Analist: Apple moet ‘anders denken’ naar ‘te herwinnen mojo’

Apple heeft de grootste turnarounds de afgelopen tien jaar uitgevoerd, maar Sterne Agee analist Shaw Wu gelooft dat hij bedrijf nodig heeft om “er anders over denken,” en “te veranderen zijn strategie om zijn mojo herwinnen.

In een nota aan investeerders, Wu suggereert dat Apple moet twee kritieke gebieden aan te pakken. Allereerst is er de gevolgen van het feit dat de iPhone 5 niet langer wordt gezien als een high-end product in het gezicht van de concurrentie met zware concurrentie van Android-toestellen. Ten tweede, Apple moet meer agressief in het mid-range markten.

Terwijl het geval is voor een Apple branded tv is verre van beton, de woonkamer is wijd open voor de Cupertino, Californië gevestigde gigant om een ​​aanval met een aantal te maken apparaten, en in het hart van deze apparaten kon zijn stem assistent technologie, Siri.

Echter, Wu zegt dat er aanwijzingen zijn dat Apple naar voren boekt vooruitgang in beide gebieden.

Ten eerste, het bedrijf opgevoerd om de uitdaging aangeboden door grotere form factor smartphones van de wil van Samsung, en botste op de grootte van het scherm van de iPhone van 3,5-inch tot 4 inch. Dit kan echter niet genoeg zijn.

In het gezicht van handsets, zoals de 4,8-inch Samsung Galaxy S III en de 5,55-inch Galaxy Note II, de iPhone 5 “wordt gezien als mid-range, maar met een high-end prijs.”

Apple is “het verlaten van geld op de tafel door niet deel te nemen aan grotere touchscreen form factors,” zegt Wu. Hij is van mening dat, terwijl Apple recht voor de low-end markt te voorkomen is, moet het bedrijf agressiever richten op de midrange markten.

Hij wijst erop dat “de iPhone 4 en 4S zeer gewenst door velen,” maar als gevolg van supply chain beperkingen, deels aan het feit dat de productie van de capaciteit had teruggeschroefd ten gunste van de iPhone 5, ze zijn “niet zo breed beschikbaar als ze zouden kunnen zijn.

iPhone, iPhone 7 pricetags kan China de verkoop belemmeren; mobiliteit; Luister naar bedrade hoofdtelefoon tijdens het opladen van uw iPhone 7? Het gaat kosten, Smartphones, iPhone 7: Waarom ik ga eindelijk groot met model van dit jaar, Apple, Leuk of niet, Apple heeft echt de ‘moed’ nodig om verouderde technologie te dumpen

De iPhone 4 en 4S zijn bijzonder aantrekkelijk omdat hun bill of materials kosten drastisch omlaag zijn gekomen omdat de toestellen eerst werden uitgebracht.

Het sluiten op een positieve noot, Wu zegt dat beleggers met bedrijven als Amazon en Google “een bereidheid om lagere marges voor duurzame groei top-line te accepteren hebben laten zien”, en dat dit Apple moet geven de ruimte die het nodig heeft om een ​​nieuwe strategie vast te stellen op de komende jaren.

iPhone 7 pricetags kan China de verkoop belemmeren

Luister naar bedrade hoofdtelefoon tijdens het opladen van uw iPhone 7? Het gaat kosten

iPhone 7: Waarom ik ga eindelijk groot met model van dit jaar

Leuk of niet, Apple heeft echt de ‘moed’ nodig om verouderde technologie te dumpen