dat is een mooie differentiatie.

Maar ik zou graag de vrijheid van de mogelijkheid om te kijken wat de inhoud wil ik op welke apparaten ik wil gebruiken. En als trouwe klanten Amazon’s willen die apparaten van hen te kopen, moeten ze ze uit te voeren.

De Apple TV en de Chromecast rechtstreeks concurreren met Fire TV mediaspelers Amazon’s, zo natuurlijk deze zijn doornen in kant van Amazon.

Om films en tv-kijken op Amazon, gebruik ik een XBOX One, of ik de apps op mijn iOS-apparaten. Apple TV heeft momenteel niet de mogelijkheid om dit te doen. Noch blijkbaar doet Chromecast.

De Apple TV en de Chromecast rechtstreeks concurreren met Fire TV mediaspelers Amazon’s, zo natuurlijk deze zijn doornen in kant van Amazon.

Traditioneel is Amazon geweigerd om in-app aankoop transacties met Apple en Google op iOS en Android te delen, zodat de relatie is altijd omstreden geweest met de Amazon Video en Amazon Music apps op die platformen.

Spelen met vuur

Op Apple’s iOS moet je naar een ander platform te gebruiken, zoals een webbrowser of een Amazon-apparaat om die inhoud in de eerste plaats te kopen.

Android is enigszins liberaler in dat het ondersteunt sideloading van apps die hun eigen winkel infrastructuur, terwijl iOS niet. De Kindle-app op Android is in staat om aankopen, maar op iOS, is het niet.

De Amazon Video-app op Android wordt sideloaded met behulp van de Amazon Appstore voor Android, dus het kant-stap de Google Play Store geheel en dus kunnen aankopen direct te maken.

In zijn eigen verdediging, heeft Amazon verklaard dat de Xbox, PlayStation, Roku en een eigen Fire TV zijn superieur platforms voor het bekijken van hun eigen inhoud.

Maar hoe lang zal het duren voordat Amazon verbiedt Xbox en PlayStation sales? Of Rokus? Of wat dat betreft, SONOS of een aantal van streaming audio-apparaten in het voordeel van haar eigen Echo?

Amazon heeft nauwelijks open voor waardoor 3 partijen toegang tot de minister-API’s voor het afspelen van muziek geweest – bijvoorbeeld, kan SONOS momenteel niet spelen Amazon Prime Music content.

[Noot van de redactie: SONOS introduceerde onlangs een openbare Amazon Prime Music kanaal beta bijna een jaar en een half na de lancering van de dienst op 20 oktober, maar vereist speciale sign-up.]

iOS en Android kan doen, maar in dit geval, Amazon stuurt de app in kwestie, en Prime bestaat buiten zowel Apple en Google’s in-app aankopen regels, want het is een jaarlijks abonnement rechtstreeks gekocht van Amazon.

Wat we hier zien is het begin van een internet van de dingen Evil Empire. Een rijk dat wil niet alleen de inhoud die u verbruikt, en wat cloud-infrastructuur die u gebruikt, maar ook de apparaten die u mag kopen, dat consumeren die inhoud en het gebruik van die infrastructuur te controleren.

Men zou het argument dat Apple met iOS doet precies hetzelfde te maken. Maar in de kern, Apple is een bedrijf dat apparaten een baksteen en mortel aanwezigheid in de detailhandel, die net zo toevallig een inhoud cloud hebben heeft. Ook voor het grootste deel niet wiens externe inhoud wolken u toegang te beperken, zolang je speelt door hun in-app aankopen regels en geef ze een bezuiniging van elke transactie.

Dit is de reden waarom de Kindle en Amazon Video apps op iOS niet de mogelijkheid hebben om iets te kopen.

En de twee andere grote technologiebedrijven?

Microsoft is een onderneming, de consument en de cloud bedrijf dat software en diensten die is veroorzaakt is niet exclusief voor zijn eigen apparaten.

Ook Google is in de kern een zoek-en reclame bedrijf dat hun eigen apparaten gebruikt als die geproduceerd door Android OEM’s als een middel om te gelde maken voor hun cloud-diensten. Net als Microsoft, het heeft zijn eigen apparaten, maar de cloud is niet exclusief voor hen ook niet.

Het belangrijkste verschil is dat Amazon in de kern is een retail bedrijf, met aspiraties van het zijn een allesomvattende cloud en apparaten reus, die lijkt te willen dicteren wie van hun inhoud cloud kunnen spelen, en in toenemende mate het lijkt erop dat alleen hun eigen apparaten hebben eerste natie-status.

We duiken in, waar ivd de grootste impact en wat het betekent voor de toekomst van big data analytics zal hebben.

Dit zou ruwweg analoog aan in te gaan op Wal-Mart en alleen in staat om producten van Wal-Mart te kopen. Als Wal-Mart vervaardigd tv-toestellen en entertainment-apparaten, zou je alleen in staat zijn om content geproduceerd en gehost door Wal-Mart te bekijken, en je zou alleen kunnen goederen worden verkocht bij Wal-Mart met behulp van Wal-Mart-apparaten te kopen.

Het is nootachtig tot het uiterste, en we zijn er nog niet helemaal, maar dat is wat een mogelijke toekomst voor Amazon wordt in toenemende mate op zoek als.

Voor mij lijkt dit niet alleen tegen de kapitalistische in de natuur, maar ook anti-concurrerend. Het doet hun klanten die geen gunsten dan ook winkelen met hen bijna uitsluitend, en uiteindelijk dat gaat om hun bottom line kwetsen.

Amazon lijkt niet tot het besef dat het internet van de dingen spelers uit de sector moeten meer en meer samen te werken, zelfs als ze lanceren concurrerende diensten te zijn gekomen. Niemand wil echt om te worden opgesloten in iets of een single-vendor oplossing, in het bijzonder de consument.

Amazon is echt streven naar het internet der dingen Evil Empire zijn? Praat terug en laat me weten.

Amazon brengt Alexa stem assistent naar zijn tabletten met verbeterde Fire HD 8

Amazon duikt dieper in de voedingsindustrie met gratis restaurant leveringen

Motorola kondigt $ 149 Moto G4 Play in de VS, nemen nu voorbestellingen

Flipkart en Paytm worden direct rivalen, het instellen van het podium voor de e-commerce battle