AMD Bulldozer-processors gekletst om lichte roll-out vertraging lijden. Intel zal opdrijven Sandy Bridge Extreme release datum als antwoord?

Alle tekenen waren die naar AMD de bekendmaking van haar nieuwe high-performance desktop processors, codenaam Bulldozer en het aanbieden van maximaal acht cores, deze week op de Computex, of uiterlijk volgende week op de E3. Echter, Anandtech meldt dat het bedrijf een productie vertraging die de lancering terug kan duwen tot het einde van juli heeft ondervonden.

Met name de tech site zegt de moeilijkheidsgraad betreft “performance problemen met de [AMD’s] B0 en B1 stepping chips.” AMD wacht om betere prestaties op de B2 chips te verkrijgen voor het vrijgeven van de nieuwe CPU’s. Van haar kant, de chip bedrijf vertelde Bright Side of News dat zijn publieke roadmap is niet veranderd, maar de site zegt ook dat moederbord bedrijven kwebbelen over Bulldozer vertragingen.

Om de zaken nog erger te maken, de hint van vertragingen in wat werd verondersteld te zijn spel-veranderende chips voor AMD kan geven Intel een reden om het opdrijven van de release van haar komende Sandy Bridge Extreme processors. Op Computex heeft Hexus.net al aangetoond een prototype van een Asus moederbord met de nieuwe Intel X79 chipset, die de Sandy Bridge Extreme CPU’s zal ondersteunen. Als Bulldozer lancering glijdt tot en met augustus, is het misschien niet een stuk voor Intel aan de RvC Extreme van de verwachte vierde kwartaal release datum duwtje in september.

Afhankelijk van of Intel is van plan agressief in de prijsbepaling van de Extreme-chips te zijn – die zij niet op de hoogte is geweest – acht-core Bulldozers kon nog steeds aanzienlijk goedkoper zijn, maar minder-dan-stellaire prestaties kon het prijsvoordeel stomp. We houden jullie op de hoogte wanneer AMD officieel introduceert de nieuwe processors – of het nu vroeger of later.

Intel klikt up Movidius om toekomstige computer vision te creëren, VR tech

Intel lanceert 7de generatie processors 4K UHD duwen om de massa’s

Intel levert nieuwe 3D NAND SSD’s voor pc’s, data centers, Internet of Things

? Onder enterprise tech reuzen, pragmatische innovatie overneemt

Intel, Intel klikt up Movidius om toekomstige computer vision te creëren, VR technologie; Processors; Intel lanceert 7de generatie processors 4K UHD duwen om de massa’s, opslag, Intel levert nieuwe 3D NAND SSD’s voor pc’s, data centers, internet van de dingen; Enterprise Software ;? Onder enterprise tech reuzen, pragmatische innovatie overneemt