Apple Q3: Cook praat toekomstige product line-up, IBM, Beats deals

Het is al een paar drukke maanden voor Apple – niet zozeer op het nieuwe product line-up kant van de zaak, maar de bouw van het bedrijf nog meer van binnenuit.

In de afgelopen maanden hebben we gezien; Apple verwerven Beats voor $ 3 miljard dollar, in een mix van contanten en aandelen, en, Apple en IBM vonk een samenwerking, dat exclusieve industrie-specifieke toepassingen die zijn gemaakt voor de iPhone en iPad zal zien.

Wat had u verwacht, een klapband kwart? het fiscale derde kwartaal van Apple’s was ongeveer net zo droog als de woestijn van Utah, zoals Wall Street zich opmaakt voor een verwachte revolutionaire tweede halfjaar.

En dat is niet alles voor de rest van het jaar.

We hebben de iPhone 6 op het dek heb voor later dit jaar, nieuwe desktop en software landing in de augustus-september periode, nieuwe iteraties van de bestaande hardware bereik en een langverwachte draagbare, genaamd de iWatch.

Misschien is dat goed genoeg reden voor de stille patch. Apple is druk bezig geweest, maar in plaats van rustig.

Over de follow-up winst gesprek met leden van de media en analisten, het senior management van Apple opstelde vragen over de huidige voortgang, en uitgedeeld enkele details over de recente ontwikkelingen.

En het duurde niet lang voor de bonen te morsen te nemen.

iPhone, iPhone 7 pricetags kan China de verkoop belemmeren; mobiliteit; Luister naar bedrade hoofdtelefoon tijdens het opladen van uw iPhone 7? Het gaat kosten, Smartphones, iPhone 7: Waarom ik ga eindelijk groot met model van dit jaar, Apple, Leuk of niet, Apple heeft echt de ‘moed’ nodig om verouderde technologie te dumpen

We hebben een drukke herfst … we zijn erg enthousiast over wat we hebben in de pijplijn “, chief financial officer van Apple Luca Maestri zei in antwoord op een vraag. Chief executive Tim Cook, gevolgd door te zeggen dat hij opgewonden was voor de “ongelooflijke pijplijn van nieuwe producten en diensten.

Hier is wat er gebeurde op het gesprek.

Het was een van de leakiest verwachte overnames van het jaar. Apple opgepikt Beats voor een koele paar miljard, waarvan Apple CEO Tim Cook zei dat muziek “deel van Apple’s DNA.”

Hij voegde eraan toe: “Beats biedt Apple met een fantastische streaming-dienst, zeldzaam talent, en producten die we kunnen bouwen.”

Maar voor $ 3 miljard dollar voor een abonnementsdienst en een hoofdtelefoon eenheid? Het lijkt veel. Dat gezegd hebbende, Cook zei dat hij niet laten de enorme stapel geld “branden van een gat in onze portemonnee,” en zal alleen te verwerven wanneer het een aanvulling op de eigen producten en diensten van Apple.

Naast de Beats deal, hoewel, Apple had 29 acquisities sinds het begin van 2013, en vijf overnames aan het eind van het kwartaal maart afgerond.

De Beats deal zal naar verwachting dit kwartaal te sluiten, eindigt medio september.

Apple krijgt een grote been in de onderneming met dank aan enorme leger van IBM. IBM krijgt om haar analytics en de industrie specifieke apps uitsluitend draaien op iOS pronken.

De Apple-IBM deal misschien wel een van de meest lucratieve deals technologie van het jaar voor beide bedrijven.

In het geval dat u het miste, zullen de twee bedrijven op te bouwen meer dan 100 verticaal gerichte enterprise apps gebouwd voor Apple’s iPad en iPhone, voor retail, gezondheidszorg, en anderen.

In ruil daarvoor, IBM’s cloud-diensten – zoals device management, beveiliging en analyses – zal worden geoptimaliseerd voor iOS.

Beide bedrijven winnen, en winnen. Apple wint in het bijzonder, als zakelijke klanten verder zal worden gelokt in de richting van snapping up van de iPad in de zakenwereld.

Apple zei dat 99 procent van de Fortune 500 gebruik iPads in hun organisaties. Maar die bedrijven zou een betere interne penetratiegraad, die ongeveer 20 procent blijft zien.

Cook toegevoegd op de oproep

Wij denken dat de kern ding dat dit ontketent een betere go-to-market, waar IBM duidelijk brengt aan de tafel. Maar wat nog belangrijker is, apps geschreven met mobiele first-in-mind. Niet alle van de enterprise applicaties geschreven voor de iPad zijn overgedragen van een desktop-regeling en de volledige voordeel genomen van de mobiele.

Apple on Beats overname

Apple op IBM deal

Hij zei dat hij was “enthousiast” over het brengen van die voor het bedrijfsleven en de samenwerking met IBM, en zien wat die kan doen om de verkoop van het bedrijfsleven. “Ik geloof in de gelegenheid is enorm,” Cook toegevoegd.

“We zijn niet met elkaar concurreren … dus een partnerschap is in dit geval bijzonder groot”, zei hij.

Op analytics en big data mogelijkheden, Cook zei dat hij niet business modellen zo veel te bespreken, maar zei dat beide bedrijven hebben inkomstenstromen in de onderneming.

“Beide bedrijven winnen van die stromen,” Cook zei, opmerkend dat Apple wint als het dat penetratie nummer kan rijden van 20 procent naar 60 procent – dat is waar de Mac scala aan hardware momenteel staat.

iPhone 7 pricetags kan China de verkoop belemmeren

Luister naar bedrade hoofdtelefoon tijdens het opladen van uw iPhone 7? Het gaat kosten

iPhone 7: Waarom ik ga eindelijk groot met model van dit jaar

Leuk of niet, Apple heeft echt de ‘moed’ nodig om verouderde technologie te dumpen